Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Zoran Perišić

  • hitna pomoc

    Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

    Da će zgrada niške Hitne pomoći biti izmeštena najavio je nedavno direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić, a sada kaže da je određeno da nova grada bude izgrađena na gradskoj parceli površine 1 hektara, a koja se nalazi između "Stop šopa" i DIS-a.

    (44) detaljnije
  • hitna pomoć

    Perišić najavljuje izmeštanje niške Hitne pomoći

    Zgrada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nišu mogla bi da bude izmeštena, navodi v. d. direktora Kliničkog centra Zoran Perišić i kaže da je već razgovarao sa Ministarstvom zdravlja o tome. Gde bi ta zgrada bila premeštena - za sada ne saopštava.

    (28) detaljnije
  • Klinički centar Niš KOSTA

    UKC Niš: Zamenska oprema za Kardiohirurgiju instalirana danas, prekid operacija bio bi neopravdan

    Povodom objave direktora Klinike za kardiohirurgiju Dragana Milića da će obustaviti sve operacije jer su uskraćeni za reagense kojima procenjuju sklonost ka krvarenju ili trombozama prilikom operacija, javila se i Uprava Kliničkog centra Niš i istakla da zbog toga što nisu znali kakav će odgovor dobiti od nadležnih institucija, još danas instalirali opremu koja koristi reagense koji su potrebni kardiohirurzima. Zbog toga prekid operacija nazivaju neopravdanim, a odgovornost prebacuju Klinici za kardiohirurgiju.

    (15) detaljnije
  • Klinički centar Niš KOSTA

    Vozač UKC-a privatnim automobilom Perišića vozio njega i njegovu suprugu van zemlje

    U dva navrata početkom godine, prilikom izlaska, odnosno ulaska u zemlju u privatnom vozilu direktora UKC-a Zorana Perišića, zajedno sa njim, bila je i njegova supruga Jelena, dok je za volanom bio vozač Univerzitetsog kliničkog centra Davor Nikolić i to u radnim danima, koji su upisani kao službeno putovanje. Da li za takvo službeno putovanje postoje putni nalozi, ali i povod - iz UKC-a ćute.

    (36) detaljnije
  • perišić

    Perišić, šurak u pritvoru, glavna sestra i sukob interesa: Agencija ispituje

    Zoran Perišić je kao vršilac dužnosti direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu potpisao ugovor, a potom i aneks ugovora sa svojim šurakom, uhapšenim zbog laboratorije marihuane, za posao vozača saniteta, ali iz Agencije za sprečavanje korupcije kažu da im to nije prijavio, kao ni to da je svoju suprugu rasporedio na mesto glavne sestre Klinike za kardiologiju gde je i sam načelnik odeljenja. Da li su ispunjeni uslovi za pokretanje postupka protiv njega, zbog povrede Zakona o sprečavanju korupcije - Agencija proverava po službenoj dužnosti.

    (26) detaljnije
  • Zoran Perišić

    Perišić: Opšta bolnica u Nišu tek za 6-7 godina

    Direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić kaže da nije sporno da je tom gradu neophodna opšta bolnica, ali da je realizacija moguća tek za 6-7 godina. Smatra da bi otvaranje opšte bolnice u Nišu ojadilo kompletno zdravstvo na jugu Srbije, jer bi lekari napuštali manja mesta i dolazili da u njoj rade.

    (66) detaljnije
  • droga šurak

    Novi detalji iz slučaja "Perišićev šurak": Laboratoriju marihuane imao u svojoj kući, tu i uhapšen

    Laboratorija marihuane nalazila se u porodičnoj kući D. S. u selu blizu Prokuplja, uhapšenog vozača saniteta niškog Kliničkog centra i šuraka direktora Zorana Perišića, potvrdili su Južnim vestima iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Policajci su ga 10. jula zatekli i uhapsili u toj kući, u potpuno opremljenoj laboratoriji za uzgoj kanabisa, koja je "radila" skoro godinu dana. Napravio ju je, kako se sumnja, po nalogu još jednog člana ove kriminalne grupe, koji je uhapšen zbog nelegalne prodaje heroina u dvorištu Pošte Srbije.

    (19) detaljnije
  • lekari kardiohirurgija

    Perišić diskreditovao rad svojih lekara, oni odgovaraju - partijom se može rukovoditi lažima, ne i UKC Niš

    Nakon tvrdnji v. d. direktora niškog UKC prof. dr Zorana Perišića da nisu eliminisane liste čekanja na Kardiohirurgiji, da je odrađen manji broj operacija od prijavljenih, kao i da su jedina klinika koja koristi kolektivni godišnji odmor i tada pacijente ne operiše, oglasio se i direktor Klinike prof. dr Dragan Milić koji u ime kolektiva saopštava da su to brutalne laži i nestine, kojom je javnost dovedena u zabludu, a njihov rad diskreditovan. Poručuju mu da političkom partijom može da se rukovodi i lažima i pretnjama i podmetanjima, ali Kliničkim centrom ne.

    (46) detaljnije
  • gak

    Perišić o zabrani u niškom Porodilištu: Bilo korone među bebama, moguće je da su im prenele majke zbog telefona

    Burne reakcije javnosti i porodilja izazvala je vest da su odnedavno u niškom Porodilištu i u sobama za pripremu zabranjeni mobilni telefoni, a novo objašnjenje za ovu zabranu dao je v. d. direktora UKC Niš Zoran Perišić - da je razlog to što je bilo kratkotrajne infekcije kovidom među novorođenčadima, a da je epidemiološka analiza pokazala da je verovatan put prenosa virusa bio preko majki koje su međusobno razmenjivale telefone. Zbog oprečnih informacija i razloga koje su navodili za ovu zabranu, Južne vesti su zahtevom od nadležnih tražili objašnjenje.

    (11) detaljnije
  • poklon

    Niški funkcioneri godinama ne prijavljuju poklone - trend ili prikrivanje

    Svarovski i porcelanske figure, zlatnici, statue, flaša viskija, knjige i umetnička dela, samo su neki od poklona koje su dobili javni funkcioneri u Srbiji i prijavili Agenciji za sprečavanje korupcije. Među njima već godinama nema funkcionera iz Niša, pa su mnoge institucije, ustanove i preduzeća u registru Agencije “praznih ruku”. Izveštaji pokazuju trend slabog odziva organa javne vlasti za prijavljivanje poklona, a analitičari ističu da je moguće da oni ne poštuju zakonsku obavezu.

    (6) detaljnije
  • Ginekologija-KC-Nis-foto-Vanja-Keser

    Perišić: Država izdvojila 900 miliona dinara za rekonstrukciju niške Ginekologije, početak ove godine

    Za rekonstrukciju niške Ginekološko-akušerske klinike, koja je stara 52 godine, država je opredelila 900 miliona dinara, kaže direktor UKC-a Zoran Perišić i dodaje da bi to trebalo započeti ove godine.

    (7) detaljnije
  • inkubatori

    Niška Klinika za pedijatriju dobila dva nova inkubatora, godišnje više od 500 prevremeno rođene dece

    Klinika za pedijatriju u Nišu dobila je dva nova inkubatora od kompanije "AstraZeneca", koji bi trebalo da pomognu prevremeno rođenim bebama da dobiju prvu životnu borbu. Direktorka Pedijatrije Jelena Vojinović kaže da prosečno godišnje prime više od 500 ranije rođene dece i da je njihova prosečna starost 23-24 nedelje. Kaže da imaju kapacitet za deset beba, pa su i od Ministarstva hitno tražili još deset inkubatora i neophodnu opremu.

    (10) detaljnije
  • Svrljig

    Poznati dobitnici priznanja Opštine Svrljig, među njima Perišić i Poljoprivredna služba Niš

    Povodom 8. maja, Dana opštine Svrljig i dana priključenja Svrljiške nahije Kneževini Srbiji 1833. godine, Skupština opštine Svrljig dodeliće javna priznanja, a već sada su poznati i dobitnici među kojima su Ministarstvo zaštite životne sredine, Put inženjering, ali i direktor UKC Niš dr Zoran Perišić i drugi pojedinci i ustanove.

    (6) detaljnije
  • sotirovski, perisic, stankovic, dzunic, novakovic, kocic, funkcioneri (1)

    Imovina i primanja niških funkcionera: Perišić najplaćeniji, Sotirovski vlasnica najviše nekretnina

    Prema poslednjim izveštajima koji su neki od najviđenijih niških funkcionera podneli Agenciji za sprečavanje korupcije, najveći broj nekretnina ima gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, a najviša mesečna primanja direktor UKC-a Zoran Perišić. Odmah za njim su većnik Nenad Stanković, zatim predsednik Skupštine Boban Džunić čija imovina je uvećana nasledstvom, njegov zamenik Igor Novaković koji je od sredine 2020. godine bogatiji za tri nepokretnosti, kao i predsednik Opštine Medijana koji već tri godine nije podneo izveštaj Agenciji. Agencija ćuti o tome da li su im podneti novi izveštaji.

    (78) detaljnije
  • Jerkan-Perišić; foto: JV

    Dom zdravlja i Klinički centar u Nišu vode direktori sa isteklim mandatima

    Dve najveće zdravstvene ustanove u Nišu vode direktori sa isteklim mandatima - Zoran Perišić je više od 2 godine vršilac dužnosti direktora Univerzitetskog kliničkog centra, dok Miloradu Jerkanu, koji je direktor Doma zdravlja više od 10 godina, osim što je mandat istekao, ispunio je i uslov za penziju. Nema odgovora na pitanja da li će i kada biti javnih konkursa za izbor novih, a Zoran Ilić iz Sindikata zdravstva "Nezavisnost" ističe da ne treba imati iluzije da će direktori biti izabrani tako kako zakon nalaže, već smatra da će o tome odlučivati stranke na vlasti, jer smo daleko od depolitizacije i u zdravstvu.

    (52) detaljnije
  • human niš (1)

    Obezbeđenje Kliničkog centra ponovo sprečilo radnike Vodovoda da priključe privatnu kliniku na mrežu

    Jutros su još jednom radnici niškog Kliničkog centra sprečili radnike JKP Naissus da privatnu polikliniku Human priključe na vodovodnu mrežu zbog čega se po prijavi pojavila i policija.

    (36) detaljnije
  • klinicki centar

    RFZO i Ministarstvo: U niškom Kliničkom su najkraće liste čekanja u Srbiji

    Iako se građani žale da na neke preglede i intervencije čekaju mesecima, a kardiohirurzi predlažu da besplatno operišu i vikendima kako bi smanjili liste čekanja, direktorka RFZO-a kaže da niški Klinički centar ima najkraće liste čekanja u Srbiji. Ona je u Nišu istakla i da je sa direktorom UKC-a dogovoreno da neophodni lekovi i materijal uvek moraju da čekaju pacijenta u ustanovi, a ne da on čeka njih.

    (28) detaljnije
  • zoran perisic- foto - vanja keser

    Krivične prijave protiv direktora niškog Kliničkog centra i Vodovoda zbog zloupotrebe položaja

    Zato što privatnoj poliklinici pored novog Univerzitetskog kliničkog centra nije omogućeno da se već nekoliko meseci priključi na vodovodnu mrežu, vlasnici tog objekta su podneli krivične prijave protiv direktora niškog UKC-a Zorana Perišića i v. d. direktora JKP "Naissus" Gorana Milosavljevića zbog zloupotrebe položaja. Smatraju da su oni direktno odgovorni što poliklinika još ne radi, a za te navode direktori nisu imali komentare. Ovo je nastavak slučaja "Perišić-Sotirovski" koji još čeka epilog u Odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva.

    (58) detaljnije
  • Infektivna

    Renoviranje Infektivne klinike u Nišu počinje u narednim nedeljama, najavio Perišić

    Na to da je Infektivna klinika u Nišu dotrajala i neuslovna pacijenti se žale već godinama, a direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić najavljuje da će renoviranje početi u roku od nekoliko nedelja. Posao na tenderu dobile su niške firme Telegra forte i Ipi inter projekt inženjering, a vrednost ugovora je oko 59,8 miliona dinara sa PDV-om.

    (6) detaljnije
  • bunker 2

    Niški Klinički centar dobio novi aparat za zračenje onkoloških pacijenata

    Radioterapijski centar Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu dobio je novi aparat za zračenje onkoloških pacijenata. Lekari kažu da "VARIAN" linearni akcelerator, vredan oko 3,3 miliona evra, obezbeđuje maksimalnu zaštitu zdravog tkiva i da će omogućiti da se ozrači dodatnih 40-45 pacijenata dnevno. Kako navode, ove godine je u takozvanom bunkeru ozračeno više od 1.800 ljudi.

    (21) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: