Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:30, 11. 2. 2016.

Bolja budućnost

Miodrag Petrović Čkalja
Autor

Klasici kritičke misli.

Iako je nekima i danas sasvim dobro, mnogima neće biti bolje, mi kao narod i kao pojedinci koji se nikad ne mire sa onim što je postignuto, krupnim koracima idemo u bolju budućnost.

Pre 3 godine, i pored poprilično kukanja, živelo se sasvim solidno. Kao pre 10 godina.

Pre 2 godine, i pored porasta broja onih koji sumnjaju u našu bolju budućnost, živelo se sasvim podnošljivo. Kao pre 15 godina.

Da nas niko ne može sprečiti da idemo ka boljoj budućnosti pokazuje i ova 1985. godina u kojoj ćemo živeti kao pre 20 godina.

Ovo je zaista ohrabrujuć podatak koji svedoči o našoj upornosti, strpljivosti i našoj žilavosti. Tako naša predviđanja, kao i predviđanja MMF, ukazuju da ćemo već sledeće 1986. godine moći da se pohvalimo da ćemo živeti kao pre 25 godina.

I nikoga neće začuditi što niko više neće imati automobil, što će šuškavac ponovo biti u modi, a što će naši radnici na privremenom radu u inostranstvu biti kod kuće kao da nikada nigde nisu ni išli.

Šuškavac - kao izraz određenog prestiža, nažalost, neće nas moći zaustaviti na našem putu ka boljoj budućnosti.

Vođeni svojim borbenim entuzujazmom, verom u odluke i dokumenta, mi ćemo kroz 3 godine postići zapanjujuće uspehe. Tako već 1987. godine bićemo nadomak svome cilju. Te godine, 1987. živećemo kao pre 30 godina!

Radio će biti u ponekom domu, televizije i Baneta Vukašinovića uopšte neće biti, a mi ćemo se međusobno oslovljavati sa "druže".

U tom momentu od bolje i srećnije budućnosti deli nas samo korak.

Drugarice i drugovi, ako smo mi na tom putu ka boljoj budućnosti napravili toliko-i-toliko koraka, pa neće nam uopšte biti teško da napravimo taj jedan, vrlo važan, odlučujući korak u bolju budućnost.

Te godine, 1988, živećemo kao 1945. godine.

Nama je, drugarice i drugovi, danas 1945. godina po nekim stvarima potrebnija nego ikada!

Jer nama svaka bolja budućnost počinje 1945. godine.

Miodrag Petrović Čkalja, emisija "TV komentar", RTS, 1985. godine.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: