Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 26. 9. 2014.

| Sport

Železničar dočekuje Spartak u subotu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
marko-pernar-zeleznicar.jpg
Marko Pernar želi pobedu protiv Spartaka; foto: Vanja Keser

U subotu, 27. septembra od 19 sati u hali Čair, rukometaši Železničara iz Niša igraju protiv Spartaka iz Subotice u drugom kolu Superlige.

Pobeda nad Jugovićem u Kaću (35:30) donela je potrebno samopouzdanje niških igračima koji u drugom kolu čekaju iskusnu ekipu Spartaka.

Imali smo malo personalnih problema, što zbog povreda, što zbog prehlada. Skoro cele nedelje trenirali smo bez Petkovića i Basarića, ali su se oni vratili. Računam da ćemo biti spremni za utakmicu koja je nama izuzetno važna - kaže Miroslav Đorđević, trener Železničara.

Za Spartak igra bivši igrač niškog kluba Bojan Županjac koji je u prvom kolu postigao 11 golova. Sa druge strane, rukometaš "Želje" Milan Pavlov je na startu Superlige dao 8 golova.

Činjenica da smo Spartak prošle godine direktno izbacili iz borbe za plej-of, podići će adrenalin rivalu i probaće da vrate. Njima je ove godine ekipa jača u odnosu na prošlu. Doveli su dva vrlo kvalitetna beka. Računam da ćemo uspeti da odigramo najbolje što možemo i uz dobru odbranu i kontranapad probamo da poboljšamo igru u napadu - dodao je Đorđević.

Spartak je u prvom kolu savladao Kolubaru i zbog bolje gol-razlike zauzima prvu poziciju, ispred Železničara koji ima gol-razliku od +5.

Odlično smo otvorili sezonu na teškom gostovanju. Utakmica protiv Spartaka će biti teža jer je protivnik odličan, jedan od najkvalitetnijih u našoj ligi. Moramo da igramo brzo, pametno, borbeno u odbrani, sa visokim nivoom požrtvovanja i time pomognemo golmanu Dejanu Zlatanoviću koji je u odličnoj formi. Ne izlazimo iz hale dok ne pobedimo - ističe Marko Pernar, igrač Železničara.

Ulaz je besplatan, a hala za gledaoce će biti otvorena od 18 sati.

Određene sudije za EHF mečeve

Prvi meč drugog kola EHF kupa Železničar će odigrati protiv Vintertura u Švajcarskoj 11. oktobra, a sudiće Islanđani Arnar Sigurjonson i Svavar Peturson.

Revanš će biti odigran nedelju dana kasnije u Nišu, a arbitri će biti Letonci Vladims Jaskins i Eduards Zabko.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ГоранЧе

    16:10 // 26. 9. 2014.

    Ајмо Жељо, да будеш све бољи и бољи из године у годину, и резултатски и организационо. То је једини рецепт за стабилност клуба и за враћање публике у халу Чаир. Баш као некад!

    • slavko

      21:07 // 26. 9. 2014.

      Kad dodju Nemci...

    • Viki

      13:02 // 27. 9. 2014.

      Slavko pre će da dođu Nemci nego da se pronađe lek protiv zlobe i glupana,baš mi žalim.Cmok!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: