Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 15. 9. 2015.

Opstanak u blatu - iluzija ili savršenstvo?

Autor

Inženjer elektronike.

Član Gradskog odbora LDP Niš.

Neverovatno je interesantno, da ne kažem - odvratno, kada ljudi koji su bili na vlasti, i to decenijama, sada objavljaju tekstove koji pokazuju kako aktuelna vlast vrši zloupotrebe kroz enormne utroške budžeta, kroz raznorazne nebulozne zakonske ragulative, kao da oni nikada nisu bili u toj istoj poziciji i na isti način to isto radili.

Bez ikakvih simpatija za akuelnu vlast, naprotiv, ne mogu da se otgrnem toj odvratnosti da oni koji su pljačkali i koji su stvorili sistem pljačke, u stvari, žele da opet to isto rade kroz kritiku onih koji su sada u toj poziciji.

Zato i jeste valjda normalno da svi oni koji su bili u vlasti u poslednjih 20 godina i ne pomišljaju da to ponovo rade, jer smo apsolutno osetili na svojoj koži kako su to radili i tim istim ljudima treba jasno reći da ne treba da se nadaju da će ponovo raditi stvari koje, potpuno dokazano i jasno - nisu bile u redu.

Ne vidim razloga da ni DOS, ni SPO, ni DS, ni DSS, ni URS, ni SPS, ni PUPS, ni G17+, ni SRS, niti sve alotropske modifikacije istih partija (da ih ne nabrajam), koje su silom prilika opozicija, na bilo koji način više pokušavaju da nas ubede kako bi, baš sada, učinile čudo od boljitka i razvoja ove blatnjave zemlje.

Tako ćemo, valjda, naterati i prozvati neke nove ljude da ulože napore ka cilju kojem svi bivši očigledno samo fiktivno teže i za koji nemaju dovoljno ni snage, ni pameti.

Ne želim da verujem da ova zemlja nema dovoljno pameti, ali pouzdano znam da ta ista pamet skoro da nema šanse da ispliva kroz mulj i žabokrečinu koju su, kako aktuelna vlast, tako i oni koji su im prethodili, čvrsto zacementirali.

Samo rušenjem tog zida, muljevitog i smrdljivog sloja, omogućićemo čistoj, pametnoj i mladoj energiji da uspostavi normalan razvojni put močvare u kojoj se decenijama davimo.

Zato pozivam i nadam se da se sva mlada, energična i vizionarska snaga ove zemlje otrgne iz stega "farmi", "velike braće", "parova" i ostalih kvazi promotivnih budalaština i uzme svoju sudbinu u svoje ruke...

Mi, ostali, ćemo se rado priključiti toj svetlosti, iskustvom, strpljenjem i tolerancijom jer u mračnim dubinama žabokrečine i muljevite Srbije, vazduha je sve manje...

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • misko

    14:17 // 15. 9. 2015.

    "Ne vidim razloga da ni DOS, ni SPO, ni DS, ni DSS, ni URS, ni SPS, ni PUPS, ni G17+, ni SRS, niti sve alotropske modifikacije istih partija (da ih ne nabrajam)..." ,mogao si da ubaciš i LDP u spisak.

    • Bojan Dimitrijević

      18:20 // 15. 9. 2015.

      Rado, ali na sreću (ili žalost), LDP još nije imao prilike da u vlasti napravi sve što sam pomenuo, niti je doživeo modifikacije koje si ti citirao. Kad bude, pomenuću - sigurno. Pozdrav.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: