Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 1. 11. 2016. @ 17:59

Srpska napredna stranka |Niš

Bratimir Vasiljević

Bratimir-Vasiljevic--300x225.jpg

Rođen je 1953. Po struci je diplomirani menadžer. Bio je narodni poslanik SNS u Skupštini Srbije.

Politički karijeru je započeo u Građanskom savezu Srbiju, odakle je prešao u Srpsku radikalnu stranku. U toj partiji je bio potpredsednik Opštinskog odbora Pantelej.

Deo javnosti pamti incident u kojem je krajem 2008. na lokalnom sastanku SRS dobio lakše telesne povrede od stranačkih kolega.

SRS je napustio ubrzo nakon što je osnovana Srpska napredna stranka.

Avgusta 2012. godine optužio je  "Južne vesti" za medijsku hajku protiv SNS, zbog pisanja o kršenju Statuta u Opštini Pantelej, gde je on predsednik Skupštine.

Novembra iste godine je, kako je tvrdio, prinuđen da samom sebi isplati odštetu u ime Opštine Pantelej, čiji je u to vreme bio predsednik Skupštine, i to po tužbi koju je podneo, dok je bio u opoziciji.

Na vanrednim parlamentarne izborima marta 2014. je izabran za poslanika u Skupštini Srbije.

Iako je vrh SNS avgusta 2014. godine zabranio svojim članovima da istovremeno obavljaju dve ili više javnih funkcija, Vasiljević je dugo odbijao da se odrekne svojih - tvrdeći da je SNS nije doneo baš takvu odluku.

U međuvremenu je, sredinom oktobra, postao i odbornik u Skupštini Grada, što mu je bila treća javna funkcija.

Pod pritiskom javnosti je nekoliko dana kasnije podneo ostavku u Skupštini Opštine Pantelej, ali je ipak zadržao poslanički i mandat odbornika u gradskoj Skupštini Niša.

Kako su septembra 2014. godine Južne vesti otkrile, Vasiljević je kao predsednik Skupštine Panteleja od jula 2012. primao astronomsku platu, a istovremeno dugovao za struju preko milion dinara.

Juna 2015. godine je podneo je privatnu tužbu protiv novinarke Blica Ivane Anđelković, zbog tekstova o tome da je krao struju. Osnovni sud u Nišu je odbio tu tužbu. Vasiljević je Anđelkovićevu ponovo tužio - za uvredu, što je takođe pred sudom odbijeno.

Prema podacima "Otvorenog parlamenta" iz 2015. godine u Skupštini Srbije skoro da se uopšte nije javljao za reč.

Januara 2016. godine je javnost saznala da je diplomirao. Ipak, na pitanja novinara "Južnih vesti" najpre nije znao tačan naziv fakulteta, ali se dan kasnije javio, tvrdeći da se zbunio jer je bio pospan.

Maja 2016. godine je javnost saznala da je po krivičnim prijavama za krađu struje protiv njega vođena istraga, a da se još novembra 2013. godine za to nagodio sa tužilaštvom i praktično priznao krivično delo.

15. jula 2016. godine je izabran za predsednika Opštine Pantelej. 

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: