Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:35, 18. 10. 2014.

| Sport

Železničar se oprostio od Evrope

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
davor-basaric.jpg
Davor Basarić najefikasniji u Železničaru sa 8 golova; foto: Vanja Keser

U revanšu drugog kola EHF kupa rukometaši Železničara iz Niša izgubili su od švajcarskog Vintertura rezultatom 30:29 (13:10) u hali Čair i ukupnim porazom od 65:55 u dvomeču završili takmičenje u Evropi.

Niški tim nije uspeo da stigne, ispostavilo se, visoku razliku od 9 golova i da načini iznenađenje plasmanom u treće kolo EHF kupa.

Domaćin nije imao prednost nijednom, a izjednačenje samo dva puta i to u početnim minutima meča. U 7. minutu švajcarski tim je poveo sa 5:2, a tajm-aut je Nišlijama pomogao da se približe na gol zaostatka golovima Davora Basarić (4:5). Dejan Zlatanović je dva naredna napada Vintertura zaustavio, ali sa druge strane nije iskorišćena prilika. Vintertur je poveo sa 7:4, pa i 10:6.

Novi tajm-aut Železničar je uzeo u 25. minutu pri rezultatu 7:11, ali to nije mnogo pomoglo jer je na odmor Vintertur otišao sa prednošću od 13:10.

Drugo poluvreme počelo je golovima švajcarskih igrača i prednoću gostiju od 15:10. Železničar je pokušavao da se približi rezultatski, a kada je došao na minus 2 (17:19) u 41. minutu, gostujući trener je zatražio tajm-aut.

Vintertur je imao prednost i od 6 golova (18:24) u 45. minutu, ali je "Želja" polako sustizao i na kraju uspeo da izgubi golom zaostatka (29:30).

Sjajnu partiju opet je pružio golman Dejan Zlatanović sa 19 odbrana, ali nije imao sa kim da sarađuje. Nakon odbrana pokušavao je da nađe nekog ko je bio raspoložen za brze kontre, ali su njegovi saigrači ili ispuštali loptu ili gađali direktno u protivničkog golmana.

Zlatanović je imao problema i sa saigračima iz odbrane Železničara koji nisu nalazili rešenja za raspoloženog Hesa koji je postigao 12 golova. Taj igrač je u Švajcarskoj dao 13 golova, tako da je moralo više da se pazi na njega.

Hes nije imao problema da priđe golu Železničara i to uvek istim potezima, lako se oslobađao čuvara i uvek se nalazio sam na liniji.

Kapiten Davor Basarić postigao je 8 golova, ali je minutažu delio sa Ivanom Mitrovićem. Oni su imali dosta problema u napadu jer su lopte teško dolazile do njih zbog jake odbrane Švajcaraca.

Železničar nije uspevao da postigne golove ni preko krilnih pozicija, koja su prošle sezone bila zaštitni znak niškog tima. Porobić je bio precizan jednom u prvom poluvremenu, Pavlov nije uspeo da se upiše u strelce. U drugom poluvremenu je zaigrao mladi Aleksandar Pavlović na levom krilu i dva puta je bio precizan.

Treneri Siniša Prokić i Miroslav Đorđević dali su šansu svim igračima osim drugom golmanu Vuku Jelovcu. Možda je najviše podbacio iskusni Žarko Petković koji je ponekad lako ispucavao lopte i pucao iz daljine, bacajući u vodu šanse i nakon kontri.

Železničar je izgubio od boljeg, ali se u Nišu nije obrukao. Sa višestruko "jačim" budžetom u odnosu na niški tim Vintertur je prođao u treće kolo.

Ekipa iz Niša nastavlja borbe na domaćem "frontu", pa je već u sredu očekuje duel 5. kola Superlige u Šapcu protiv Metaloplastike.

ŽELEZNIČAR - VINTERTUR 29:30 (10:13)

Hala Čair, Niš

Sudije: Vadims Jaskins i Eduards Zabko iz Letonije

Sedmerci: Železničar -, Vintertur 1 (1)

Isključenja: Železničar 4 minuta, Vintertur 2 minuta

ŽELEZNIČAR: Jelovac, Zlatanović 19 odbrana, Porobić 1, Pavlović 2, Prokić 2, B. Stefanović 4, Dolić, Denić 2, Pernar 1, S. Stefanović, Mitrović 2, Mađar 2, Damnjanović 2, Pavlov, Petković 3, Basarić 8.

VINTERTUR: Vaskevičijus 13 odbrana, Bringolf 4 odbrane, Ot, Maroš 1, Ćorović 1, Hes 12, Krig 3, Cvetković, Lir 8, Džud 4 (1), Šojner 1, Frifogel.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • trener

    13:50 // 22. 10. 2014.

    Ako je Svajcarska postala velesila u rukometu za nas onda smo mi u problemu.

  • Mateja

    21:26 // 19. 10. 2014.

    Momci se borili u granicama svojih mogucnosti ali evidenta je razlika u kvalitetu. Poseta ocajna,Svajcarci lepo organizaovani i njihovih 7 navijaca sa klepetusama glasnije nego ostatak hale.

  • shaft

    09:22 // 19. 10. 2014.

    u domenu mogucnosti.poseta ocajna,uprava mora da razgovara sa lok. medijima o prenosima i popularizaciji kluba,stvori navijacku grupu.druga je stvar sto zivimo bedno,pa je prosek postao svakodnevnica!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: