Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 19. 12. 2015. @ 10:58

Socijaldemokratska stranka |Niš

Dragoslav Ćirković

Dragoslav-Cirkovic

Rođen je 1954. godine u Kuršumliji.

Zvanje inženjer građevine stekao je, kako sam kaže, pre 20 godina, a diplomirao je aprila 2012. godine na Fakultetu zaštite na radu u Nišu, samo 10 dana pred lokalne izbore, na kojima je bio prvi na listi DS za Skupštinu Grada.

Bio je direktor JKP Mediana Niš od 2000. do 2004. godine. Iz tog perioda ostao je upamćen kada je zbog opklade sa tadašnjim gradonačelnikom Goranom Ćirićem (DS), skakao iz aviona.

Na neposrednim izborima 2004. godine izabran je za prvog predsednika opštine Medijana, a na tu funkciju ponovo je postavljen 2008. i tu proveo i naredne četiri godine, do promene vlasti u toj opštini maja 2012. godine.

Na lokalnim izborima maja 2012. godine bio je prvi na listi DS za Skupštinu grada 2012. godine, a istovremeno i prvi na listi za Skupštinu Opštine Medijana.

Nakon što je posle lokalnih izbora 2012. godine smenjen sa funkcije predsednika Opštine Medijana, zaposlio se u Elektrodistribuciji u Paraćinu.

29. septembra 2013. godine izabran je za predsednika Gradskog odbora DS, kao jedini kandidat za tu funkciju.

Svega 4 meseca kasnije, početkom februara 2014. godine, napustio je Demokratsku stranku, a nekoliko dana kasnije ozvaničio svoje učlanjenje u Socijaldemokratsku stranku Borisa Tadića.

Na parlamentarnim izborima marta 2014. godine bio je na 31. mestu liste koju je predvodio Boris Tadić.

Iako nije poznato kada je na tu funkciju izabran, prilikom potpisivanja "sporazuma o saradnji" između SDS i Narodnog pokreta Srbije 11. oktobra 2015, Dragoslav Ćirković je predstavljen kao predsednik Gradskog odbora SDS u Nišu.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: