Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 30. 1. 2015.

| Zabava

Zanimljive ilustracije Vranja mlade Amerikanke

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
ilustracija-vranja-emma-fick.jpg
Emini utisci iz Vranja već su se našli na prvim ilustracijama

Umetnica Ema Fik radila je u Novom Pazaru, gde je predavala engleski, ali ono po čemu je prepoznatljiva su njene neobične ilustracije kojima predstavlja svoj doživljaj nekog kraja, hranu, tradiciju, kulturu i druge stvari.

Mlada Amerikanka je nedavno kroz ilustracije predstavila i svoj doživljaj Niša, a na poziv Ivane Stošić iz Turističke organizacije, boravila je i u Vranju, pa su se njeni utisci iz tog kraja već našli na prvim ilustracijama. 2 Emma Fick

Iako je ranije živela i radila u Srbiji, Ema se po drugi put vraća kroz projekat koji kombinuje i promociju Srbije tamo negde, kao i da drži radionice i prenese svoje znanje drugima. Ona je  u Vranju boravila od 16. do 20. decembra i prvi rezultati njenog rada su oduševili sve one koji sui h videli – kaže za Južne vesti Ivana Stošić.

3 Klikni za uvećanjeDo saradnje ove mlade umetnice i Turističke organizacije došlo je jer ova mlada umetnica crta sve ono što čini Srbiju, ljude, običaje, spomenike, pripremu određene hrane…

Sve ono što je strancima zanimljivo, a naši sugrađani ne vide ništa čudno u tome, nađe se na njenim ilustracijama, poput samse , trljanice, tarane i drugih tradicionalnih jela, zatim Beli most, Pašin konak... - nabraja Ivana.

Reč je o projektu koji predstavlja grafički narativ o srpskoj kulturi. Projekat beleži srpski identitet kroz ilustracije detalja, a kada se posmatra kao celina, dobija se kompletna slika života u Srbiji iz perspektive jedne Amerikanke.

Ivana je bila oduševljena ovom pričom i poželela da Ema skicira i Vranje. 4 Trljanica, crvenci, tarana ...

Obzirom da pratim sva dešavanja u Srbiji koje uopšte imaju veze sa turizmom, a koji je moja struka, došla sam do jedne vesti gde je objašnjena opravdanost postojanja jednog takvog,u ovom slučaju njenog projekta. Kontaktirala sam je na njenom sajtu i predložila joj da dođe u Vranje jer ja zaista mislim da ovde ima puno toga što će nju oduševiti, a samim tim i inspirisati je za crtanje – kaže Ivana.

Dodaje da joj je Ema objasnila da je svakako planirala dolazak i održavanje radionice u Američkom kutku i tu se javila saradnja sa Američkim kutkom na ovom popularnom projektu.

Nakon završetka njenih ilustracija kroz projekat “Snippets Serbia” ( kockice Srbije ili isečci Srbije), planira se izložba radova, između ostalog i u Vranju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: