Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Danijel Dašić

Dugogodišnji regionalni predstavnik USAID u Nišu.

Aktivista Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

  • Za njihovu decu SNS, a za našu SMS

    Čak šest puta su odbili da usvoje predlog opozicionih poslanika koji olakšava lečenje dece u inostranstvu. Kao i predlog da se porez od igara na sreću, gde 50% ide u budžet Srbije, od koga se inače samo 4% odvaja za lečenje bolesne dece, poveća na 25%.

    (29) detaljnije
  • Prolećna rasprodaja političkih barbika - sve za 2.99

    Samo tog dana, važi specijalna akcija – glasajte jednom, a dobijate čak dve barbike po ceni jedn e, jer dobijate i odborničku barbiku , da se igra u vašoj lokalnoj skupštini. Svestan je tvorac ove lutkarske predstave da mora da pravi akciju, i da mora više nego ikada da reklamira svoje barbike, jer je sve manje glasača, a sve više birača u Srbiji.

    (4) detaljnije
  • Virus A1V1: Koliko je bolesno naše zdravstvo?

    Ne znam da li ste primetili, ali ovih dana je baš aktuelno zdravstveno stanje jedne veoma bitne institucije u Srbiji. Ne, ne pričam o hroničnom bolesniku, tu smo svi svesni da leka više nema. Reč je mnogo bitnijoj temi, a to je sistem zdravstvene zaštite u Srbiji. Izgleda da je i vlast primetila da lekari i medicinske sestre polako postaju ugrožena vrsta kod nas, i da im preti totalno istrebljenje.

    (5) detaljnije
  • Pomoz’ smog junaci! Smog ti pomogao!

    Za sve koji su se brinuli da li je još živa Radna grupa protiv aerozagađenja u Nišu, stiže dobra vest. Živi su! Doduše, ne možemo da kažemo, onako narodski, da „su živi i zdravi“, jer za ovo drugo još nema dokaza.

    (4) detaljnije
  • Bojkot naš nasušni

    Pre izbora je raspušten parlament, a vlada je podnela ostavku, kako bi se formirala prelazna tehnička vlada koja dobija mandat da obezbedi legitimitet izbornog procesa. Sve je ovo deo sveobuhvatnog dogovora da bi se sprečio bojkot i obezbedilo učešće opozicije na predstojećim parlamentarnim izborima.

    (6) detaljnije
  • Asfaltiranje rizlom i ostala niška čudesa

    Čudna neka ova 2020. godina. Prestupna. I po julijanskom i po gregorijanskom kalendaru donosi dan više. Ovde kod nas u Nišu napredni kalendar donosi pored dana više i četiri nove naplatne rampe, kao i razna predizborna čudesa, od kojih je prvo, baš to „asfaltiranje“ bulevara Nikola Tesla rizlom.

    (5) detaljnije
  • Predsedniče, rekli smo 500 evra plata, a ne 500 mikrograma zagađenje

    Evo, da mi je neko rekao pre samo par meseci da će republička vlast kopirati fazone i fore od ovih naših iz Niša, rekao bih mu da laže. Ali, u nedostatku novih (čitaj, bilo kakvih) ideja, odlučila Ana da iskopira Darkov štos sa radnom grupom za sprečavanje (čitaj, ignorisanje) zagađenja.

    (7) detaljnije
  • Kako je i zašto odsečen prst kralja Nikolaja

    Na početku 21. veka Rusi su konačno odlučili da „odseku“ takozvani prst cara Nikolaja, te da tako isprave trasu na železničkoj liniji koja vodi od Moskve do Petrograda, nekih 150 godina nakon što je napravljena. Reč je o čuvenoj urbanoj legendi koja je prenošena sa kolena na koleno i u zavisnosti od vremena menjala svoje glavne junake, od cara Nikolaja, sve do „tovariš“ Staljina.

    (3) detaljnije
  • Manijak u zatvoru, direktor i ministar u čudu

    Da se razumemo na početku, to što je ova jalova potera bila predmet podsmeha i neverice, najmanje krivice imaju sami pripadnici bezbednosnih snaga . Tu se zna ko komanduje, a ko mora da izvršava bez pogovora.

    (11) detaljnije
  • Nova 2020. godina - Made in PRC, ali na naš način

    Evo nama još jedne Nove godine. Osme po redu po novom naprednom kalendaru. Da li će nas približiti #BudućnostSrbije ili ne? Jedno je sigurno. I dalje nema obećane prosečne plate od 500 evra. Izgubila se negde između preplaćenih koridora, potplaćenih političara, lažljivih funkcionera i neplaćene radne snage. Ali to nije problem za našu vlast.

    (4) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: