Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:38, 24. 5. 2015.

| Sport

Železničar na korak do opstanka

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rk-zeleznicar.jpg
Rukometaši Železničara u poslednjem kolu gostuju Kolubari koja nema ni bod; foto: Vanja Keser

Niški rukometaši u pretposlednjem kolu Plej-auta pobedili su Rudar iz Kostolca na svom terenu rezultatom 23:18 (12:9), a da bi obezbedili opstanak u eliti moraju da pobede Kolubaru u Lazarevcu koja nije osvojila ni bod ove sezone.

Železničar je ostvario vrednu pobedu u borbi za opstanak u Superligi. Početak meča doneo je izjednačenu igru, bilo je malo golova i mnogo grešaka sa obe strane.

Posle 18 minuta bilo je 6:6, a minut kasnije Rudar je imao poslednje vođstvo na meču (7:6). Serijom 3:0, preko raspoloženih Žarka Petkovića i Milana Pavlova, niški tim je poveo sa 9:7, a do kraja poluvremena i zadržao prednost od 3 gola (12:9)

U drugom poluvremenu bilo je mnogo uzbudljivije, u 38. minutu Železničar je prvo imao dva igrača više, ali je onda Milan Pavlov dobio dva isključenja (4 minuta) i jedno Mihajlo Mitić, pa su snage na terenu bile izjednačene.

Tada je Dejan Zlatanović zabeležio tri važne odbrane, Petković doneo 15. gol Železničaru i prednost od 15:12, a onda isključenjem Andrije Mađara niški tim je ostao sa 3 igrača manje.

U 43. minutu domaćin je vodio sa 17:12 i nastavio ka sigurnoj pobedi. Prednost od 6 golova "Želja" je imao u 54. minutu (21:15), a konačan rezultat je postavio Aleksandar Pavlović nekoliko sekundi pre kraja (23:18).

Da bi osigurao opstanak niški tim mora da slavi i u poslednjem kolu.

U poslednjem kolu Železničar igra sa Kolubarom u Lazarevcu i pobedom nad ekipom koja nije ove sezone osvojila ni bod.

ŽELEZNIČAR - RUDAR 23:18 (12:9)

Sudije: Goran Kovač (Kosovska Mitrovica) i Srđan Milosavljević (Zvečan)

Sedmerci: Železničar 2(1), Rudar 5(4)

Isključenja: Železničar 18, Rudar 8 minuta

ŽELEZNIČAR: Zlatanović (10 odbrana, 1 sedmerac), Jelovac, Stojanović, Porobić 2, Pavlović 2, Prokić, B. Stefanović, Denić 2, Pernar, Petrović, S. Stefanović, Mađar 1, Damnjanović 1, Pavlov 8(1), Petković 7, Mitić.

RUDAR: Rajičić (14 odbrana, 1 sedmerac), Urankar, Ivošević, Avramović 1, Vladić, Babić 3, Nedeljković, Nedeljkov, Bogdanović 1, Marjanović, Lomić 5(4), Petrović, Merdović, Dimitrijević 6, Milošević 2.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    19:46 // 27. 5. 2015.

    ...zadovoljavati se opstankom je mizerija,bez obzira na opstu besparicu.Nis je treci grad Srbije!

  • palilula

    12:29 // 25. 5. 2015.

    Suđenje UŽAS. Nišlije gde ste? U organizaciji kluba nešto škripi. Jedino, ali najvažnije, momcima veliko BRAVO za opstanak.

    • shaft

      19:45 // 27. 5. 2015.

      Lepo je sto si skroman,ali ocigledno si zaboravio da je Zelja finalista kupa kupova,visestruki osvajac domaceg kupa,rasadnik velikog broja proslavljenih reprezentativaca.Mozda nisi ni bio rodjen tada

  • dusebriznik

    10:59 // 25. 5. 2015.

    A sad sve smeniti od Dzerija,do Proke i Cobija.Katastrofalna sezona!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: