Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:10, 21. 8. 2013.

| Sport

Železničar ipak u Superligi

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
zelja.jpg

Rukometaši Železničara su obezbedili igranje u Superligi i naredne sezone pobedom nad ekipom BASK-a iz Beograda rezultatom 31:25 (13:13) u baražu za popunu elitnog takmičenja.

Niški rukometaši uspeli su da opstanu u Superligi preko baraža i teške utakmice sa beogradskim BASK-om. Rezultat na kraju ne pruža pravu sliku sa terena, ali je se piše pobeda i igranje u Superligi i naredne sezone.

U dvorani "Jezero" u Kragujevcu pred oko 300 gledalaca, većinom navijača tima iz Niša, Železničar je zahvaljujući pre svih, fenomenalnom golmanu Nenadu Damjanoviću Šuci došao do pobede.

Šuca je sa 18 odbrana poneo epitet heroja meča i njegovim ulaskom sredinom prvog poluvremena Žeja je dobio na stabilnosti i samopouzdanju koje je falilo pre toga.

Nišlije su do 9. minuta imale prednost od gola, ali je od 5:4 za Želju, BASK došao do vođstva od 8:5 u 16. minutu. Zbog grube igre igrači BASK-a su dobijali isključenja, što je donelo mnogo nervoze na obe strane. Ipak, od 20. minuta u 10:6 za BASK, Želja dolazi do prednosti od 11:10 u 25. minutu zbog odličnih odbrana Damjanovića koji je bio enigma za protivnika.

Železničar je imao i 13:11 u 28. minutu, ali je do kraja prvog dela igre primio još dva gola i na odmor se otišlo rezultatom 13:13.

Drugo poluvreme pripalo je zasluženo Nišlijama. Šuca je nastavio sa dobrim odbranama, kapiten Boban Živković sa golovima (9), a pridružili su mu se Miljan Manić (7) i Ognjen Kajganić (7).

Od 35. minuta kada je bilo 16:16 Železničar nije ispustio prednost, a BASK nije uspeo ni da izjednači.

Nizali su se golovi Železničara, odbrane Šuce i dobre podrške sa tribine mnogobrojnih Nišlija.

Želja je na kraju ipak osigurao "opstanak" u Superligi, iako je na kraju prošle sezone ispao u regularnom takmičenju. Odustajanjem Zaječara, niški i beogradski timovi su dobili šansu da izbore mesto u SUperligi. A to mesto je za Niš.

 

ŽELEZNIČAR - BASK 31:25 (13:13)

Kragujevac, 21. avgusta-dvorana „Jezero“. Gledalaca: 300. Sudije: Ivan Mošorinski (Zrenjanin) i Aleksandar Pandžić (Novi Sad). Sedmerci: Železničar 1(1), BASK 2(1). Isključenja: Železničar 10, BASK 20 minuta. Crveni karton: Todorović u 45, V. Tomić u 56. i Đurđević u 58. minutu (svi BASK).

ŽELEZNIČAR: Damjanović (18 odbrana, 1 sedmerac), Ćućuz (5 odbrana), Veljković 2, Živković 9(1), Bećirović 1, Pavlović, Dolić, Petković, Tašković 1, Stefanović 3, Mađar 1, Stojanović, Manić 7, Prokić, Kajganić 7, Mitić.

BASK SOKO: A. Tomić (15 odbrana), Branković, Jovanović, Vujović 2, Krstajić, Knežević 1, Mitrović 6, Đokić, Radoničić 8(1), V. Tomić 1, Ljubičić 1, Vokši, Orlović, Todorović 3, Mitrojević, Đurđević 3.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • trener.nemanja

    23:42 // 23. 8. 2013.

    Ja koliko sam Zeljinih utakmica odgledao "mladi Dolic" nije nista pokazao...mnogo sebican igrac,samo on da daje golove,pa u tolikoj zelji da bude najbolji on bude najgori!NEMA PREGLED IGRE KAO SREDNJI

    • navijac

      11:17 // 24. 8. 2013.

      Ostavite momka na miru!

  • Slobodan Markovic

    09:22 // 22. 8. 2013.

    Sve pohvale svaka cast za momke i upravu da bar ostali vide da u Nisu nesto moze da buda USPESNO.

  • Mile

    08:56 // 22. 8. 2013.

    Sada pamet u glavu da se ne ponovi prosla polusezona....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: