Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 3. 12. 2018. @ 13:52

Srpska napredna stranka |Niš

Darko Bulatović

Darko Bulatović SNS Niš

Rođen oktobra 1967. godine u Podgorici. Završio Gimnaziju u Nišu.

Bio je predsednik Gradske opštine Crveni Krst od jula 2012. godine do 13. maja 2014. godine, kada je podneo ostavku na tu funkciju jer je 2 meseca ranije bio postavljen za V.D. direktora "Jugoistoka".

U njegovoj biografiji koja je bila dostupna na sajtu Opštine Crveni Krst je pisalo da je završio Školu rezervnih vojnih oficira, a da je na Višoj vojnoj školi Vojne akademiji stekao čin potporučnika.

Učesnik ratova od 1991. do 1999. godine. 2 puta ranjavan, zbog čega je, kako sam kaže, 2004. godine proglašen nesposobnim za rad u vojsci i penzionisan i to sa mesta vršioca dužnosti upravnika Centralnog zatvora Vojske Srbije.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu 2010. godine.

Juna 2013. godine izabran je za predsednika Fudbalskog kluba "Radnički" iz Niša.

Iako je krajem januara odbacio mogućnost da preuzme direktorsku fotelju u "Jugoistoku", tvrdeći da je to nemoguće ("Čak ne mogu da buden ni narodni poslanik. Ja sam predsednik opštine Crveni Krst i ne mogu da obavljam dve funkcije", Jugmedia, 28. januar 2014), 19. marta 2014. je postavljen za vršioca dužnosti direktora tog državnog preduzeća.

Juna 2014. podneo je ostavku na mesto predsednika u Fudbalskom klubu "Radnički" iz Niša.

Dugo godina je bio funkcioner Srpske radikalne stranke, ali je nakon rascepa u toj partiji prešao u Srpsku naprednu stranku.

Februara 2015. podneo je ostavku na mesto odbornika u opštini Crveni Krst.

Septembra 2015. podneo je ostavku u Gradskom odboru i Radnoj grupi SNS-a, kako bi se posvetio poslu u "Jugoistoku".

11. jula 2016. godine je izabran za gradonačelnika. Time je od dotadašnjeg gradonačelnika Zorana Perišića preuzeo i funkciju predsednika Stalne konferencije gradova i opština.

Šta od imovine poseduje Bulatović istraživali su novinari Južnih vesti i KRIK-a, a tekst o tome možete pročitati - ovde.

Gradonačelnik Niša nikada nije skrivao svoju vojnu karijeru, a o njegovom učešću u ratu 1991. godine svedoči i snimak iz Slovenije u kojem se vidi kako Bulatović u vojničkoj uniformi i sa puškom na ramenu razgovara sa stanovnicima jednog sela na severu ove zemlje, tada u sastavu SFRJ.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: