Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

najbolji sportisti

  • atletičari

    Pirotska atletičarka najbolja mlađa juniorka u Srbiji

    Srpski atletski savez proglasio je najuspešnije takmičare u 2023. godini, a među njima se našla i Piroćanka Mina Stanković, koja je najbolja mlađa juniorka u celoj zemlji.

    (1) detaljnije
  • sport pirot

    Stonoteniser Gacev i atletičarka Stanković najbolji sportisti Pirota za 2023. godinu

    Reprezentativac Srbije u stonom tenisu Aleksa Gacev i mlada atletičarka u disciplini brzo hodanje Mina Stanković, proglašeni su za najbolje sportiste Pirota za 2023. godinu. Njima su priznanja na otvaranju Božićne škole sporta dodelili Svetislav Kari Pešić i reprezentativac i član Partizana Aleksa Avramović.

    detaljnije
  • Dušan Stojković

    Nišlija proglašen za najboljeg golmana Druge futsal lige

    U izboru trenera i kapitena ekipa Druge futsal lige, golman i kapiten niškog KMF "Gvozdeni puk" Dušan Stojković proglašen je za najboljeg čuvara mreže prvenstva. Nedavno je Stojković i prema glasovima publike Instagram stranice "Futsal News", specijalizovane za futsal, izabran u idealan tim takmičenja.

    detaljnije
  • sportisti

    Stonoteniser i atletičarka najbolji sportisti Dimitrovgrada za 2022. godinu

    Kao i pre par godina, izbor najboljih u sportu u Dimitrovgradu za 2022. godinu prošao je u znaku Stonoteniskog kluba Caribrod koji je poneo titulu najboljeg sportskog kolektiva, dok je njihov član Radoslav Kotev izabran za najboljeg sportistu Dimitrovgrada. Nagrada za najbolju sportistkinju dodeljena je atletičarki iz AK Balkan Andrei Sergiev.

    detaljnije
  • Sa jučerašnje dodele nagrada; Fejsbuk stranica "Dragana Sotirovski - Dragana Sotirovski Zvanična stranica"

    Paralelni izbor sportiste godine Niša u režiji gradonačelnice Sotirovski

    Umesto jednog izbora sportiste godine, Niš od juče ima dva, jer gradonačelnica Dragana Sotirovski objašnjava da Gradsko veće treba da ima kontrolu nad konačnim izborom, a ne da ga donose ljudi iz struke - Sekcija sportskih novinara, koja nagradu dodeljuje od 1979. godine. Skupština Grada juče je preinačila odluku od 2012. godine iz vremena mandata Zorana Perišića da je izbor Sekcije automatski i izbor Grada, pa je gradonačelnica sinoć proglasila najbolje na "svom događaju". Iz Sekcije se žale na plagijat i prisvajanje tradicije, uz komentar - "preživeli smo sve nepogode, prezivećemo i ovu, makar ostavila teže posledice po grad od svih prethodnih". U oba izbora, pobedio isti sportista.

    (22) detaljnije
  • sportisti

    U Kuršumliji izabrani najbolji sportisti i klubovi u 2022. godini

    Najbolji strelac 3. Futsal lige istok i najbolji igrač na većini prvenstvenih utakmica Jovan Jovanović, član Kluba malog fudbala Bele Crkve, proglašen je za najboljeg sportistu Kuršumlije. U obrazloženju nagrade se kaže da je ovaj perspektivni fudbaler svojim ponašanjem i zalaganjem na terenu najzaslužniji za odlične rezultate kluba u kome nastupa, a to je prvo mesto na tabeli.

    detaljnije
  • 44 Izbor sportiste godine Nisa, foto jv Jelena Misic 15

    Kajakaš Marko Đorđević najbolji sportista Niša za 2022. godinu

    Pod oblacima i kišom u parku Svetog Save u Nišu održan je 44. Izbor sportsite Niša, a priznanje najboljeg primio je Marko Đorđević, član Kajak-kanu klub Gusar. Za najbolji kolektiv, prema mišljenju žirija koji čine legende, dosadašnji dobitnici nagrade "Najbolji sportista Niša" i sportski novinari, članovi Sekcije sportskih novinara Niša, izabran je Fudbalski klub Radnički, a najbolji mladi sportista je Mihajlo Stefanović, takmičar Streličarskog kluba Niš.

    (1) detaljnije
  • Niska Banja, foto Tamara Tasic 1

    Niška Banja nagrađuje najbolje učenike, studente i sportiste

    Gradska opština Niška Banja raspisala je konkurs za izbor najboljih učenika, studenta i sportiste sa teritorije ove Optine. Prijave traju do srede, 7. decembra, a iz Opštine najavljuju da će najbolji biti simbolično nagrađeni.

    detaljnije
  • IMG_20211228_113650

    Član Gradskog veća najbolji sportista Leskovca za 2021. godinu

    Od svih sportista u Leskovcu, po izboru Sportskog saveza, za najboljeg u muškoj konkurenciji u 2021. godini izabran je rukometaš Dubočice i gradski većnik Andrija Atanasković, dok je priznanje za najbolju sportistkinju pripalo košarkašici Maji Miljković. Za najbolji klub proglašeno je KK Zdravlje , najbolji trener je Jelena Stanojević iz Karate kluba Unsu, a među dobitnicima se našao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kome je pripalao specijalno priznanje za razvoj i afirmaciju sporta.

    (19) detaljnije
  • Dodela sportskih nagrada Vlasotince

    Šahistkinja i atletičar najbolji sportisti Vlasotinca u 2021. godini

    Za najbolju sportistkinju Vlasotinca izabrana je šahiskinja Anđela Dinić, dok je bacač kugle i diska Bogdan Zdravković, kao i 2018. godine proglašen za najboljeg sportistu. Klub godine je Rukometni klub "Vlasotince".

    detaljnije
  • VAK_7208

    Staša Gejo četvrti put najbolji sportista Niša, Piksi sportska ličnost

    Drugi put uzastopno, četvrti put ukupno, Staša Gejo je najbolji sportista Niša, odlučio je žiri na Izboru sportiste godine Niša. Za najbolji kolektiv izabran Džudo klub Kinezis, a najbolji mladi sportista je njegov izdanak Igor Vračar. Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije, primio je nagradu "Sportska ličnost Niša", a zlatni vaterpolista Sava Ranđelović prvi "Sportski Gran pri".

    (14) detaljnije
  • rk topličanin

    Izabrani najbolji sportisti Prokuplja u 2021. godini

    U godini na izmaku za najboljeg sportistu Prokuplja izabran je Ljubomir Janićijević, kapiten Rukometnog klubaTopličanin, dok je za najbolju sportistkinju grada izabrana Anđela Milovanović iz Ženskog rukometnog kluba Topličanin. Najbolji klub je Muški odbojkaški klub Topličanin 97, nauspešniji trener Predrag Mladenović iz Gimnastičkog kluba Topličanin, dok je nagrada za životno delo u oblasti sporta ove godine pripala legendi Košarkaškog kluba Vladimiru Popoviću.

    detaljnije
  • Staša Gejo, Miroslav Kocić, Andrija Stanković

    Gejo, Kocić i Stanković u najužem izboru za najboljeg sportistu Niša

    Da li će za najboljeg sportistu Niša u 2021. godini biti izabrana Staša Gejo, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš , Miroslav Kocić, prošlosezonski kapiten Rukometnog kluba Železničara ili karatista kluba Elid Andrija Stanković, biće poznato u sredu, 22. decembra na tradicionalnom Izboru sportiste godine.

    (7) detaljnije
  • Sava Randjelovic i Stefan Jovic Sportski bal 2019 Nis foto Sekcija sportskih novinara Nisa

    Pripreme za Izbor sportiste Niša u toku, ove godine bez velike proslave

    Ko će biti najbolji sportista Niša u 2021. godini u kojoj niški sport proživljava krizu, biće poznato 22. decembra za kada je zakazan Izbor sportiste godine. Zbog pandemije neće biti uobičajenog "Sportskog bala", ali iz Sekcije sportskih novinara kažu da će očuvati tradiciju dugu preko četiri decenije. Predstavnici klubova mogu do 26. novembra dostaviti rezultate svojih takmičara koji mogu da konkurišu za neko od četiri priznanja.

    (4) detaljnije
  • stasa gejo, vrh 2 foto printscreen youtube

    Staša Gejo treći put najbolja sportistkinja Niša

    Treći put u svojoj karijeri, posle 2017. i 2018. godine, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš Staša Gejo proglašena je za najbolju u 42. Izboru sportiste Niša. Za najbolji sportski kolektiv izabran je Odbojkaški klub Niš, a za mladog sportisu Iva Petrović, takmičarka Tekvondo kluba Asteriks. Nije bilo tradicionalnog Sportskog bala, zbog epidemiološke situacije, pa su nagrade podeljene pred TV kamerama u prenosu na RTV Belle Amie.

    (6) detaljnije
  • Staša Gejo, Nemanja Milić, Dušan Đorđević

    Izbor sportiste Niša: Staša, Nemanja ili Dušan?

    U najužoj konkurenciji za najboljeg sportistu Niša u 2020. godini su Staša Gejo, članica PAEK Niš, džudista Kinezisa Nemanja Milić i Dušan Đorđević, takmičar Gimnastičkog kluba Niš. Tradicionalna manifestacija Izbor sportsite godine Niša, koja traje 42 godine, ove godine, zbog epidemiološke situacije, neće biti u vidu Sportskog bala već će nagrade najboljim sportistima, mladim sportistima i sportskim kolektivima biti dodeljene večeras od 21 sat u studiju i uz prenos na RTV Belle Amie.

    (7) detaljnije
  • atletika

    Grad Niš raspisao poziv za dodelu stipendija talentovanim sportistima

    Talentovani sportisti iz Niša koji postižu zapažene rezultate mogu se prijaviti za stipendiju koju će im 12 meseci isplaćivati Grad Niš. Rok za prijavu je 6. jun.

    (4) detaljnije
  • Povratkom u Prvu ligu zaslužili izbor najbolje ekipe grada

    Fudbaleri Radničkog najbolja ekipa Pirota

    Najuspešniji pirotski sportista, karatista Uroš Mijalković proglašen je za sportistu godine Pirota, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja za prethodnu godinu bila rukometašica Simona Tančić. Za najbolju ekipu je izabran Fudbalski klub Radnički . Priznanja su dobili fudbalerka Nina Vasov, odbojkašica Jovana Veljković, kao i motociklista Marko Kostić i fudbaler Radničkog Miloš Spasić.

    detaljnije
  • 3 godine nije dodeljivana nagrada najbojoj sportistkinji

    Izabrani najbolji sportisti Dimitrovgrada

    Izbor najboljih u sportu u Dimitrovgradu za prethodnu godinu prošao je u znaku Stonoteniskog kluba Caribrod koji je poneo titulu najboljeg sportskog kolektiva, dok je njihov član Aleksandar Sokolov izabran za najboljeg sportistu Dimitrovgrada. Nagrada za najbolju sportistkinju dodeljena je atletičarki Milici Stoicevoj.

    detaljnije
  • Radnik mladi najbolji kolektiv

    Mladi odbojkaš i košarkašica najbolji sportisti Surdulice, a FK Radnik kolektiv

    Prošle godine najbolji mladi sportista, ove je dobio laskavo priznanje u "apsolutnoj konkurenciji" - mladi odbojkaš Mile Nikolić proglašen je za najboljeg sportistu Surdulice, dok je sportistkinja košarkašica Nina Nešić, a oboje nastupaju za klubove van rodnog grada. Najbolji kolektiv je Fudbalski klub Radnik.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: