Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:28, 15. 2. 2014.

| Sport

Železničar se vratio na lidersko mesto

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
becirovic.jpg
Miralem Bećirović se raduje postignutom golu; foto: Vanja Keser

Rukometaši Železničara iz Niša pobedili su Kolubaru rezultatom 40:34 (20:17) u 16. kolu Superlige i sada je sa 24 boda na prvoj poziciji tabele.

"Želja" se vratio na prvo mesto Superlige pošto je slavio nad ekipom iz Lazarevca. Sjajnu partiju u ovom meču pružio je kapiten Nišlija Boban Živković sa 13 golova, dok su ga pratili Davor Basarić sa 9 i Darko Đukić sa 7 golova.

Da će biti dosta golova na utakmici pokazalo se već u prvom minutu kada je viđeno 3. Železničar je poveo sa 2:1, ali je brzo Kolubara, preko bivšeg igrača "Želje" Milana Vučićevića imala prednost od 4:3 u 5. minutu. To je bilo i jedino vođstvo gostiju.

Domaći su imali prednost od 6:5 u 8. minutu, pa su zahvaljujući raspoloženom Dejanu Zlatanoviću (koji je imao 18 odbrana) došli do osetnije prednosti od 8:5. Kroz odbranu je najlakše prolazio Vučićević, ali je zahvaljujući pre svih, Basariću i Živković niški tim poveo sa 14:11.

boban zivkovic Boban Živković najefikasniji sa 13 golova; foto: Vanja Keser

Kolubara se tada približila na gol zaostatka (14:13), ali je Železničar dobro iskoristio naredne minute, igrača više (u 23. minutu imao i dva igrača više) i sjajne interevencije Zlatanovića i poveo sa 19:15.

Na odmor Železničar je otišao sa prednošću od 20:17. A rezultat iz prvog poluvremena ekipe su ponovile i u drugom.

U drugom delu igre "probudio" se i desno krilo Darko Đukić koji je u tom periodu postigao svih 7 golova, a sa dobrom partijom nastavili su Živković i Zlatanović na golu. 

U 33. minutu Železničar je poveo sa 23:18 i tada je usledila serija Kolubare koja se približila domaćinima na gol zaostatka (23:22) u 37. minutu. Golom Radoničića prekinuta je serija Lazarevčana i pored igrača manje.

tabela Železničar prvi na tabeli posle 16 kola; foto: srls.rs

Železničar je ubrzo imao prednost od 3 gola (26:23). U 45. minutu Nišlije su vodile sa 31:26 i pored činjenice da su imale 4 igrača pored golmana postigle su gol za 32:26, što je do tada bila najubedljivija prednost.

U nastavku su domaći igrači bili skoncentrisani i koristili prilike za pogotke da bi u 58. minutu imali vođstvo od 40:31. Do kraja meča Kolubara je postigla još 3 gola da bi smanjila poraz.

Posle 16 kola Železničar ima 12 pobeda i 4 poraza i sa 24 boda je na prvom mestu.

Sada sledi utakmica sa Moravom iz Velike Plane u Kupu Srbije (sreda, 19. februar) i gostovanje Crvenoj zvezdi u 17. kolu Superlige.

ŽELEZNIČAR - KOLUBARA 40:34 (20:17)

ŽELEZNIČAR: Stojanović 1 odbrana, Zlatanović 18 (1) odbrana, Živković 13 (3), Mitić, Denić, Veljković, Mađar 2, Radoničić 6, Milošević, Pavlović, Basarić 9, Đukić 7 (1), Bećirović 2, Stefanović 1, Pernar.

Sedmerci: 4/4
Isključenja: 12 minuta

KOLUBARA: Đorđević 2 odbrane, Milenković 11 odbrana, Trivić 5, Radoničić 1, Marković 2, Lomić 6, Vučićević 12 (5), Protić, Nenadić 3, Đukić, Tomić 5, Žarković, Trivić, Petrović, Radić, Mitrović.

Sedmerci: 5/6
Isključenja: 14 minuta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • rukometas

    13:19 // 17. 2. 2014.

    Dovedite Milasina Trivica iz Kolubare.Nije zadovoljan minutazom jer greje klupi Mitrovicu

  • Mica Nislija bre

    13:06 // 16. 2. 2014.

    Bravo sampioni

  • Divljak

    22:19 // 15. 2. 2014.

    Bravo Basaricu legengo dzungle i africkih savana :) !!!

    • navijac

      11:05 // 16. 2. 2014.

      Bio je drvo nevidjeno,ali ove sezone je druga prica.Treba umesto Becirovica dovesti jos jednog pivotmena

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: