Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:57, 16. 4. 2014.

| Sport

Železničar silan i siguran protiv Zvezde

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
darko-djukic.jpg
Darko Đukić postigao 5 golova; foto: Vanja Keser

Rukometaši Železničara iz Niša savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 31:26 (16:14) u drugom kolu plej-ofa i time zabeležio prvi trijumf u ovoj fazi takmičenja.

Debi na klupi Železničara trener Siniša Prokić pamtiće po pobedi nad Crvenom zvezdom koja je u oba susreta u regularnom delu takmičenja slavila nad niškom ekipom. Treća utakmica je bila sreća za "Želju" koji je upisao prvu pobedu u plej-ofu.

Igrači Železničara su odigrali sigurno i jako u odbrani, sa mnogo ideja u napadu uz veliku želju i borbu na terenu. Ni u jednom trenutku "Želja" nije ispustio vođstvo, iako je Zvezda u par navrata bila na gol zaostatka.

DSC-7359 Sudije poništile gol Darku Đukiću (u pozadini); foto: Vanja Keser

Poveo je Železničar sa 2:0 i 4:1 nakon čega je usledio brzi tajm-aut Zvezde. To nije pomoglo crveno-belima koji su imali podršku sa tribine u vidu par stotina navijača.

U 12. minutu domaćin je poveo sa 8:4, , ali su Beograđani smanjili na 8:6. Pokušali su da izjednače Zvezdini igrači kada su sa 10:7 stigli na 10:9, ali je seriju prekinuo kapiten "Želje" Boban Živković nakon dobre kontre.

Kapiten i najefikasniji igrač Zvezde Milan Pavlov (8 golova) približio je u 25. minutu beogradske igrače na gol zaostatka (12:11), ali su Basarić i Stefanović doneli prednost od 3 gola. Na kraju poluvremena, "Želja" je imao dva gola prednosti (16:14).

Drugo poluvreme obeležio je golman Železničara Dejan Zlatanović koji je u poslednjih 10 minuta sjajno branio i bio nepremostiva prepreka za igrače Zvezde.

U 35. minutu Nišlije su vodile sa 20:16, ali odbranama Milana Kosanovića crveno-beli su stigli na minus 2. Ni ovaj put Zvezda nije uspela da ugrozi prednost borbenih Nišlija koje su u 45. minutu vodile sa 25:21.

Usledio je tajm-aut gostiju, nakon kog su se Beograđani vratili sa dva gola koji su doneli rezultat 25:23. Nišlije su potom imale sedmerac koji nije iskoristio Boban Živković. On je loptom pogodio u glavu golmana Zvezde, a na odbijenu loptu naleteo je Darko Đukić kom su sudije Branka Marić i Zorica Mašić poništile gol.

Publika je negodovala, kao i mnogo puta pre toga zbog sumnjivih odluka ovog sudijskog para. "Želja" je imao napad, ali bez gola. Dva napada nije iskoristio ni Boban Živković, a u trećem Nikola Milošević je ispustio loptu. Da se Zvezda približi sprečio je golman Zlatanović koji je "branio i što se ne brani".

Zvezda je tada "pala", Železničar poveo sa 28:23 u 52. minutu, a potom i 31:24. U polsednjem minutu Zvezda je postigla još dva gola za konačan rezultat 31:26.

- ­Naša potpuno zaslužena pobeda, koja nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Nadigrali smo Zvezdu u svim elementima, odigrali veoma borbeno, posebno u odbrani i pokazali smo da ova ekipa može više nego što je pružala u prethodnom periodu. Ovo nam je dodatni motiv da učinimo sve da iz ovih momaka izvučemo maksimum do kraja šampionata - rekao je Siniša Prokić, trener Železničara.

srls-plej-of-tabela Tabela nakon nepotpunog 2. kola

Železničar se nalazi na petoj poziciji sa pobedom i porazom, dok Crvena zvezda ima oba poraza od starta plej-ofa.

U narednom kolu, koje je na programu već u subotu, 19. aprila od 18h, Železničar gostuje braniocu titule, ekipi Vojvodine.

ŽELEZNIČAR - CRVENA ZVEZDA 31:26 (16:14)

Hala Čair, Niš

Sudije: Branka Marić (Pančevo) i Zorica Mašić (Zrenjanin)

ŽELEZNIČAR: Zlatanović 16 odbrana (1 sedmerac), M. Stojanović, Živković 6 (1), Mitić, Denić 1, Veljković, Mađar 5, Tašković, Prokić, Milošević 1, Basarić 7, Pavlović, Đukić 6, Bećirović, Stefanović 4, Pernar 1.

Sedmerci: 1/3
Isključenja: 4 minuta

CRVENA ZVEZDA: Kosanović 14 odbrana (2 sedmerca), Cupara, Lazović 2, Alčaković 3, Oljača, Denić 2, Lazić 3, Mitrović, Pavlov 8 (2), Šotić, Ogrizović 2 (1), Kajganić 2, Anđelić, Brajović 4.

Sedmerci: 3/4
Isključenja: 2 minuta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nevaljali Djoka

    09:43 // 17. 4. 2014.

    Nije tacno da zelja nema publiku, ja idem i na zelju i na Radnicki (mada mnogo vise uzivam dok gledam zelju zato sto momci igraju srcem)

    • nemoj da se lazemo

      11:15 // 17. 4. 2014.

      Pa gde je ta publika bila juče? Samo u ložama i 50-ak ljudi razbacanih po tribinama. Sramota me je bilo, jedna lepa i velika pobeda a nije imao ko da joj se raduje...

    • juzna pruga

      14:30 // 17. 4. 2014.

      pa lud li sam da placam 300 din? Dajte protiv patlidzana smanjite cenu bice puna hala!

  • Ivan Mitic

    09:25 // 17. 4. 2014.

    Posto ne razumete - kada je lopta pogodila golmana Zvezde u glavu covek je doziveo povredu zbog koje nije bio u situaciji da brani u nastavku akcije pa je zbog toga i ponisten gol i niko se nije bunio

  • dejan

    08:49 // 17. 4. 2014.

    Nas narod kaze:Ne kiti se tudjim perjem.Ova igra je minuli rad bivsih trenera,koje ste smenili da bi vi pokupili slavu.Videcemo se u subotu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: