Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ažurirano 20. 5. 2019. @ 04:12

Stranka slobode i pravde |Niš

Slaviša Dinić

Slavisa-Dinic

Rođen je 1962. godine u Gornjem Matejevcu kod Niša, gde i danas živi.

Završio je Elektrotehničku školu "Nikola Tesla", a diplomirao 2011. godine na Fakultetu za poslovno industrijski menadžment u Beogradu.

Od 1988. godine 10 godina je radio u preduzeću "Mehanika promet", gde je poslednjih šest godina bio direktor. Nakon toga osnovao je preduzetničku radnju.

Bio je član je Demokratske stranke.

Od 2000. do 2004. godine bio je odbornik Demokratske stranke u Skupštini opštine Niš, a od 2004. do 2008. odbornik u gradskoj Skupštini, gde je bio i predsednik Komisije za rodnu ravnopravnost.

Na unutarstranačkim izborima 2006. godine izabran je za predsednika Opštinskog odbora DS Pantelej, a zatim i za potpredsednika Gradskog odbora stranke.

Nakon lokalnih izbora 2008. godine izabran je za predsednika opštine Pantelej. Na toj funkciji je bio do formiranja nove vlasti 2012. godine.

Sredinom aprila 2013. godine, nakon sukoba unutar Demokratske stranke u Nišu, napustio je Demokratsku stranku, a već sutradan ozvaničio rad "Koalicije za Niš", kojoj se ubrzo pridužilo nekoliko odbornika DS.

Jula iste godine Dinić je u ime "Koalicije za Niš" potpisao sa predstavnicima SPS sporazum o "zajedničkom nastupu u Skupštini Grada". Dinić je tada tvrdio da i pored tog dogovora "Koalicija za Niš" ostaje u opoziciji.

Ipak, krajem 2013. godine vladajuća većina u Skupštini Opštine Pantelej (SNS-SPS-URS) izabrala ga je za predsednika Odbora za administrativna i mandatsko-imunitetska pitanja. Iako po nepisanom pravilu ta funkcija uvek pripada predstavniku vlasti, Dinić je i tada tvrdio da "Koalicija za Niš" ostaje u opoziciji.

"Koalicija za Niš" započela je decembra 2015. godine saradnju sa bivšim članom DS Borkom Stefanovićem, odnosno partijom Levica Srbije, koju je on predvodio.

Na lokalnim izborima na proleće 2016. godine Slaviša Dinić je bio nosilac liste Levice Srbije u Panteleju.

Sredinom aprila, na osnivačkoj skupštini Stranke slobode i pravde, kada je za njenog predsednika izabran Dragan Đilas, toj partiji je pristupila i Levica Srbije, čiji je Dinić dugogodišnji član.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: