Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 19. 10. 2016.

| Zabava

Francuski filmovi od 20. oktobra u "Kupini"

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Poster
Dela francuske kinematografije iz ciklusa sazrevanja; Foto: institutfrancais-nis.rs

Filmovi iz ciklusa “Doba sazrevanja” prikazivaće se u "Kupini" od 20. do 23. oktobra, a ljubitelji projekcija na velikom platnu, uz kartu će dobiti i kokice.

Ulaznica za svaku od 4 projekcija košta 100 dinara, a na reperotaru su “Beba tigar”, “Papa Lumière”, “Fatima” i “Lep život”.

Projekcije počinju od 18 sati, a svake večeri se emituje po jedan film francuske kinematografije. 

Beba tigar (20.oktobar) je zapravo Mani koji ima 17 godina. Već dve godine živi u Francuskoj, kao svaki drugi tinejdzer, provodeći vreme na časovima, sa društvom ili sa devojkom. Medutim, obaveze koje su mu poverili njegovi roditelji koji su ostali u Indiji će ga dovesti u opasnost. Promo Ulaznica za projekciju 100 dinara; Foto: institutfrancais-nis.rs

Papa Lumière (21. oktobar) - Aerodrom Šarl de Gol, april 2011. godine - Žak i Safi, povratnici iz Abidžana, se iskrcavaju iz aviona. On je iseljenićki hotelijer čija je koža preplanula od života i rada u Africi. Ona je njegova ćerka, meleskinja koja je navikla da živi sa majkom i ne zna sta da misli o svom ocu galamdžiji koji je na silu ukrcao u avion. Stigavši u prihvatni centar u Nici, imaće konačno priliku da se upoznaju i da se možda i zavole. Medutim, tu je i Glorija, Safina majka, ostavljena u nemirima u nepristupačnom Abidžanu. 

Fatima (22. oktobar) živi sama sa dve ćerke - Suad, buntovnom tinejdžerkom od 15 godina, i Nesrin od 18 godina, koja upravo počinje da studira medicinu. Fatima loše usvaja francuski jezik i doživljava ga kao frustraciju u svakodnevnim odnosima sa ćerkama. Njih dve su njen ponos i njen pokretač u životu, ali ujedno i razlog za nemir i brigu. Kako bi im obezbedila najbolju moguću budućnost, Fatima radi kao čistačica sa neuobičajenim radnim vremenom. Jednog dana, ona pada niz stepenice. Sprečena da radi, Fatima kreće da piše na arapskom sve ono što do tada nije mogla reći na francuskom svojim ćerkama.

promo Uz kartu besplatne kokice; Foto: institutfrancais-nis.rsLep zivot (23. oktobar) - Iv tajno živi sa dvojicom sinova, Silvanom i Pjerom. Pre deset godina ih je kidnapovao od njihove majke nakon što je izgubio starateljstvo nad njima. Međutim, dečaci odrastaju i taj neprestani beg i skrivanje ih lišavaju tinejdžerskih snova. Sakriven na jednom ostrvu na Loari, mlađi sin, Silvan, sreće Gildu - razmenjuju prve poglede, dozivljava prvu ljubav i započinje put ka lepom životu, samo njegovom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: