Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:09, 24. 7. 2012.

| Sport

Zlatni odbojkaši se vratili u Niš

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
odbojkasi nisa, univerzitet

Odbojkaška ekipa Univerziteta u Nišu koja je osvojila titulu prvaka Evropskih univerzitetskih igara u Kordobi vratila se u Niš.

Odbojkaši Univerziteta u Nišu vratili su se sa zlatnim medaljama osvojenim na prvim Evropskim univerzitetskim igrama. Ekipa koju su činili Predrag Pržić, Stanko Nečevski, Nikola Ražnatović, Milan Stojković, Milan Kostadinović, Marko Madić, Marko Adamović, Luka Đurović, Lazar Šošić, Dejan Milanović, Borko Perić i Aleksandar Pejčić ispraćeni su skromno, bez mnogo očekivanja, a vratili su se kao šampioni.

- Kada smo se spremali za odlazak cilj je bio da popravimo generalni plasman koji smo imali prethodnih godina. Želja je bila polufinale i kada smo se plasirali među 4 najbolje ekipe znali smo da možemo mnogo. Imali smo i sreće da smo imali bolji termin za polufinale. Nismo očekivali zlato, ali so znali da možemo da ga osvojimo. Uspeh je veliki i zasluga je celog tima - rekao je Milan Stojković, bloker ekipe Univerziteta.

Ekipu su sa klupe vodili trener Vladimir Gogić, menadžer Ognjen Milošević, a u stručnom štabu su bili i Slobodan Jovanović i Siniša Stojanović. Trener Saša Stefanović koji ih je spremao nije mogao da ode sa ekipom u Kordobu jer je morao da ode u Iran veče pred polazak ekipe zbog profesionalnog angažmana.

- Sticajem čudnih okolnosti preuzeo sam ulogu trenera. Svi igrači se znaju, igrao sam i ja sa njima 10 godina. Atmosfera je bila savršena od početka do kraja što je i rezultiralo ovim uspehom. Ovo je kulminacija rada celog tima, od članova odseka za sport na Univerzitetu do nas. To je saradnja koja traje od 2002. godine i ovo je rezultat rada tih godina - kazao je Vladimir Gogić.

kordoba Slavlje posle finala

U prvom kolu Nišlije su sa 3:0 pobedile ekipu Univerziteta iz Norveške, a u drugom kolu istim rezultatom i Mordovski državni Univerzitet (Rusija). Zatim su usledili porazi od 3:0 od Univerziteta Jivaskila (Finska) i Univerziteta iz Varšave od 3:2.

- Prva utakmica je bila teška jer smo bili umorni i imali smo samo jedan trening. Nismo igrali na najboljem nivou, ali smo pobedili. Posle smo pobedili Ruse što nismo očekivali. Tada smo shvatili da možemo da očekujemo mnogo. Protiv Finaca nas je sustigao umor, imali smo preko 30 grešaka u meču. Protiv Polajak smo igrali pod pritiskom jer smo morali da osvojimo makar 2 seta. Tu je ušla druga postava i tako smo obezbedili plasman u polufinale - priča Aleksandar Pejčić, tehničar Niša.

U polufinalu Univerzitet iz Niša je sa 3:0 slavio nad Univerzitetom iz Lozane (Švajcarska). U finalu su ih čekali poznanici iz grupe, Univerzitet iz Varšave. Niška ekipa je pobedila sa 3:0 i slavlje je moglo da počne.

- Švajcarci su imali dobru ekipu, imaju 2-3 vrhunska pojedinca, ali smo mi imali snagu tima. Finale je priča za sebe. Ušli smo rasterećeno. Poljaci nisu igrali na visokom nivou, sreća je odlučila i naša veća želja za pobedom - ispričao nam je Aleksandar Pejčić.
Odbojkasi nIsa Odbojkaši Univerziteta u Nišu sa peharom
Kao što svi u ekipi ističu, trijumf u Šapaniji doneli su timski rad, drugarska atmosfera i velika želja. Ovi momci koji su igrali pod zastavom Srbije znaju se dugo, igrali su u Odbojkaškom klubu Niš zajedno, privatno se druže i ta povezanost je bila najjača karika koju ostale ekipe iz Evrope nisu mogle da razbiju.
- Mnoge ekipe su imale po 5-6 pojedinaca koji igraju u prvim ligama svojih zemalja, igrali su Ligu šampiona, ali bili su slabiji. Oni su bili individualci, a mi smo bili tim. Nismo se odvajali, bez obzira da li smo na treningu, na utakmici, u hotelu, u izlasku. Zbog ove atmosfere smo tu gde jesmo - rekao je Stanko Nečevski, libero ekipe Univerziteta u Nišu koji će i ove godine ostati u OK Nišu.
Za ove momke sledi odmor i odlazak u klubove gde će nastaviti da grade profesionalne karijere. Uspomene, druženje i prijateljstvo ostaju, a ostaje i nada da ovaj ogroman uspeh niškog sporta neće ostati kao priče ekipe koja je osvojila prve Evropske univerzitetske igre, već da će studenstki sport dobiti veću pažnju i javnosti i gradskih struktura.
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nepoznaci pocinilac

    00:15 // 25. 7. 2012.

    kakav strucni stab... :D

  • sanja

    17:25 // 24. 7. 2012.

    svaka cast odbojkasi!!!! a sta je sa izvestajem o kosarkasima?

  • sasa stefanovic

    14:53 // 24. 7. 2012.

    voli vas vas iranac...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: