Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 28. 2. 2014.

Dobro jutro, prijatna kafica

Autor

Član Statutarne komisije Srpske radikalne stranke.

Predsednik Političkog saveta Gradskog odbora SRS Niš.

Narodni poslanik SRS u 4 mandata - od 1994. do 2007. godine.

Kad god neko želi narodu da ogadi politiku, da mu oduzme motiv da izađe na izbore, počne priču o velikim platama narodnih poslanika! I, stvarno, danima čitaš u novinama o "trutovima koji ništa ne rade, a primaju velike plate".

Sve više sam siguran da priču o enormno velikim zaradama poslanika šire i preko medija plasiraju upravo neki poslanici.

Da pojasnim: I sam sam bio narodni poslanik u četiri uzastopna mandata i nisam se obogatio. Da se razumemo, ne kažem ja da je plata mala, da od nje ne može pristojno da se živi. Naprotiv, redovno izmiruješ sve obaveze, pristojno se hraniš, oblačiš, možeš ponekad i u restoran sa društvom na piće, nekad na ručak, večeru, možeš i da pomogneš prijatelju, stranci... Još ako ti i supruga radi i prima platu, ostane i za letovanje!

A, ako umeš da malo "vežeš kesu" (ja to nisam umeo) može i da se nešto prištedi! I, to je sve. A, malo li je u zemlji gde milion ljudi ne radi a još 300.000 radi, ali ne prima, ili samo povremeno prima neku platicu?!

Malo li je u zemlji u kojoj penzioneri izdržavaju zdravu, pravu, školovanu i punoletnu decu?!

E, sada dolazi ono zbog čega sumnjam da priču o enormnim zaradam poslanika i plasiraju neki poslanici:

Tvrdim, potpisujem, kunem se da se od plate narodnog poslanika ne može živeti na "visokoj nozi". Ne mogu se kupovati kuće, stanovi u "pametnim zgradama", "vikendice" od 300 kvadrata, skupoceni automobili... Ne mogu se deca školovati na prestižnim univerzitetima u svetu...

Ko to sve ima i može od poslaničke plate, krade, vara, pljačka... i to mu slobodno kažite (ako ne smete javno, kažite mu na IZBORIMA).

Taj (poslanik) ili prima pare od tajkuna da im završava neke "poslove" ili pljačka državu na neki drugi način (Upravni i nadzorni odbori, zloupotrebe u javnim preduzećima i sl).

Dakle, priču o enormno velikim platama (da ne shvatite pogrešno-ne kažem da su male) plasiraju baš takvi poslanici.

Gladan, bolestan, opljačkan, razočaran narod se bavi time. Psuje državu koja je "trutovima" dala toliku platu da mogu da imaju sve (a oni nemaju ništa) i ne razmišlja o tome da "trutovi" ustvari PLJAČKAJU!

Pa, onda narod ne izađe na izbore ("svi su isti, nemam za koga da glasam"), pa opet na izborima pobede oni za koje nikada ne bi glasali, pa opet ti "trutovi" PLJAČKAJU, VARAJU, KRADU... i bivaju sve bogatiji, a narod misli da je to od velike plate !!!

Ups, ajd zdravo, zakasniću na posao!

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • aleksandar cvetkovic

    13:44 // 6. 3. 2014.

    Jedina postena stranka-SRS.
    Pozdrav za Dragoljuba.Glasacu za SRS!!!!

  • Bratislav V.Petrović

    13:13 // 4. 3. 2014.

    Šumi, pošto si član Statutarne komisije SRS MOLIM TE,obavesti me da li u vašem Statutu i dalje stoji da se Srbija prostire do Karlovca,Karlobaga i Virovitice ili ste u medjuvremenu revidirali stav?

    • dragoljub Stamenkovic

      05:48 // 5. 3. 2014.

      Poštovani, zaboravili ste Ogulin. Dakle :Karlovac,Karlobag,Ogulin,Virovitica. Ja ne menjam ideale,ideologiju i uverenja sa svakom promenom vlasti (i zbog eventualne materijalne koristi).Ja sam radikal

  • Bratislav V. Petrović

    07:25 // 3. 3. 2014.

    G.Nikolo Saviću, radikalski poslaniče, stidite se.Da imate imalo morala i savesti ćutali bi ste i ne bi javno iznosili da ste i vi haračili ovaj bedan narod kao "narodni" poslanik.STIDITE SE.Možeteli?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: