Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

fudbal

  • Radnički Niš

    Počinje borba za opstanak Radničkog - prvi rival komšija iz Surdulice

    Završen je osnovni deo Superlige i u poslednja četiri kola niški Radnički je nanizao tri pobede i remi, ali ga to nije spasilo igranja u plej-autu i borbe za opstanak pošto je tokom ostatka sezone bio blizu dna. Poznat je raspored u plej-autu, a tim iz Niša u prva tri kola igraće sa poslednje tri ekipe - surduličkim Radnikom , Železničarom iz Pančeva i beogradskim Voždovcem .

    (5) detaljnije
  • Radnički

    Radnički dva puta vodio u Novom Pazaru, ali se sa bodom vraća u Niš

    U poslednjem kolu osnovnog dela Superlige fudbaleri Radničkog iz Niša odigrali su nerešeno (2:2) sa Novim Pazarom i sada sledi plej-aut za ekipu sa "Čaira". Nišlije su u Pazaru vodile dva puta, ali je domaćin došao do remija pogotkom Adema Ljajića iz penala u 85. minutu.

    (7) detaljnije
  • Radnički

    Radnički igra u Novom Pazaru, gradu gde nije trijumfovao u Superligi

    Poslednji meč u osnovnom delu Superlige fudbaleri Radničkog odigraće u Novom Pazaru, gradu gde nikada nisu pobedili u najjačem takmičenju. Nišlije se nalaze u seriji od tri trijumfa, Novi Pazar dočekuje ovaj duel sa četiri uzastopna poraza, a meč je u ponedeljak, 15. aprila. "Svaku priliku za prikupljanje bodova Radnički će morati da koristi, pa i gostovanje Pazaru ", rekao je trener niškog tima Dejan Joksimović.

    (1) detaljnije
  • radnicki gol, foto jelena misic

    Treća sreća Radničkog - Nišlije bolje od Voždovca na "Čairu"

    Ono što nije uradio tri i po godine, Fudbalski klub Radnički je uradio ovog proleća - upisao je tri pobede zaredom u Superligi. Posle preokreta niški igrači su pobedili beogradski Voždovac u pretposlednjem kolu osnovnog dela Superlige rezultatom 2:1 (1:1). Sa 32 boda Radnički se popeo na 10. poziciju.

    (8) detaljnije
  • 800x600_radnicki-hamburger

    Godine prolaze, sećanje ostaje - pre 42 godine Radnički je pobedio Hamburger na "Čairu"

    "Bila je to pobeda bez reprize. Bila je to katarza jedne generacije koja je postigla mnogo više nego što se očekivalo", napisao je u svojoj knjizi Kad je Evropa strepela Milovan Drda Obradović, kapiten generacije Radničkog koja je na današnji dan, 7. aprila 1982. godine pobedila Hamburger rezultatom 2:1 (0:0) u prvom meču polufinala Kupa UEFA pred oko 25.000 gledalaca na niškom stadionu "Čair". Bio je to najveći evropski uspeh "Reala sa Nišave" koji danas u Nišu igra sa Voždovcem u 29. kolu Superlige.

    (19) detaljnije
  • FK Radnički

    Radnički dočekuje Voždovac, trener Nišlija priželjkuje treću pobedu u nizu

    Treći meč za samo 9 dana fudbaleri Radničkog odigraće na svom stadionu "Čair" u nedelju, 7. aprila kada dočekuju beogradski Voždovac u 29. kolu Superlige. Posle dva vezana trijumfa šef stručnog štaba ekipe iz Niša Dejan Joksimović kaže da će igrači učiniti sve da skor nakon ove mini-serije bude savršen - "tri od tri".

    (4) detaljnije
  • Jusuf Bamidele

    Radnički dao tri gola, a pobedio sa 2:1 Spartak u Subotici

    Tri gola fudbalera Radničkog viđena su u Subotici u 28. kolu Superlige, ali je ekipa iz Niša slavila nad Spatakom sa samo 2:1 pošto je Jamkam postigao autogol. Ovo je drugi vezani trijufm "Reala sa Nišave" koji se dva kola pre kraja osnovnog dela elitnog ranga popeo na 12. poziciju na tabeli.

    (2) detaljnije
  • masinac 2024, foto masinac

    Ženski fudbal se već vek igra u Nišu, a ove godine Mašinac u teškoj situaciji

    Ne znajući da će ispisati stranice istorije sporta, 2. aprila 1924. godine neke devojke u Nišu su odlučile da zaigraju fudbal - a u Niškom glasniku je tada pisalo: "Ovo proleće donelo nam je jednu novinu. To je ženski fut-bal. Ovo je za Niš dosta neobično, ali kao i sve drugo što je bilo neobično, pa postalo obično, tako će i ovo - svako čudo za tri dana!". To čudo traje jedan vek. Niš je tokom 100 godina imao mnogo uspeha u ženskom fudbalu zahvaljujući Mašincu, ali taj klub je sada pred ispadanjem iz elite i u teškoj finansijskoj situaciji.

    detaljnije
  • radnicki, mladost lucani, foto foto jelena misic

    Radnički ubedljiv na "Čairu" - pobedio Mladost iz Lučana

    Drugi put ove sezone fudbaleri Radničkog pobedili su Mladost iz Lučana, a u 27. kolu Superlige na "Čairu" Nišlije su rezultatom 3:0 (1:0) slavili protiv sedmoplasirane ekipe elitnog ranga takmičenja. "Real sa Nišave" je prekinuo niz od četiri poraza i sa 26 bodova ostaje na 14. poziciji.

    (9) detaljnije
  • ok nis, foto jelena misic

    Tri superligaša iz Niša idu u doigravanja za opstanak u eliti, ostali čekaju svoj red

    Nije sjajna sezona za većinu niških klubova u kolektivnim sportovima - dok je pred Radničkim još mnogo do borbe za opstanak u Superligi, ŽKK Student se drži iznad crte, a Vaterpolo klub Naisa igra dobro u mini-ligi za plasman od 7. do 12. mesta, fudbalerke Mašinca će kao poslednjeplasirane ići u plej-aut, Odbojkaški klub Niš se od lidera našao u situaciji da čeka protivnika u baražu, a Ženski rukometni klub Naisa će igrati još pet mečeva u plej-autu.

    (3) detaljnije
  • fss 13

    Fudbalski "orlići" u Leskovcu igraju sa Severnom Irskom, karte od 100 dinara

    Mlada reprezentacija Srbije okupila se u Novom Sadu gde će se pripremati za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i mečeve protiv Luksemburga, 22. marta u gostima, kao i protiv Severne Irske koji će se igrati 26. marta na stadionu "Dubočica" u Leskovcu. Ulaznice za ovaj meč su u prodaji, a cene su od 100 do 300 dinara.

    (2) detaljnije
  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Sportski vikend u Nišu - polufinale plej-ofa stonotenisera, brojni porazi niških ekipa

    Težak vikend je iza brojnih sportskih timova iz Niša, retki su zadovoljni učinkom prethodnih dana, a sigurno su najsrećniji stonoteniseri Železničara koji su u jednom danu sa dva pobede obezbedili plasman u polufinale plej-ofa Superlige. Na dobrom putu je da to ostvare i takmičarke Stonoteniskog kluba Josip Kolumbo, a poraze su pretpreli fudbaleri Radničkog, rukometašice Naise, odbojkaši Niša, košarkašice Studenta i fudbalerke Mašinca u najvišim rangovima.

    (4) detaljnije
  • Radnički

    Novi poraz Radničkog - sudija svirao penal Nišlijama, pa promenio zbog VAR-a

    Ni promena šefa stručnog štaba nije pomogla fudbalerima Radničkog iz Niša da prekinu lošu seriju pošto su u Kruševcu poraženi od Napretka (1:0) u 26. kolu Superlige. Ovo je četvrti poraz u nizu Nišlija kojima je u 98. minutu sudija dosudio penal, a onda nakon konsultacija sa VAR sobom, promenio odluku.

    (17) detaljnije
  • Dejan Joksimović

    Radnički sa novim trenerom igra u Kruševcu: Ne postoji čarobni štapić, potrebno je vreme

    Četvrti put, ali sa trećim trenerom, niški Radnički ima novi početak ove sezone - novi šef stručnog štaba Dejan Joksimović promovisan je na "Čairu", a prvi zadatak mu je igranje u Kruševcu protiv Napretka. Joksimović kaže da je situacija delikatna i da ne postoji čarobni štapić već je ovo proces za koji je potrebno vreme. Utakmica 26. kola Superlige je u nedelju, 17. marta od 20 sati.

    (9) detaljnije
  • zvezda, radnicki, foto jelena misic

    Radnički bez trenera izgubio u Nišu, Zvezda slavila i preuzela prvo mesto na tabeli

    Predvođeni nekadašnjim sportskim direktorom Aleksandrom Jovanovićem, dok ne dođe novi šef stručnog štaba, destkovani fudbaleri Radničkog poraženi su rezultatom 2:0 (1:0) u 25. kolu Superlige od beogradske Crvene zvezde . Crveno-beli su ovim trijumfom preuzeli vodeće mesto na tabeli, a Radnički je pao na 14. poziciju.

    (14) detaljnije
  • Radnički, Jamkam

    Radnički dočekuje Zvezdu koju nije pobedio više od decenije

    Ostavka doskorašnjeg šefa stručnog štaba, očekivanje dolaska novog trenera, sportski direktor koji će voditi utakmicu, dva poraza zaredom su deo atmosfere u kojoj Radnički dočekuje aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu, ekipu koju skoro 11 godina nije pobedio u najvišem rangu. Utakmica 25. kola Superlige je danas od 19 sati, a ulaznice su u prodaji na biletarnicama hale i stadiona "Čair".

    (11) detaljnije
  • Radnicki

    Bivši trener kragujevačkog Radničkog preuzima niški

    Nekadašnji trener kragujevačkog Radničkog Dejan Joksimović trebalo bi da preuzme niški Radnički posle meča koji u sredu, 13. marta igra sa Crvenom zvezdom, kaže Dragan Marković, predsednik Upravnog odbora niškog kluba. On bi trebalo da preuzme ekipu posle duela sa crveno-belim gde će na klupi najverovatnije biti Aleksandar Jovanović, nakon ostavke Nikole Trajkovića.

    (6) detaljnije
  • Ja sam tu da se borim za tebe, Radnicki, stadion, foto Ljubica Jocic

    Radnički traži hitan sastanak sa Draganom Džajićem i rukovodstvom FSS-a

    Dan nakon poraza od Železničara iz Pančeva (3:2) i ostavke šefa stručnog štaba Nikole Trajkovića, rukovodstvo Fudbalskog kluba Radnički iz Niša saopštilo je da zahteva hitan sastanak sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Draganom Džajićem, potpredsednikom Branislavom Nedimovićem i generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem.

    (20) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: