Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 17. 3. 2015.

Proročanstvo

Na 63. strani zapisa prote Zaharija, stoji u Kremanskom proročanstvu ovakva rečenica: "I pojaviće se velikodostojnik iz srca Srbije, koji će u zrelim godinama steći visoko zvanje i obrazovanje u jednoj od najcenjenijih škola na svetu, pošten, skroman, odan svojoj porodici, kumovima i srpskoj tradiciji, upućen u tajne i proceduru rođenja, a naročito odlaska sa ovog sveta, kome će biti dano da shvati i poveže reči i simbole na veliku sreću i korist svih Srba!"

Niko nije posebno obratio pažnju na ovu rečenicu, sve dok nedavno sam naš gospodin Predsednik, dok je, kako kaže, među ostalim laureatima slušao gospodina Vivaldija (ako dobro razumem smisao rečenice, i gospodin Vivaldi je, možda, dobitnik jednog od sretenjskih odlikovanja. Ako nije, svakako mu treba dodeliti jedno, ma gde bio, zbog inspirativnog delovanja na našeg gospodina Predsednika. I Gospođa Dragica, predsednikovica, može lično da mu pošalje teglu džema od originalnih bajčetinskih šljiva. Te nadeleko čuvene šljive razlog su i zašto avionima nije dozvoljeno da nadletaju ovaj deo Šumadije. Možda naši neprijatelji iz onog drona snime i ukradu tajnu pečenja još čuvenije bajčetinske rakije koja je jedan od, potencijalno najperspektivnijih, naših strateški izvoznih proizvoda. Zar da dozvolimo da se tako lako svi opiju i polude kao mi?!), nije uočio da NBS i NBS imaju istu skraćenicu!

Ovo, naizgled jednostavno otkriće, nosi u sebi mističnu poruku koju je, izgleda, samo gospodin Predsednik razumeo u prvi mah - knjige su bogatstvo! A knjige su i znanje, dakle znanje je bogatstvo!!

A to, poštovani puče i drage kolege prosvetni radnici, ne znači ništa drugo do da smo mi, prosvetni radnici u Srbiji, ubedljivo najbogatiji deo njenog stanovništva!

Nismo ni svesni koliko smo bogati! Samo je naš ministar gospodin Verbić, kao pravi dubokomisleći intelektualac, odmah zaključio da je svaki dalji štrajk prosvetnih radnika nepotreban i suvišan, te da onaj deo zaposlenih koji bi da štrajkuje i dalje treba podsetiti na to bogatstvo tako što će od Sretenja ove godine početi da se na njih primenjuje zakon o smanjenju primanja za onoliko koliko ne rade. Ako treba i više, sve da bi i oni shvatili i prihvatili dubinu poruke gospodina Predsednika.

Pomenuti zakon, inače, nije primenjivan do Sretenja, po starom srpskom običaju da se zakoni primenjuju onoliko koliko koji ministar smatra da treba!
Tako gospoda ministri zdravlja i policije smatraju da taj zakon ni ne postoji za njihove štićenike; ionako su štrajkovali samo nekoliko dana!

Pojedini ministri, pak, mišljenja su da, kako zaposleni njima povereni ne raspolažu tolikim bogatstvom kao prosvetni radnici, dotične treba dodatno stimulisati kroz adekvatne Kolektivne ugovore, kako bi i oni mogli da malo proputuju i kupe i poneku knjigu te nadoknade svoje duhovne zaostatke.

Tako da, drage kolege, čim nam još smanje platu, štrajk treba prekinuti i pokazati našim đacima na delu da smo mi, njihovi vaspitači, veoma dostojanstveni, daleko iznad materijalnog i pravi ponositi Srbi koji se ne savijaju dok nas malo ne pritegnu i priprete.

Tako je bilo i vazda će biti, kao što i kaže proročanstvo!

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Zorica Nikolić Pejić

    22:14 // 18. 3. 2015.

    Bravo Bane,uvek si imao petlju da izrekneš što misliš bez straha od posledica.Dok tvoji kolege kukaju po ćoškovima ti iskažeš ono što misliš.Đaci su te voleli ,a verujem da te i sada vole

  • Prosvetar u Dusi

    13:33 // 18. 3. 2015.

    Mislim da je krajnje vreme da prosvetari promene oblik strajka tako sto ce drzati nastavu, ali svim ucenicima upisivati samo petice kao ocene. I tako izbiti svim spinerima argument kako samo deca trpe

  • stevan bošnjak

    09:10 // 18. 3. 2015.

    Jedanaesta teza o Ludvigu Fojerbahu kaže: SVET NE TREBA SAMO TUMAČITI, TREBA GA MENJATI-AKCIJOM.
    Više vredi čaša hladne vode od sedam miliona kuknjava i parola.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: