Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 19. 9. 2014.

| Sport

Železničar počinje takmičenje u Superligi

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
davor-basaric-zeleznicar.jpg
Davor Basarić, predvodnik Železničara i Gvozden Denić (7); foto: Vanja Keser

Rukometaši Železničara iz Niša gostuju Kaću u subotu, 20. septembra u prvom kolu Superlige i očekuju da počnu državno prvenstvo pobedom u gostima.

Tri dana nakon borbe u Superkupu i poraza od Vojvodine (40:22) ekipa Železničara počinje borbu u domaćem šampionatu. Na startu Superlige niški rukometaši gostuju Jugoviću.

- Hteo bih kao predvodnik ekipe da se izvinim javnosti zbog igre na meču sa Vojvodinom. Ekipa treba da bude svesna da predstavlja Niš i klub koji ima respekt u zemlji i regionu. Ne smemo da dozvolimo ovakav debakl. O ekipi Jugovića nemam mnogo informacija, ali spremali smo se mesec i po dana. Treba da nametnemo naš stil igre i da pobedimo da bismo dobili na samopouzdanju. Na nama je da se izdignemo iznad problema i odigramo maksimalno koliko možemo - kaže Davor Basarić, kapiten Železničara.

Jugović je promenio sastav u odnosu na prošlu sezonu koju je završio na šestom mestu nakon regularnog dela, a u plej-autu zauzeo drugu poziciju.

- Ta ekipa je pretrpela dosta promena u odnosu na prošlu sezonu jer su otišli pivot, desno krilo, golman i srednji bek. Igrači mnogo trče, agresivni su, naročito kod kuće, i mogu da steknu tu prednost - smatra Miroslav Đorđević, trener Železničara.

U ekipi Železničara veruju da će iz Kaća odneti prve bodove.

- Krećemo u borbu za bodove, za šta smo svi ovde. Moramo da rešimo odbranu i iskreno se nadam da ćemo to složiti. Imamo problema jer nam dolaze igrači, odlaze, neki igraju, neki ne igraju. Mislim da ćemo to rešiti i da krenuti u borbu kompletni i u dobrom sastavu. Jugović je izuzetna ekipa, srčana i borbena na svom terenu. Očekujem dobru utakmicu i da nas ovaj šamar od Vojvodine malo podigne i da se vratimo u Niš sa prva dva boda - kaže Gvozden Denić, bek Železničara.

Utakmica u Kaću počeće u 19 sati, a sudiće Mošorinski i Pandžić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nemanja djordjevic

    20:36 // 20. 9. 2014.

    Neki veceras nece moci da spavaju posle najavljenog poraza zelje u kacu od 10 razlike ? Zao nam je dobili smo 5 !!!A vi koji stojite iza svojih saljivih pseudonima tu i ostanite niste za bolje ;)

  • H

    18:49 // 20. 9. 2014.

    samo napred Baso, najbolji si !!!

  • rale

    11:13 // 20. 9. 2014.

    Idemo momci na pobedu :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: