Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 29. 8. 2016.

| Zabava

Počela leskovačka "Roštiljijada"

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
rostiljijada-leskovac-foto-d.m..jpg
Cene roštilja na nivou prošlogodišnjih; foto: D.M.

Manifestacija se i ove godine održava u centru grada, na popularnoj Širokoj čaršiji gde su još u jutarnjim časovima počeli da se pripremaju specijaliteti sa roštilja.

Na većini štandova cena pljeskavice je, kao i prethodne 3 godine - 150 dinara. 2 Roštiljijada 2016 foto D.M. Od ranog jutra Široka čaršija miriše na roštilj; foto: D.M.

U toku ovogodišnje “Roštiljijade” održaće se takmičenje u pripremanju najveće pljeskavice na svetu za Ginisovu knjigu rekorda, potom takmičenje učenika ugostiteljskih škola Srbije u pripremanju i služenju jela sa roštilja i takmičenje majstora roštilja.

Na večerašnjem zvaničnom otvaranju uz vatromet posetioce će zabavljati Neda Ukraden, a narednih dana se, uz bogat program, očekuju i koncerti Lexington benda, Riblje čorbe, Galije i Pinkovih i Grandovih zvezda.


Popunjeni svi smeštajni kapaciteti

Organizatori ove godine očekuju nekoliko stotina hiljada posetilaca i to ne samo uz roštilj, već i u centru grada gde su najavljeni brojni koncerti.

Prvi gosti iz Bugaske stigli su organizovanim prevozom oko 13 sati, a svi smeštajni kapaciteti odavno su popunjeni i rezervisani - kaže nam portparol Turističke organizacije Leskovca Tina Stojanović.

Plan organizatora je da ove godine nadmaše prošlogodinji rekord od 700.000 posetilaca.

Za vikend dolaze i gosti iz Makedonije i Slovenije, a jedna grupa posetilaca stiže čak iz Australije.

U leskovačkoj policiji navode da će tokom trajanja manifestacije na gradskim ulicama biti povećan broj policajaca i interventnih jedinica kako bi i ovogodišnja “Roštiljijada” protekla bez incidenata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Leskovčanin

    12:10 // 30. 8. 2016.

    Bože, spasi nas od kuge i roštiljijade!

  • ***

    06:26 // 30. 8. 2016.

    " Sta ces, sine, da kupi babo?Deteta sklonost kusase svog."

  • Dragana

    22:56 // 29. 8. 2016.

    Rostilj im vredi samo kad nije ova manifestacija, jer tad najvise muljaju sa mesom.Svaka cast Leskovcanima, ali Nis je zakon za rostilj i burek u Srbiji.

    • Miloš

      00:20 // 30. 8. 2016.

      Ako je Niš zakon za roštilj onda jadan narod u ostalim gradovima. U Nišu na prstima jedne ruke možeš da nabrojiš mesta koja prave dobar roštilj.

    • Popaj

      13:25 // 30. 8. 2016.

      Tačno je da pojedinci najvise muljaju sa mesom kada je rostiljijada, ali ima starih leskovackih rostilj majstora koji su neprevaziđeni.Treba znati gde kupovati. Niš je zakon za burek, a Leskovac za roštilj. A roštiljijada je vasar. Ali treba i to imati. Zaradi se. Pohvale organizatoru za koncerte Čorbe, Galije i Lexingtona, a ovi sa pinka i granda su nažalost neizbežni

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: