Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 29. 3. 2023. @ 16:27

Pokret socijalista |Niš

Rade Rajković

Rade Rajković

Rođen je juna 1970. godine u Nišu.

Osnovnu školu i dve godine usmerenog obrazovanja je završio u Nišu, a 3. i 4. godinu u Medicinskoj školi u Leskovcu, na smeru za farmaceutskog tehničara.

Diplomirao je 1999. godine na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, na smeru za hemijsko i biohemijsko inženjerstvo, a 2012. stekao zvanje magistra mikrobioloških nauka na državnom fakultetu Univerziteta "Sveti Kiril i Metodije" u Skoplju.

Tokom studija je bio predsednik tada provladinog Saveza studenata Univerziteta u Nišu (od 1996. do 1998. godine), a 1997. i predsednik Saveza studenata Srbije.

Bio je član upravnih odbora Studentskog centra Niša, Studentske poliklinike i Studentskih odmarališta Srbije.

Avgusta 1999. godine ga je Vlada Srbije imenovala za direktora Studentskog kulturnog centra u Nišu.

Na toj funkciji je bio do 2005. godine kada je, takođe odlukom Vlade, prvi put imenovan za direktora Studentskog centra u Nišu. Na toj poziciji je i danas.

Marta 2015. godine je izabran za predsednika Gradskog odbora Pokreta socijalista u Nišu.

Na lokalnim izborima aprila 2016. godine je bio 7. na listi SNS, a 29. juna je izabran za predsednika Skupštine Grada Niša.

Na toj funkciji bio je 4 godine, do narednih izbora 2020. godine, kada ga je na mestu predsednika niške Skupštine zamenio Boban Džunić.

Ipak, direktorsku funkciju u Studentskom centru nije menjao 17 godina - u februaru 2023. godine ga je Vlada Srbije ponovo imenovala za direktora i to mu je 5. uzastopni mandat.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: