Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 28. 11. 2015.

| Zabava

Veselo na koncertu benda "ZAA"

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
zaa
Uz ritmične pesme ples dolazi sam; foto: Vanja Keser

Kruševljani čija muzika objedinjuje ska, rege i dab sa energičnim pank ritmom, sinoć su u klubu "Feedback“ naveli na ples stotine Nišlija i ovim nastupom završili mini turneju po Srbiji.

Niška publika ni u jednom trenutku nije zamerila što je početak koncerta odložen gotovo do ponoći, a na bendu je bilo da se zbog malog kašnjenja oduži dobrom energijom. zaa-(9) foto: Vanja Keser

Višečasovna svirka bila je dobra prilika da se publika podseti mnogobrojnih hitova koje ovaj bend već gotovo deceniju prezentuje. Spajajući afričke i jamajčanske ritmove sa muzičkim nasleđem Balkana, “Zaa“ se za vrlo kratko vreme visoko poziconirao u alternativnoj kulturi.

Od prethodnog nastupa u Nišu proteklo je tek nešto više od godinu dana, a bend je u međuvremenu koncertima po Srbiji promovisao album “What about“. Na sinoćnjem repertoaru su se našle i pesme sa albuma u pripremi za koji pevačica Sanja Vučić kaže da predstavlja blagi zaokret u odnosu na ono što se do sada radilo. zaa-(1) foto: Vanja Keser

Organizatori koncerta kažu da je reč o zaista talentovanom bendu i da je sarađivati sa njima pravo zadovoljstvo, o čemu svakako svedoči atmosfera u niškom klubu.

Svaki put kad smo svirali u Nišu atmosfera je bila neverovatno dobra bez obzira da li je reč o festivalskoj ili klupskoj svirci - kaže pevačica Sanja Vučić. 

zaa-(7) foto: Vanja KeserPosebnu energiju i poruku nosila je pesma u kojoj “Zaa“ spaja slovenske običaje sa rokenrolom. Reč je o Dodolama. Ovaj običaj prizivanja kiše po Sanjinom mišljenju je i “način da se otarasimo svega lošeg i napunimo se pozitivnim vibracijama“.

Ja sam se nekada bavila etno pevanjem, pa otud i inspiracija za ovakav miks. Mislim da smo uspeli da napravimo dobar spoj a da to ne deluje robusno i nakaradno - objašnjava Sanja.

Koncert je završen improvizacijom bisa,  jer za silazak sa bine nije bilo prostora u prepunom klubu. Zadovoljne Nišlije su po završetku nastup imale samo reči hvale o višečasovnom nastupu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: