Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:02, 23. 9. 2016.

| Zabava

Bloger "Ryanair"-a poziva Evropljane da posete Niš

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
foto-wikimedia
Promocija Niša među Evropljanima; foto: Wikimedia

Jedinstvena priroda i istorija, mogućnost za ekstremne sportove, dobro vino, dobra hrana, a naročito ajvar, kao i uzbudljiv noćni život, neki su od razloga zbog kojih treba posetiti Niš, prma mišljenju jednog Nemca koji za blog avio-prevoznika “Ryanair” prenosi svoje utiske sa raznih destinacija.

Kako kažu iz Turističke organizacije Niš, bloger Herwig Buhrow boravio je ovde kako bi za blog ove kompanije, čiji avioni lete od septembra sa niškog aerodroma, preneo kako se proveo.

Vodiči iz TON-a su se, kažu, potrudili da pokažu Niš u najboljem svetlu, tako da je Buhrow iz Niša poneo dobre utiske.

Kakav god odmor da želite, prenosi ovaj bloger, u Nišu, “gde optimizam pucketa u vazduhu”, možete sve to probati.

Volite planinarenje, rafting i paraglajding? Bolje ne zaboravite kacigu. Fotografisanje, espreso, izuzetna arhitektura i dobri klubovi vas vraćaju u kolosek? Odaberite Niš - poručuje on.

Dobra hrana je još jedan od razloga zašto treba doći ovde - osim rozea koji mu se ovde dopao, preporučuje i rakiju u kombinaciji sa svežim salatama od paradajza i paprike, nakon čega se u kafanama služe i jagnjetina, svinjetina i teletina.

Treba probati, kaže bloger, i ono čime se Niš ponosi - burek sa sirom, spanaćem ili mesom, uz obavezni jogurt, ali i ajvar koji zove “najboljim biljnim kavijarom na Balkanu”.

Na pijacama dominira crvena boja, jer se u Nišu paprika obožava. Bilo pečena, punjena ili ukuvana u ajvar - paprika uvek prolazi - kaže Herwig Buhrow.

Na ovog mladića je i noćni život u Nišu ostavio utisak, i to posebno muzički festivali u Tvrđavi, uz pivo.

Žive rok i džez svirke svake večeri u Tvrđavi… Bilo da šetate centralnim ulicama, sedite sa pivom pored reke ili idete od kluba do kluba, nebitno gde - dobra muzika će vas uvek pratiti - prenosi on svoje utiske.

Panorama-Nisa Hoće li ovakva promocija privući više turista?; foto: WikipediaUobičajenu cenu piva od oko 1,5 evra ne smatra visokom, a ono što primećuje je da se Srbi lepo oblače kada izlaze i preporučuje strancima da u svoj kofer obavezno spakuju jednu pristojnu košulju.

Grad u kome je rođen car Konstantin Veliki, kaže on, treba da posete naročito oni koje interesuje istorija i posebno im preporučuje arheološko nalazište Medijana.

I sve je drugačije u ovom gradu, "na tri sata leta od kuće", što je još jedan razlog za Evropljane da ga posete. 

Ovde vam se raduju, a priče koje ćete pričati garantovano niko od vaših prijatelja nije ni čuo, ni doživeo - zaključuje bloger. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoki ajduk

    16:55 // 24. 9. 2016.

    A ti što dođu gde će močaju?

  • kosta kostadinovic

    11:31 // 24. 9. 2016.

    Ocekuje se hitno zasedanje vlade i reakcija na ovaj blog. Zahtevace se hitno od pisca ovog bloga da poseti Beograd i iznese impresije o tom cudesnom gradu na uscu dveju reka. Ostaje nada da ce posle te posete Beogradu bloger zahtevati da Rajan predje u Beograd i odatle leti.

  • Persa Vučić

    11:10 // 24. 9. 2016.

    Svi u Niš! Svi u Niš! Dođi i ti da vidiš!...
    Ne razumem one koji kritikuju sve što Niš ima i ne razumem njihovu mržnju prema Nišu, a Niš jeste lep i interesantan grad - verujte mi da je lepši i interesantniji od mog Šapca (iz kog sam otišla pre više od četrdeset godina).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: