Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 14. 9. 2016.

| Sport

“Želja” godinu dana bez takmičenja, pa kreće od "beton lige"

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
RKŽelezničar---Vanja-Keser.jpg
Niški klub u finansijskom ambisu; foto: Vanja Keser

Zbog nemogućnosti da plati suspenziju Arbitražne komisije Rukometnog saveza Srbije od 2 miliona dinara Rukometni klub Železničar iz Niša neće dobiti licencu za takmičenje u Super B ligi, pa se godinu dana neće takmičiti, a naredne sezone krenuće od trećeg ranga takmičenja.

Račun niškog kluba je u blokadi skoro 2 godine, na današnji dan iznosi 11.700.000 dinara, a dug prema bivšim rukometašima Bećiroviću i Radoničiću od 2.000.000 dinara je u ovom trenutku bila nepremostiva prepreka za posrnulog rukometnog giganta.

Ako u narednih 24 ili 48 sati ne nađemo novac - zbogom, prijatno. “Želju” će u drugoj ligi zameniti Novi Pazar, što je mislim Upravni odbor Zajednice Superigaša već odobrio - istakao je sportski direktor kluba Slobodan Cobi Milosavljević.

Kako Milosavljević kaže, ovo neće značiti katanac na klub, već samo jednogodišnja pauza u svim takmičenjima.

Nećemo se takmičiti ove sezone, pa ćemo naredne krenuti od trećeg ranga, a to ne znači katanac - jasan je on.

Ostaje da se vidi da li će u narednih godinu “Želja” uspeti da se pre svega izbavi iz finansijskog kolapsa, a onda temeljnim promenama na svim organizacionim nivoima da “od nule” krene sa ozdravljenjem i povratkom na rukometnu mapu Srbije.

Podsetimo, “Želja” je u svojoj istoriji 6 puta osvajala trofej nacionalnog Kupa, poslednji put 2014. godine u krcatom Čairu, a jednom je poneo zvanje i vicešampiona zemlje. Najveći uspeh na evro-sceni niški tim imao je u sezoni 1977/78. kada je igrao finale Kupa pobednika kupova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bivsi igrac

    10:44 // 26. 9. 2016.

    Sta će biti sa dugovanjima?? Ko odgovara za neispunjene ugovore???

  • tuga,cemer,jad

    02:22 // 18. 9. 2016.

    Trenutno je decu koja su igrala prosle sezone sramota da kazu da treniraju rukomet i to u cobijevoj zelji!! Odlazi Slobodane i time spasi decu koja se bave rukometom!!!!

  • Anwalt

    12:01 // 15. 9. 2016.

    Da li je realno ocekivati da kroz godinu dana neko investira 200k eura u klub koji nema igrace i koji bi igrao peti rang takmicenja gde se bukvalno igra na betonu??? Priznali ili ne ovo je kraj rukometa bar za neki duzi period od 3-5 godina. E sad da li ce se pojedinci pozvati na odgovornost je vec pitanje za OJT.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: