Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 13. 4. 2017. @ 13:31

SPS |Niš

Igor Novaković

Igor Novaković SPS Niš Jugoistok

Rođen je 1970. godine u Nišu, gde je završio osnovnu, srednju školu i diplomirao na Elektronskom fakultetu 1995. Magistrirao i doktorirao na "Univerzitetu evropskih studija u Beogradu". Član je SPS. Od 2008. do 2012. godine bio je predsednik niške Opštine Palilula.

Na lokalnim izborima maja 2012. godine bio je 2. na izbornoj listi SPS za Skupštinu Grada (prvi je bio Mile Ilić).

Nakon izbora, 14. jula je izabran za predsednika Skupštine Opštine Palilula, ali je tu funkciju obavljao tek nešto više od mesec dana. Nakon što je podneo ostavku, formalno je smenjen 20. avgusta.

16. jula 2012. godine postavljen je za pomoćnika gradonačelnika Niša, ali je i na tu funkciju podneo ostavku krajem septembra iste godine.

5. novembra 2012. godine postavljen je za direktora ED Jugoistok Niš. Sa te funkcije je smenjen marta 2014. godine "zbog uočenih propusta u rukovođenju".

Od 12. avgusta 2012. godine je predsednik Rukometnog kluba "Železničar" Niš. Početkom novembra 2013. godine je saopštio da se povlači sa te funkcije, ali Skupština kluba je nekoliko dana kasnije odbila njegovu ostavku.

Marta 2013. godine Vlada Srbije ga je, uz gradonačelnika Zorana Perišića i direktora Kliničkog centra Zorana Radovanovića, imenovala za člana Saveta Medicinskog fakulteta. I na tu funkciju je podneo ostavku novembra 2013. godine.

Predsednik je Okružnog odbora SPS Nišavskog okruga od jula 2011. godine. Pre njega je na toj funkciji bio Mile Ilić.

Iako na unutarstranačkim izborima krajem 2014. godine Novaković i Zoran Radovanović nisu dobili  podršku lokalnog članstva, na lični predlog predsednika SPS Ivice Dačića su kooptirani u Glavni odbor.

Oktobra 2014. godine je bio kandidat za direktora Studentskog centra u Nišu, ali su članovi Upravnog odbora za direktora predložili drugog kandidata, Radeta Rajkovića.

Januara 2015. je Upravni odbor Doma učenika Novakovića predložio za direktora te ustanove. Protivkandidat je bila Marija Ranđelović, Novakovićeva bliska saradnica iz SPS, koja je bila direktor u prethodnom mandatu.

Krajem januara 2015. godine je uhapšen uz još 5 osoba zbog sumnje da je umešan u korupciju. Pušten je iz pritvora sredinom februara 2015. godine. Tužilaštvo je optužnicu podiglo avgusta 2015. godine.

Oktobra 2015. godine odlukom Staturne komisije smenjen je sa mesta šefa odborničke grupe SPS-a u Skupštini grada Niša.

Na unutarpartijskim izborima 2016. godine je izabran za predsednika Opštinskog odbora SPS Medijana u Nišu.

Sin je bivšeg direktora niške fabrike tekstila NITEX Mileta Novakovića, a i sam je jedno vreme bio zaposlen u toj fabrici.

Na Twitteru aktivan kao @Redinmind.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: