Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Srpska napredna stranka

 • ds

  DS: Ostavili smo Nišu kapitalne projekte, a SNS dugove

  Kolicija oko Demokratske stranke je na kraju 2012. ostavila budžet od 9 milijardi dinara i suficit u gradskoj kasi od 100 miliona, dok su, kako kažu demokrate odgovarajući na optužbe člana SNS Ljubivoja Slavkovića, naprednjaci na kraju 2016. godine budžet ostavili sa više od milijardu dinara kredita.

  detaljnije
 • vodovod radnici

  Sindikat traži smenu direktora Vodovoda

  Optužujući ga za samovolju i tvrdeći da je potpisao brojne štetne ugovore i zapošljavao po partijskoj liniji sindikat "Nezavisnost" je u otvorenom pismu zatražio hitnu smenu direktora niškog JKP "Naissus" Dejana Andrejevića. Direktor kaže da je to "lićni stav jednog čoveka".

  detaljnije
 • Zastava EU

  Gde su i šta rade političari sa "crne liste" EU iz 2000. godine?

  Od onih koji su odavno pokojni, preko penzionisanih, pa sve do onih koji nas sada vode ka Evropskoj uniji. Tako ukratko izgleda sadašnjost tadašnjih funkcionera SPS-JUL-SRS kojima je ulaz u EU bio zabranjen, a među kojima su i južnjaci.

  detaljnije
 • Vucic-Jura-Leskovac-foto-d.m..jpg

  Vučić najavio nova radna mesta u Leskovcu

  Najavljujući nova radna mesta u “Juri” čiju je fabriku obišao u Leskovcu, Vučić je rekao da “nigde nije video da radnici nose pelene” o kojima se toliko pisalo. Dočekali su ga organizovano naprednjaci, ali i lokalni činovnici čije su kancelarije ostale prazne u toku radnog vremena.

  detaljnije
 • Novac

  Opozicija: I SNS odgovoran za deficit u budžetu Niša

  Nakon ktitike premijera upućene gradonačelniku Niša zbog velikog budžetskog deficita i njegove optužbe da su za takvo stanje krivi "žuti", iz opozicije kažu da je i SNS prethodnih godina vodio grad i podsećaju da su na loše finansijsko stanje već upozoravali.

  detaljnije
 • Pozdrav-iz-novog-Nisa.jpg

  Kako će Niš izgledati posle Vučićeve posete? [foto]

  Dugo najavljivani boravak premijera Aleksandra Vučića i Vlade Srbije u Nišu i obećanja koja su tada dali, među kojima i ona koja se čuju po ko zna koji put, nisu prošli bez očekivanog sarkazma Nišlija.

  detaljnije
 • skupstina-zitorađa-foto-lj.m..jpg

  Radikali i naprednjaci ponovo zajedno u Žitorađi

  Iako je prošlo tek nekoliko meseci od formiranja lokalne vlasti u Žitorađi, na poslednjoj sednici deo vladajuće koalicije koju čine SNS, SPS i SDP postali su i radikali sa svojih 8 odbornika, pa vlast sada ima većinu sa 25 od 31 odbornika.

  detaljnije
 • Zdravstveni-centar-Vranje-foto-i.m..jpg

  SNS Vranje: Zdravstveni centar pred bankrotom

  Savet za zdravstvo vranjskih naprednjaka navodi da, i pored blokade računa, Zdravstveni centar nenamenski troši sredstva, a da je zapošljavanje još preko 80 radnika put ka bankrotu. U Zdravstvenom centru bez komentara.

  detaljnije
 • merosina

  Naprednjaci u Merošini "pojačali" SPS i postali brojniji od SNS

  Devetoro odbornika lokalne grupe "Naprednjaci Merošine" potpisalo je pristupnice SPS, pa tako ova partija sada ima 14 odbornika u lokalnom parlamentu. Socijalisti su sada brojniji od SNS, koalicionih partnera na vlasti, ali tvrde da to neće "zloupotrebiti".

  detaljnije
 • slavisa-bulatovic-sns-vranje-foto-i.m..jpg

  Bulatović: Vranje od strateškog značaja za Vladu

  Narodni poslanik SNS-a Slaviša Bulatović iz Vranja kaže da svakodnevno razgovara sa građanima koji od njega traže samo jedno - posao. Vlada Srbije obećala je, kaže, da će Vranje biti od strateškog značaja i da s pravom očekuje bolje dane.

  detaljnije
 • bulatovic

  Bulatović: Zakazivanje sastanaka sa premijerom samo preko Beograda

  Iako je jedan od osnivača SNS Momir Stojanović rekao da se razgovor sa premijerom Aleksandrom Vučićem u Nišu zakazuje i u Gradskom odboru SNS, gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da je za to zadužena Vlada Srbije.

  detaljnije
 • sns-vranje

  Koalicija SNS i SPS u Vranju (ne)moguća

  Iako Srpska napredna stranka u Vranju ima veliku i stabilnu većinu sa svojim koalicionim partnerima, a i izričito su protiv saradnje sa SPS, izgleda da će poslednju reč o mogućoj koaliciji dati lideri stranaka Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

  detaljnije
 • sns

  Za razgovor sa Vučićem u Nišu prijave u SNS?

  Dok u Vladi Srbije kažu da se još ne zna kako građani mogu da se prijave za razgovor sa premijerom Aleksandrom Vučićem u Nišu 11. oktobra, jedan od osnivača SNS Momir Stojanović tvrdi da se spiskovi za razgovor sa Vučićem prave u niškom odboru stranke.

  detaljnije
 • vranje-centar-juzne-vesti

  Napadnut direktor vranjskog Zavoda za urbanizam

  Direktor Zavoda za urbanizam Miodrag Protić napadnut je u petak u večernjim satima u Ulici Vulice Antića, kada su dvojica hiligana zaustavila vozilo u kome je on bio sa porodicom i tražili od njega novac, te vozilo udarali gumenim crevom.

  detaljnije
 • Glasanje
  Izbori 2016

  Ubedljiva pobeda SNS u Beloj Palanci

  Na izborima koje su otpočetka pratile brojne neregulanosti, a na kraju ih bojkotovala kompletna opozicija, prema još nepotvrđenim podacima koalicija okupljena oko SNS je osvojila 24 od 29 mesta u lokalnoj skupštini.

  detaljnije
 • glasanje
  Izbori 2016

  Velika izlaznost na izborima u Beloj Palanci

  I pored toga što skoro kompletna opozicija bojkotuje lokalne izbore, do 13,30 je na birališta u Beloj Palanci izlašlo više od polovine birača.

  detaljnije
 • 490x370-cvetanovic-i-djurovic

  Gradonačelnik Leskovca zapretio: Raskinuću koaliciju sa SPS

  Nezadovoljan što je u Sportskom centru „Dubočica“, na čijem su čelu socijalisti, nedavno zaposleno troje ljudi, gradonačelnik Goran Cvetanović je poručio da će raskinuti vladajuću koaliciju ukoliko oni ne budu otpušteni. Iz SPS-a tvrde da su radnici već dobili otkaze.  

  detaljnije