Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 27. 9. 2014.

| Zabava

"Van Gog" vratio nadu u rokenrol

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Djule.jpg
Dupli koncert "Van Goga" u Nišu (foto: Vanja Keser)

Prvi od dva najavljena koncerta beogradskog sastava “Van Gog“ održan je sinoć u niškoj “Banovini“ gde je osim starijih hitova niškoj publici predstavljen i album “Neumeren u svemu“.

Nakon više od dve godine od poslednjeg samostalnog koncerta, bend “Van Gog” je pred Nišlije izneo sav svoj dosadašnji rad objedinvši pritom pesme iz prvih faza postojanja sa nešto izmenjenijim zvukom iz poslednjih godina. DSC-5019 foto: Vanja Keser

“Osećam da ludim” i “Moj nemir i ja” neki su od naslova sa albuma “Neumeren u svemu” koji se prvi put našao pred publikom u Nišu.

Podsećajući na početke dvadesetosmogodišnjeg stvaralaštva, “Van Gog” je za Nišlije svirao pesme poput “Mama”, “Da li zna” i “Kiselina” i podigao nešto stariju publiku na noge.

Koncert u “Banovini” obeležilo je i profesionalno ozvučenje praćeno specijalnim koncertnim osvetljenjem.

Kako ocenjuju organizatori, reč je o jedinstvenom koncertu koji je osim odličnog nastupa samih muzičara predstavljao način da i logistika dođe do izražaja.

Frontmen benda Zvonimir Đukić iskoristio je priliku da se osvrne na, kako sam kaže, loše stanje u društvu i kulturi i pozdravi nišku publiku koja se izborila da održi festival “Nišvil”.

Odlučili smo se na dva koncerta kako bismo predstavili što više pesama. Ovakvi koncerti su koncerti iz kojih je “Van Gog” krenuo pre skoro tri decenije. Osim toga, želeli smo da sa LED ekranom i dobrim ozvučenjem prenesemo pravu atmosferu i zaista smo se potrudili. Očekujemo dobru atmosferu i sutra uveče, a poenta ove turneje je upravo intimna atmosfera - poručio je Đule.

Koncert je završen bisom na kome je “Van Gog” izveo pesme “Neko te ima”, “Ludo luda” i “Anđele, moj brate” čime je hronološki sažeo hitove iz različitih epoha.

Drugi koncert zakazan je za večeras u 21 sat, dok se u popodnevnim časovima očekuje promocija monografije “Van Gog, tragovi prošlosti” u izdanju “Lagune” koja na više stotina strana objedinjuje fotografije iz različitih perioda ovog sastava.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Novosadjanka

    00:03 // 2. 1. 2016.

    Sinoc je bilo VRH!Divni momci i muzicari , odlicno sviraju. Energicni i talentovani ljudi kao sto su oni treba i dalje daulepsavaju to posebno vece! Veliki poljubac za sve clanove benda!

  • Aca

    11:00 // 28. 9. 2014.

    "Van Gog" i rokenrol!?

    Buahaahahahahaaahahaahahahaahahahha!!!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=M28vaCWI8Tc

  • dr dra

    09:28 // 28. 9. 2014.

    Ne mogu da verujem kakvih komentara ima ali jasno mi je da to dolazi od onih koji su pristalice Cece, Jece, Dzenana, Grandovaca i sl. Van Gogh je rock bend, przili su sinoc i svirali dva i po sata.

    • marko

      13:38 // 28. 9. 2014.

      Ne mora da znači da su komentari od grandovaca, jednostavno se ljudima ne dopada Van Gogh.Meni se dopada njihov period samo do albuma Hodi, a i u tom periodu su hteli da zvuče kao EKV.

    • dr kr

      17:28 // 28. 9. 2014.

      Ko nije s a nam on je protiv nas. To je nama nasa borba dala. Rock and roll je kao i mnoge druge stvari "stanje svesti" sto dr ti ne mozes da shvatis u svojoj balkanskoj svesti!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: