Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ivan Ninić

Izvršni direktor Centra za vladavinu prava.

  • Niški medijski "prokop"

    (1) detaljnije
  • Gašić i posledice

    „Prelamanje svetlosti“ kroz prizmu i sočivo Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Republike Srbije aktuelizovalo je ovih dana - kako bi mi, pravnici, precizno rekli - pitanje "mogućeg sukoba interesa" (da ne prejudiciramo) političara Gašića i privatnih preduzetnika – ostalih Gašića. 

    (1) detaljnije
  • Direkcija za somove

    Ako je politička elita ustanovila ovakvo pravilo ponašanja koje više nije izuzetak, zašto onda, po istim aršinima, građani Surdulice sopstveni budžet za izgradnju puteva i infrastrukture ne bi usmerili na pecanje somova!?  

    (3) detaljnije
  • Pro forma

    Centralno je pitanje kako danas uopšte dobiti radno mesto ako niste kumovski, rodbinski, švalerski, politički, ili na neki drugi način u sprezi sa „faktorom“ koji o vašoj sudbini odlučuje?! 

    (9) detaljnije
  • Stelt interni revizor

    Nameće se pitanje ko je ustvari obesmislio radno mesto i funkciju internog revizora. Da li je šef interne revizje na svoju ruku mogao da, suprotno propisima, marginalizuje svoju ulogu? Ili je to ipak možda „krativnost“ onoga ko ga je na to radno mesto postavio?

    (3) detaljnije
  • Snobizam

    U današnjoj Srbiji veoma je teško definisati pojam „snobizam“ zbog različitih stilova življenja. Naročito onih loših, koji su postali obrazac ponašanja. Šta bi bio jedan od idealnih, praktičnih primera koji ilustruju „snobizam“ današnjice?

    (17) detaljnije
  • Zanatlije iz G17

    Kada istoriju grada Niša u budućnosti budu pisali „neki novi klinci“, moraće širokim narodnim „masama“ i svojim sugrađanima da objasne kako je JKP „Mediana“ dobila svoj naziv. 

    (11) detaljnije
  • Sukob interesa u Svrljigu

    To što mu zakon zabranjuje istovremeno obavljanje javne funkcije direktora u Direkciji za izgradnju Svrljiga i funkciju vlasnika preduzetničke radnje „Uni-projekt“, gospodina Božinovina ne tangira. A zašto bi kad mu je baš sada krenulo...?!

    detaljnije
  • Zašto tone Jumko?

    Šta će biti kad „Jumko“ obuče Vojsku i MUP, a kad država proda PTT, Telekom i EPS!? Znači li to propast „Jumka“!?

    (4) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: