Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Srpska napredna stranka

  • Đorđe Stanković Jelena Milošević

    "Srbija protiv nasilja" u Nišu pozvala Sotirovski da podnese ostavku

    Da bi se lokalni izbori u Nišu održali istog dana kao i u ostalim gradovima u Srbiji, u nedelju, 2. juna, neophodno je da gradonačelnici i predsednici opština podnesu ostavke do 18. marta. Zato iz Koalicije “Srbija protiv nasilja” pozivaju gradonačelnicu Draganu Sotirovski da to uradi, a time će se, kažu, sprečiti i “selidba” građana zbog izbora.

    (28) detaljnije
  • grad Prokuplje

    Zavetnici postaju deo lokalne vlasti u Prokuplju

    Na današnjoj sednici Skupštine Prokuplja stranka Zavetnici, koja ima tri odbornika, ući će u koaliciju sa vladajućom Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije. Takvu odluku je potvrdio i Marko Ristić, jedan od odbornika Zavetnika, kome će ovo biti poslednja sednica Skupštine u ovom sazivu jer je juče podneo ostavku i danas će ga zameniti novi odbornik sa te liste.

    (6) detaljnije
  • SNS zastave KOSTA srpska napredna stranka

    Smena u SNS Medijana o kojoj niški naprednjaci ćute

    Dosadašnji predsednik Odbora SNS u Medijani Dragan Đorđević smenjen je sa te funkcije prošle nedelje, nepuna tri meseca nakon što su naprednjaci prvi put doživeli poraz u toj opštini na izborima, saznaju Južne vesti. Da li raspuštanje Odbora ima veze sa lošim rezultatima - iz SNS ne odgovaraju danima, dok Đorđević kaže da ne zna za to i da će mu verovarno reći kada se vrati u Niš iz Beograda.

    (34) detaljnije
  • Zavetnici, SNS i SPS sastanak Svrljig

    Zavetnici sa SNS i SPS na listi za lokalne izbore u Svrljigu

    Opštinski odbor Zavetnika saopštio je da će na predstojećim lokalnim izborima biti na zajedničkoj listi sa SPS-om i naprednjacima, iako su do nedavno bili najveći kritičari lokalne vlasti koju u Svrljigu zajedno čine SNS i Ujedinjena seljačka stranka Milije Miletića, a koji je upravo sa liste SNS-a četvrti put izabran za narodnog poslanika u Skupštini Srbije.

    (9) detaljnije
  • Borko Stefanović

    Borko Stefanović: SNS zna da ih Nišlije ne žele i zato neće njihove glasove na lokalnim izborima

    O Nišu, ali i drugim gradovima i opštinama u Srbiji, ne mogu da odlučuju oni koji tu nemaju pravo prebivalište, rekao je upravo u Nišu narodni poslanik i zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

    (12) detaljnije
  • blace centar

    Opozicija u Blacu: Poslednja Skupština nelegalna i bez kvoruma

    Iako su po rečima opozicionih odbornika blačke Skupštine imali samo 12 od ukupno 25 odbornika na prozivci, što nije bilo dovoljno za kvorum, rad i odlučivanje, vladajuća većina koju predvodi Srpska napredna stranka je ipak održala sednicu zbog čega im opozicija piše krivične prijave, a održanu Skupštinu pokušaće da obore i na Upravnom sudu. Predsednik Skupštine Blaca Dejan Mijajlović (SNS) tvrdi da je sve urađeno po novom zakonu koji je stupio na snagu 7. februara 2022. godine.

    (3) detaljnije
  • Bazen sa Hisara

    Prokuplje traži koncesionara za bazen i teniske terene uz godišnju naknadu od 500.000 dinara

    Uz naknadu koja ne može biti manja od 500.000 dinara godišnje, Grad Prokuplje će koncesiono izdati na 35 do 40 godina površinu od 1,9 hektara na kojoj se nalaze gradski bazen, teniski tereni, ugostiteljski objekat, sportska hala, kao i prostor gde je ranije bila stočna pijaca. Od koncesionara se traži da finansira rekonstrukciju, izgradnju, upravlja i održava taj prostor i stavi ga u funkciju za posetioce.

    (6) detaljnije
  • burgić

    Ivan Burgić novi-stari predsednik opštine Blace

    Sa većinom od ukupno 25 odbornika lokalne Skupštine u Blacu, za novog-starog predsednika opštine izabran je Ivan Burgić kome će ovo biti drugi mandat u kontinuitetu. Njegova zamenica biće Suzana Veljović, koja je i do poslednjih izbora obavljala tu funkciju.

    (1) detaljnije
  • hematoonkolosko-odeljenje4-otvaranje-maj2018-foto-jv-jcm

    Iz SSP-a kažu da Cvetanović ne želi da osnuje Fond za lečenje dece, a SNS odgovara da već pomažu deci

    Da gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović već četvrtu godinu zaredom ne želi da osnuje Fond za lečenje dece obolele od karcinoma u inostranstvu, što je predložila Stranka slobode i pravde, a sa druge strane ne smanjuje troškove putovanja i "pravi sebi žurke u najeksluzivnijoj diskoteci na Balkanu za 3.000 zvanica", ističe Jelena Spirić, narodna poslanica i predsednica GrO SSP Leskovac. Na njeno saopštenje reagovali su iz leskovačkog SNS napominjući da Grad Leskovac svake godine NURDOR-u pomaže sa 550.000 dinara i pitaju Spirićku da li ona izdvaja od svoje plate za pomoć bolesnoj deci.

    (4) detaljnije
  • Narodni pokret Srbije

    Narodni pokret Srbije: U Nišu spremaju krađu lokalnih izbora, u birački spisak upisuju ljude sa KiM

    Brisanje birača sa spiska i upisivanje novih, koji ne žive u Nišu, uveliko se odvija pred lokalne izbore u tom gradu, kaže poslanik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković. Ističe da će se u Skupštini Srbije boriti za to da SNS lista na niškim izborima u nazivu nema ime Aleksandra Vučića, a iz Pokreta predlažu i da se sve grupe građana koje budu osnovane pre izbora izjasne o tome da li će u budućnosti sarađivati sa naprednjacima ili ne.

    (17) detaljnije
  • Žitorađa

    SSP Žitorađa: Odbornik SNS-a pijan izazvao nezgodu, pa dobio posao u Opštinskoj upravi

    Nakon što je pre nekoliko dana u alkoholisanom stanju na državnom putu Žitorađa - Jasenice izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj srećom niko nije povređen, ali je pričinjena materijalna šteta, odbornik SNS u Žitorađi Vlada Ristić je, kako tvrde u Stranci slobode i pravde, "nagrađen" radnim mestom u Opštinskoj upravi. Ristić je, tvrde, primljen po ugovoru na određeno vreme na privremeno povremenim poslovima.

    (5) detaljnije
  • skupština kuršumlije

    Naprednjaci sa Zavetnicima i SPS-om formirali vlast u Kuršumliji

    Iako imaju neohodnu većinu da sami formiraju gradsku vlast, Srpska napredna stranka u Kuršumliji je napravila koaliciju sa Zavetnicima i Socijalističkom partijom Srbije. Sa po dva odbornika u lokalnom parlamentu Zavetnicima je pripalo mesto potpresednika Skupštine i jedan član Opštinskog veća, dok je SPS dobio jednog većnika. Na čelu Skupštine biće naprednjak Slavimir Mihajlović, a novi-stari predsednik Opštine je Vojimir Čarapić, takođe iz SNS-a.

    (5) detaljnije
  • 1

    Konstituisana Skupština Blaca, izbor predsednika opštine na sledećoj sednici

    Po ugledu na svoje kolege iz Prokuplja, i u Blacu su na prvoj sednici lokalnog parlamenta nakon izbora 17. decembra verifikovani mandati odbornika i izabran je predsednik Skupštine Dejan Mijajlović iz redova Srpske napredne stranke kome će to biti drugi mandat u kontinuitetu. Ko će biti predsednik Opštine znaće se na narednoj sednici koja će uskoro biti zakazana, a kako saznajemo najbliži toj funkciji je dosadašnji predsednik Blaca Ivan Burgić.

    detaljnije
  • Žitorađa

    Novo-staro rukovodstvo ponovo na čelu Opštine Žitorađa

    Građani Žitorađe dobili su novu-staru lokalnu vlast koju nastavlja da vodi Srpska napredna stranka, a novo poverenje građana i još jedan, treći mandat dobio je dosadašnji predsednik Opštine Ivan Stanojević. Novina u novom rukovodstvu je predsednik Skupštine, na tom mestu je izabran Marko Milenković koji je do posednjih izbora bio odbornik u Skupštini Niša, a ranije i poslanik radikala, odakle je izbačen nakon što je prebegao kod naprednjaka.

    (2) detaljnije
  • zgrada prokuplja

    Dejanu Laziću treći mandat na čelu Skupštine Prokuplja

    Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine Prokuplja verifikovani su mandati odbornika sa 5 lista koje su prošle cenzus, a izabran je i novi-stari predsednik Skupštine Dejan Lazić (SNS), kome će to biti u kontinuitetu treći mandat na istom mestu. Na narednoj sednici koja će, kako su najavili iz vladajuće SNS, biti “veoma brzo”, biće izabrano gradsko rukovodstvo Prokuplja.

    (8) detaljnije
  • jovkovic

    Niškom funkcioneru SNS-a određen pritvor zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja

    Zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj kao odgovorno lice Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija, naprednjaku i odborniku niške Skupštine Srđanu Jovkoviću određen je pritvor od 30 dana, saopšteno je Južnim vestima iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva.

    (11) detaljnije
  • Lisice kosta

    Narodni pokret Srbije: Hapšenje niškog funkcionera SNS-a već viđena predizborna mahinacija

    Da je hapšenje odbornika SNS-a u Nišu Srđana Jovkovića "pokušaj garniture na vlasti da poboljša svoj imidž među razočaranim i prevarenim građanima Niša" pred lokalne izbore i da je reč o "već viđenoj predizbornoj mahinaciji i sprdanju sa srpskim pravosuđem o trošku građana", smatraju iz Narodnog pokreta Srbije.

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: