Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Demokratska stranka

  • ds prostorije

    Vlast u Prokuplju iseljava demokrate iz prostorija koje koriste preko 2 decenije

    Gradska vlast u Prokuplju koju predvodi Srpska napredna stranka u koaliciji sa socijalistima i Zavetnicima, potvrdila je raniju odluku i odlučila da iseli Demokratsku stranku u tom gradu iz prostorija koje koriste prethodnih 20-ak i više godina. I dok je prokupačko Gradsko veće donelo konačno rešenje kojim se potvrđuje ranija odluka Gradske uprave o oduzimanju prostorija demokratama koje se nalaze Ulici Ratka Pavlovića, iz te stranke poručuju da se neće iseliti.

    (6) detaljnije
  • Demokratska stranka Niš

    Demokratska stranka u Nišu posle četiri godine izabrala svoje rukovodstvo

    Nakon četiri godine povereništva Demokratska stranka u Nišu je izabrala svoje rukovodstvo i 13 članova stalnog sastava Gradskog odbora, a za predsednika je tesnom većinom izabran Srbobran Branković, specijalista urologije Opšte bolnice u Aleksincu. On za Južne vesti kaže da Demokratsku stranku u Nišu očekuje intenzivan rad i spremanje za lokalne izbore.

    (17) detaljnije
  • demokratska stranka

    Demokratska stranka u Nišu imaće stranačke izbore - "očistili smo se od loših ljudi"

    Kako bi “spremno” dočekali predstojeće izbore, Demokratska stranka će 30. marta izabrati predsednika i članove Gradskog odbora u Nišu. Kako kažu iz DS-a, nakon što su stranku “očistili od loših ljudi” stekli su se uslovi da ponovo formiraju Odbor u Nišu i izađu na lokalne izbore.

    (23) detaljnije
  • Opština Merošina

    Usvojen budžet Merošine, odbornica DS-a kaže premalo para za poljoprivredu u "opštini višanja"

    Budžet Merošine za 2024. godinu biće oko 515,5 miliona dinara, odlučili su odbornici Skupštine te opštine, a kao najskuplji kapitalni projekat navedena je izrada prostornog plana. Za odbornicu DS-a Sanju Miladinović apsurdno je što je u “opštini višanja” za poljoprivredu izdvojeno tek 5,1 miliona dinara, a nedopustivim smatra i to što nema para za mlade talente, dobre studente i đake.

    (2) detaljnije
  • Demokrate još ne znaju da li će učestvovati na izborima

    Odbornik DS-a iz Babušnice: Glasao sam za personalna (naprednjačka) rešenja, ne za SNS

    Da nije pružio podršku Srpskoj naprednoj stranci koja je formirala vlast u Babušnici, već da je glasanjem za izbor predsednika Skupštine i njegove zamenice iz redova naprednjaka, kao i sekretara, glasao samo za personalna rešenja, tvrdi odbornik Demokratske stranke Miljan Đurić.

    (14) detaljnije
  • izbori glasanje spisak

    Konačni rezultati lokalnih izbora u Vlasotincu: SNS ima apsolutnu većinu, opozicija ispod cenzusa

    Prema konačnom izveštaju Opštinske izborne komisije u Vlasotincu, nakon ponovljenog glasanja na tri biračka mesta, u budućem sazivu lokalnog parlamenta najviše odbornika imaće lista “Aleksandar Vučić - Vlasotince ne sme da stane”, pošto su naprednjaci osvojili 24 od 45 mandata. Ispod cenzusa su tri liste, među njima Narodni pokret Srbije, kao i Stranka slobode i pravde i Demokratska stranka, koje su izašle u koaliciji.

    (1) detaljnije
  • glasačka kutija

    DS Leskovac: Sprema se krađa glasova, nesrazmera u broju stanovnika i glasača

    Iako su predlog za članove proširenog sastava biračkih odbora iz koalicije koju čine Demokratska stranka, Srbija centar i Stranka slobode i pravde predali 2. decembra, što je u zakonskom roku, iz leskovačke Gradske izborne komisije su taj predlog odbili kao neblagovremen. U DS-u kažu da se iza te odluke krije pokušaj krađe glasova na izborima i da postoje nelogičnosti u broju građana sa pravom glasa. GIK je objavila podatak da pravo glasa ima 114.353 građana, a po poslednjem popisu u tom gradu živi 123.950 stanovnika, pa iz DS pitaju odakle u Leskovcu skoro 14.000 glasača više.

    (3) detaljnije
  • zapaljena mehanizacija

    Funkcioneru Demokratske stranke u Prokuplju preko noći zapaljene poljoprivredne mašine

    Predsedniku prokupačke Demokratske stranke Slaviši Momčiloviću zapaljeno je desetak poljoprivrednih mašina, čija je vrednost preko 50.000 evra. Momčilović kaže da se mehanizacija nalazila na placu u blizini sela Jugbogdanovac, odmah pored puta Prokuplje - Niš, gde ima svoju firmu za uvoz i prodaju te mehanizacije i da se paljenje dogodilo u petak nešto pre tri sata ujutru.

    (15) detaljnije
  • Srbija protiv nasilja (3)

    Plan za borbu protiv korupcije i ispunjenje zahteva sa protesta - opozicija kampanju krenula iz Niša

    Koalicija “Srbija protiv nasilja” počela je zvanično predizbornu kampanju iz Niša, kada se okupljenim građanima obratilo šestoro predstavnika opozicije. Oni su poručili da ne prete nikome, ali da se nikoga ne plaše, već da se bore za pravdu, slobodu i izbornu volju građana, kao i to da će prvi korak nakon parlamentarnih izbora 17. decembra biti ispunjenje svih zahteva sa majskih protesta po kome su nazvali njihovu koaliciju. Nišlije su bile prve koje su mogle da vide i njihov predlog Zakona za borbu protiv korupcije visokih funkcionera.

    (31) detaljnije
  • srbija protiv nasilja

    "Bez Nišlija nema slobode i demokratije" - koalicija "Srbija protiv nasilja" kampanju počinje u Nišu

    Koalicija “Srbija protiv nasilja” počeće zvanično predizbornu kampanju u Nišu, u Narodnom pozorištu, u petak, 17. novembra, od 17 sati. Biće ukupno šestoro govornika i svi su narodni poslanici u prethodnom sazivu, a dolaze svi lideri opozicije.

    (27) detaljnije
  • glasačka kutija

    Prihvaćena lista “Pirot protiv nasilja”, za sada 3 liste u tom gradu

    Gradska izborna komisija u Pirota prihvatila je listu “Pirot protiv nasilja” i ona će se naći na 3. mestu na glasačkom listiću za lokalne izbore 17. decembra. Ranije su potvrđene i liste koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, kao i Socijalističke partije Srbije.

    (2) detaljnije
  • prostorije DS

    Usred kampanje naprednjaci u Prokuplju oduzimaju prostorije Demokratskoj stranci

    U jednom od poslednjih poteza lokalne vlasti u Prokuplju doneta je odluka da se oduzmu prostorije u Ulici Ratka Pavlovića koje je dugi niz godina koristila Demokratska stranka. U Rešenju koje je donelo Odeljenje za urbanizam, stambeno-komunalne delatnosti i građevinarstvo nalaže se DS-u da napusti prostor od oko 80 kvadrata za 15 dana, a u slučaju da to ne urade, sprovešće se prinudno iseljenje o njihovom trošku. Razlog je "jer nemaju odbornike u lokalnoj Skupštini".

    (2) detaljnije
  • pirot izbori

    Zajednička lista dela opozicije na predstojećim lokalnim izborima u Pirotu

    Lokalni izbori i zvanično su zakazani za 17. decembar, a poput ukrupnjavanja opozicije na republičkom nivou, slična situacija dešava se i u Pirotu gde će Vladanu Vasiću i Srpskoj naprednoj stranci “na crtu” izaći zajednička lista “Pirot protiv nasilja” koju čine Udruženje "Glas Pirota", Grupa građana "Najbolje za Pirot", kao i lokalna povereništva Ekološkog ustanka, Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke i Stranke slobode i pravde.

    (2) detaljnije
  • prostorije ds

    Obijene prostorije Demokratske stranke u Prokuplju

    Prostorije Gradskog odbora Demokratske stranke u Ulici Ratka Pavlovića nedaleko od centra grada, obijene su tokom vikenda. Sem materijalne štete, za sada nije poznato šta su lopov ili više njih tražili ili odneli iz tih prostorija, a u Demokratskoj stranci kažu da su slučaj prijavili policiji.

    (3) detaljnije
  • apoteka lokal

    DS - SNS: Političke tenzije u Prokuplju zbog prodaje lokala u centru grada

    Prodaja lokala u centru Prokuplja u kome je decenijama bila smeštena Gradska apoteka izazvao je oprečne reakcije kako građana tako i stranaka na političkoj sceni u tom gradu. Najpre je sinoć na meil novinara oko 21:30 stiglo saopštenje Opštinskog odbora DS u Prokuplju, a i pored činjenice da to niko od medija još uvek nije objavio, nešto posle 23 sata usledio je odgovor prokupačkih naprednjaka.

    (2) detaljnije
  • Demokratska stranka

    Demokrate neće nazad "odbegle" članove, nude besplatnu pravnu pomoć Prokupčanima

    Zbog, kako tvrde u prokupačkom odboru Demokratske stranke, sve većeg interesovanja i pritiska da se nekada članovi te stranke koji su nakon promene vlasti 2012. godine “prebegli” u Srpsku naprednu stranku ponovo vrate i postanu demokrate, rukovodsto te partije se javno ograđuje od tih ljudi. Ujedno pozivaju građane koji imaju bilo kakav problem sa aktuelnom vlašću i institucijama u Prokuplju da im se obrate i zatraže besplatnu pravnu pomoć.

    (4) detaljnije
  • višnje

    "Dani višnje" bez višnje? - manifestacija u Merošini planirana pre početka berbe i pre objave cene otkupa

    Misterija je šta će tačno biti izloženo i dostupno za degustaciju na ovogodišnjim “Danima višnje”, jer se manifestacija organizuje dosta pre početka same berbe, koja se planira tek za drugu polovinu juna. Iz Narodne biblioteke u Merošini kažu da je razloga za odabir datuma više - to što žele da događaj spoje sa smotrom folklora, to što za vreme berbe deca imaju završne ispite, što je predsednik Opštine imao želju da dođu veći otkupci iz Srbije, kao i to što bi održavanje za vreme berbe trpeli ili "Dani višnje" ili sama berba.

    (5) detaljnije
  • Sanja Miladinović

    Merošina dobila poslanicu u Skupštini Srbije, Sanju Miladinović iz DS-a

    Nakon što je njenom kolegi iz partije prestao mandat, predsednica Opštinskog odbora Demokratske stranke u Merošini Sanja Miladinović postaće narodna poslanica. Ona kaže da će se u Skupštini zalagati za decentralizaciju, za direktan izbor gradonačelnika i predsednika opština, kao i za poništavanje odluka o gašenju JKP "Hammeum" u Prokuplju i “otuđenju” niškog Aerodroma.

    (7) detaljnije
  • Opozicija Leskovac
    Izbori 2022

    Ujedinjeni za pobedu Srbije: Leskovac grad sa najnižim primanjima

    Da je Leskovac i dalje grad sa najnižim primanjima, kao i da aktuelna vlast ne vodi računa o najbitnijim segmentima društva, već samo o ličnim interesima, istakli su leskovački kandidati za poslanike liste Ujedinjeni za pobedu Srbije. Oni su pozvali i sve Leskovčane da u petak, 11. marta od 18 sati, dođu u Narodno pozorište, gde će, kažu, od Zdravka Ponoša i Marinike Tepić moći da čuju u kakvoj će Srbiji živeti nakon aprilskih izbora.

    (1) detaljnije
  • kandidati ujedinjeni za Srbiju
    Izbori 2022

    Ujedinjeni za pobedu Srbije: Ako ova vlast ostane i nakon izbora, u Srbiji neće ostati kamen na kamenu

    Toplica je uvek bila prva u odbarni svoje zemlje, njeni građani znaju šta je dostojanstvo i na izborima 3. aprila moraju iskoristiti šansu da zaustave propast Srbije i urušavanje njenih institucija jer jedino što uspešno radi u čitavom kraju su škole stranih jezika, rečeno je između ostalog na skupu opozicione liste "Ujedinjeni za pobedu Srbije” koji je održan večeras u prokupačkom Domu kulture.

    (14) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: