Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:04, 4. 8. 2015.

| Zabava

Blace spremno za "Dane šljiva"

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
490x370-dani-sljive.jpg
Biraće se najbolji šljivik, najbolja šljivova rakija i najlepši štand; foto: FB strana "Dani šljive"

Od 21. do 23. avgusta u Blacu će biti organizovana 13. turističko-privredna manifestacija “Dani šljive”, a organizatori očekuju veliki broj posetilaca.

I ove godine održaće se i stručna predavanja iz oblasti voćarstva, biraće se najbolji šljivik, najbolja šljivova rakija i najlepši štand.

Prvi put bira se nabolji preduzetnik i preduzetnica iz oblasti prerade šljiva.

Za mlade poljoprivrednike obezbeđen je donatorski fond od 3 miliona dinara, kaže Ivan Burgić, predsednik Opštine Blace i predsednik Organizacionog odbora manifestacije.

Blace je opština šljive i trudimo se da to i pokažemo javnosti,a sve u korist naših proizvođača. Ukupno je 2,5 miliona stabala šljive na teritoriji opštine i ona nas obavezuju da ulažemo u promociju blačke šljive - rekao je Burgić.

U muzičkom delu programa nastupaju Kerber, Cakana, Topalko, trubački orkestar Dejana Jevđića, lokalni bend Alter ego, a 23. avgusta Svetlana Ražnatović.

Generalni pokrovitelji manifestacije su Evropski progres i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, pored mnogih lokalnih privrednika.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Branislav Petrovic

    15:59 // 11. 8. 2015.

    Nisam znao da u Blacu i okolini imaju paprike i jos ajvar da prave?
    Izvesno je da imaju sljive ali sljivovica i nije bas nesto.Toliko je jaka i opora jer je prave od sljive Stenlej da je dobra samo za dezinfekciju.

  • shaft

    23:23 // 5. 8. 2015.

    Jovicu,sve manifestacije pohvaljujes gde se krka i loce,ali te nema u komentarima vezanim za NISVIL!Zaboravio si hvalospev za Svetlanu Raznatovic,koja peva(mekece) u Blacu.Obavezno ce te poslusati ovi iz Bazela,da skoknu na da-tri dana da se nazdrljekaju rakistine,pa da se vrate kuci!

  • Miroslav Jović

    07:53 // 5. 8. 2015.

    Dane šljive treba reklamirati u Malmeu i Bazelu, jer se odatle mogu Vizzair-om lako i jeftino do Niša pa onda kroz Srbiju da se ljubitelji rakije prebace do Blaca. Sve kombinacije treba koristiti i evo mog malog idejnog doprinosa organizatorima u Blacu. Inače nisu dobri samo u šljivarstvu, jer već godinama jedem odličan ajvar iz te opštine, plasiranog kroz lanac Zlatiborac prodavnica. Živeli!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: