Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

promena vladajuće koalicije

  • dobrašinović
    Izbori 2022

    Kandidat Patriotskog bloka za premijera predlaže formiranje Vlade nacionalnog jedinstva

    Rešenje političke krize i novo nezadovoljstvo većeg dela građana Srbije, kako smatra Dragan Dobrašinović, kandidat Patriotskog bloka za premijera Srbije, on vidi u formiranju Vlade nacionalnog jedinstva koja bi, kaže, uz srazmerno učešće parlamentarnih stranaka i ograničen mandat, imala zadatak da pripremi fer i demokratske izbore u narednih 18 meseci.

    (5) detaljnije
  • Ardita Sinani

    Preševo dobilo novu predsednicu Opštine, Arifi sa srpskim partijama prešao u opoziciju

    Pregovori za formiranje većine u Preševu su završeni, a kako je početkom aprila već najavio lider Partije Albanaca Ragmi Mustafa, sporazum o novoj koaliciji potpisale su njegova partija, Partija za za demokratsko delovanje koju vodi nova predsednica Opštine Ardita Sinani, Pokret za reforme i Demokratska unija Albanaca. Sporazum je potpisan juče, napisala je Sinanijeva na svojoj Fejsbuk stranici, ocenivši da pobeda znači oslobađanje Preševa od uticaja koje Beograd ima preko svojih satelita u toj opštini.

    detaljnije
  • Bujanovac, zgrada Opštine

    Alternativa za promene izašla iz koalicije u Bujanovcu, presudila odluka da se grade stanovi za raseljene

    Dojučerašnji partner svealbanske vladajuće većine u Bujanovcu Alternativa za promene napustila je koaliciju, potvrdio je za Južne vesti lider tog odbora Arber Pajaziti. Prema njegovim rečima, partneri nisu ispoštovali sporazum koji se odnosi na zapošljavanje kadrova Alternative, a presudilo to što ostale stranke na jučerašnjoj sednici Skupštine nisu prihvatile predlog da se ne donosi odluka o davanju dozvole za izgradnju stanova za raseljene sa Kosova.

    detaljnije
  • blace

    SNS i DS se udružili u Blacu i smenili predsednika Skupštine

    Na vanrednoj sednici Skupštine Blaca, koju je zakazala zamenik predsednika Nevena Pešić, došlo je do prekomponovanja vlasti i smene predsednika Skupštine Miloša Vasiljevića koji je do nedavno podržavao SNS, a pre desetak dana postavljen je za jednog od kordinatora SPS-a. Za smenu je glasalo 13 od 25 odbornika, od kojih su 9 iz Srpske napredne stranke, 2 “odbegla” odbornika Demokratske stranke, ali i po jedan iz SPS-a i DSS-a. Novi predsednik Skupštine je Zlatko Dimitrijević iz SNS-a.

    (8) detaljnije
  • zoran jozic foto lj.m.

    Nakon posete vrha SNS, predsednik Opštine Blace podnosi ostavku

    Iako je pre samo nekoliko dana napustio SNS sa još 10 odbornika koji su istupili iz odborničke grupe, a na sednici Skupštine mu je novoformirana većina dala podršku kao predsedniku Opštine Blace, prvi čovek ove male opštine u Topličkom kraju - Zoran Jozić, kako je sam potvrdio "Južnim vestima", podneće ostavku na tu funkcije. Da li se radi o disciplinovanju ili o kompromisu sa ljudima iz vrha SNS-a, Jozić nije želeo da komentariše.

    (7) detaljnije
  • 1 Zoran Jozic Blace foto lj.m.

    Nakon napuštanja SNS-a, prvi čovek Blaca dobio podršku većine odbornika

    Od 15 odbornika koji su danas prisustvovali redovnoj sednici Skupštine, njih 14 je podržalo aktuelnog predsednika Opštine Zorana Jozića, pa će on i nadalje obavljati tu funkciju. Pored desetoro odbornika koji su sa njim nedavno napustili odborničku grupu SNS-a i oformili novu, čime je SNS praktično i izgubio vlast u Blacu, podršku Joziću pružili su i odbornici Tadićevog SDS-a.

    (1) detaljnije
  • Šciprim Arifi foto i.m

    Arifi izabran za predsednika Opštine Preševo, Srbi deo vlasti

    U Preševu je, nakon nedavnih lokalnih izbora, konstituisana lokalna vlast, a za predsednika Opštine izabran je lider Alternative za promene Šćiprim Arifi čija je lista osvojila najviše glasova i pripalo im je 15 mandata u lokalnoj Skupštini. Srbi nakon 6 godina ponovo imaju svoje odbornike i prvi put su deo lokalne vlasti.

    detaljnije
  • Skupstina Vranje foto i.m.

    Promene pojedinih vranjskih funkcionera nakon ulaska SPS-a u vlast

    Posle koalicionog sporazuma naprednjaka i socijalista, na poslednjoj sednici Skupštine grada, odbornici su verifikovali ostavke dva većnika i razrešili dužnosti troje direktora javnih preduzeća, a na njihova mesta imenovali nove vršioce dužnosti iz redova socijalista.

    detaljnije
  • lebane

    Podele, noćne sednice i političke tenzije u Lebanu

    Na vanrednoj sednici Skupštine opštine Lebane koja je održana sinoć posle ponoći, 16 odbornika vladajućih stranaka SNS i SPS oduzeli su mandate šestorici svojih "odbeglih" odbornika, kako bi sprečili prevrat vlasti.

    (1) detaljnije
  • Potpisivanje sporazuma sns sps vranje foto i.m.

    SPS i zvanično deo vlasti u Vranju

    Nakon niza razgovora, zatim i zvaničnih sastanaka potpomognutih visokim stranačkim funkcionerimaa, danas je u Vranju potpisan koalicioni sporazum između vladajuće SNS i SPS-a koji je, nakon 18 meseci opozicionog delovanja, ponovo postao deo lokalne vlasti. O raspodeli funkcija kažu da će biti reči do kraja januara.

    detaljnije
  • ds

    DS Niš: SNS se raspada

    Nakon što su dojučerašnji šef demokrata u Skupštini niške Opštine Medijana Nebojša Kocić i odbornica te partije Katarina Delčev prešli u SNS i što će, skoro izvesno, Kocić biti izabran i za predsednika te Opštine, iz Demokratske stranke poručuju da je upravo to pokazatelj da se "SNS nalazi u fazi potpunog raspada".

    (11) detaljnije
  • Šćiprim Arifi

    Smena vlasti u Preševu, smenjen predsednik Opštine

    Glasovima 22 od 38 odbornika Skupština opštine Preševo je smenila dosadašnjeg predsednika Šćiprima Arifija, a očekuje se da novoformirana koalicija za njegovu naslednicu izabere sadašnju predsednicu opštinskog Parlamenta Adritu Sinani.

    detaljnije
  • skupstina-zitorađa-foto-lj.m..jpg

    Radikali i naprednjaci ponovo zajedno u Žitorađi

    Iako je prošlo tek nekoliko meseci od formiranja lokalne vlasti u Žitorađi, na poslednjoj sednici deo vladajuće koalicije koju čine SNS, SPS i SDP postali su i radikali sa svojih 8 odbornika, pa vlast sada ima većinu sa 25 od 31 odbornika.

    (2) detaljnije
  • Vranjski-JS-ulazi-u-vlast-sa-SNS-foto-I.M-Juzne-vesti.jpg

    I Jedinstvena Srbija deo vlasti u Vranju

    Nakon dugih pregovora, vranjski odbor SNS koji je i stožer lokalne vlasti, saopštio je da je postignut dogovor da i Jedinstvena Srbija sa 7 odbornika postane deo lokalne vlasti, što je potvrđeno i iz Gradskog odbora JS. U opoziciji SPS i DS.

    detaljnije
  • Vranjski-JS-ulazi-u-vlast-sa-SNS-foto-I.M.-Juzne-vesti.jpg

    Jedinstvena Srbija ulazi u vranjsku vlast?

    Iako je nakon prvih pregovora iz vladajuće SNS rečeno da nije postignut dogovor sa 7 odbornika Jedinstvene Srbije, na današnjoj sednici Skupštine oni su ipak podržavali sve predloge i kadrovska rešenja vladajuće koalicije.

    (2) detaljnije
  • zastava-DS-FOTO-AK-Juzne-vesti.jpg

    Demokrate traže da im "preletači" vrate mandate

    Nakon prelaska u SNS svih šestoro odbornika sa liste Demokratske stranke izabranih na nedavnim lokalnim izborima i formiranja vlasti u Vladičinom Hanu, lokalni DS zatražio je da ti odbornici vrate mandate stranci.

    (4) detaljnije
  • 490x370-goran-mladenovic-foto opstina v-han.jpg
    Izbori 2016

    Goran Mladenović ponovo na čelu Opštine Vladičin Han

    Na konstitutivnoj sednici u Vladičinom Hanu, odbornička većina iz Srpske napredne stranke izabrala je novo - staro rukovodstvo Opštine na čijem će čelu biti Goran Mladenović koji je do 2014. obavljao istu funkciju.

    detaljnije
  • Slobodan-Milenkovic-Gonzi-gradonacelnik-Vranja-foto-IM-Juzne-vesti.jpg
    Izbori 2016

    Slobodan Milenković – Gonzi novi gradonačelnik Vranja

    U nastavku konstitutivne sednice Skupštine grada, Vranje je dobilo novog gradonačelnika, ortopeda Slobodana Milenkovića – Gonzija iz SNS-a. Inače, ovo je prvi gradonačelnik od uvođenja višestranačkog sistema koji nije socijalista.

    (2) detaljnije
  • trickovic-novi-predsednik-Skupstine-Vranja-FOTO-IM-Juzne-vesti.jpg
    Izbori 2016

    Dejan Tričković novi predsednik vranjske Skupštine

    Na konstitutivnoj sednici za predsednika Skupštine grada Vranja izabran je Dejan Tričković (SNS), a za njegovog zamenika Gradimir Jovanović (PUPS). I pored zabrane Predsedništva stranke, vranjski SDS podržava predloge i kandidate SNS-a. 

    detaljnije
  • sladjan-mladenovic-novi-predsednik-opstine-zitoradja-foto-lj.m.-juzne-vesti.jpg
    Izbori 2016

    Slađan Mladenović novi predsednik Opštine Žitorađa

    Nova vladajuća koalicija u Žitorađi koju čine SNS, SPS i SNP za predsednika Opštine izabrala je Slađana Mladenovića iz SNS, dok će njegov zamenik biti Bojan Ilić iz SNP. Na čelu Skupštine socijalista Miroljub Zdravković.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: