Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 23. 1. 2015.

Antičko propadanje Niša

Ranohriscanska-bazilika-u-Jagodin-mali Ranohrišćanska bazilika u Jagodin mali

Ovo jeste samo kraći lični osvrt na stanje antičkih spomenika kulture u Nišu, ali bi trebalo da posluži i kao motiv i opomena svima nama da nešto hitno preduzmemo, kako bi sprečili kako njihovo očigledno propadanje tako i grada u kome živimo. 

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • СИЗИФЕ, ЈЕР СИ ТО ТИ?

    17:53 // 23. 1. 2015.

    Ма ко о култури у Нишу да брине? Директори културних установа који се политички доводе на та одговорна места и у којима су (неки) по први пут ушли када их је политика поставила за директоре?!

    • BORBA SA VETRENJAČAMA

      22:49 // 26. 1. 2015.

      Ma samo li ste trojica ili troje u NIšu?
      Ne moguda verujem da se radi o tako malom broju. Pa gde bi nam bio kraj, da je ovaj broj istinit? Ma koga vi zavaravate u suprotno.

  • Max Vespertine

    18:15 // 23. 1. 2015.

    Bravo za tekst.Treba se potruditi da ovo od ideje predje u jako jednostavnu i izvodljivu inicijativu jer je jedan od nacina da grad promovisemo i damo bar nekakvu kulturolosku-turisticku ponudu.

  • Svevladovic

    18:29 // 23. 1. 2015.

    Ne postoji ekskluzivni vlasnik kulturnog nasleđa ali postoje (ne)odgovorne institucije i pojedinci (Zavod za zastitu spomenika kulture Nis i sveznajuca direktorka postavljena, naravno, politicki)...

  • Ivan

    20:11 // 23. 1. 2015.

    Ponekad mi se cini,druze sa sprata,da te iskopine nismo ni trebali da diramo,mozda da ih ostavimo za neke pametnije generacije.

    • Baš tako !

      01:28 // 24. 1. 2015.

      Niste valjda od ovih sada na vlasti u Nišu očekivali da će ovo čuvati !? Pa oni su i svoja sela i zaseoke iz kojih su sišli u Niš, potpuno zaboravili i prepustili propadanju !

  • Ivan

    20:11 // 23. 1. 2015.

    http://www.limundo.com/kupovina/Kolekcionarstvo/Antikviteti/Figure/Stara-kamena-figura/32123589

  • shaft

    09:30 // 24. 1. 2015.

    kultura ne stanuje odavno u nasem oronulom gradu!nije vise ni zadnja rupa na svirali!debakl smo doziveli proslavom 17 vekova mil.edikta,a onda su politicari na vlasti sve to pretvorili u pobedu...

  • shaft

    09:44 // 24. 1. 2015.

    ...jer,pobogu imaju vecinu-oni mogu sve!ima jos od kulturne bastine,oronule,devastirane,prepustene modernim avarima!jer,to se ne jede,ne pije,nije cecino i sekino...okostala provincija i zatucanost

  • MASTER

    11:03 // 24. 1. 2015.

    KAD VIDEH NASLOV, POMISLIH DA JE TEKST O TRENUTNOJ SOCIJALNO-POLITICKOJ SITUACIJI U NISU!!!

  • Milos Bogdanovic

    18:24 // 24. 1. 2015.

    ma tu nam fali jedan kruzni tok da smanji svakodnevne guzve na toj raskrsnici

  • Можда неки пулен зна

    22:51 // 26. 1. 2015.

    Сви они позвани, не знају шта ће са добијеним нишким касарнама још од времена Смиљка Костића. Стари комплекс Фабрике дувана зврји празан и Филип Морис нуди. Али, нема коме. Медијану не могу да заврше.

  • Далибор Михајловић

    22:28 // 29. 1. 2015.

    Браво за текст! Надам се да ће мало да пробуди свест код људи. Макар да се наши суграђани и комшије информишу шта је то иза решетака поред ауто пијаце и сазнају шта све постоји у Нишу већ 2500 год

  • Далибор Михајловић

    22:41 // 29. 1. 2015.

    Скандалозно је да на годишњицу обележавања Миланског едикта бар неки од наведених античких локалитета није макар очишћен од ђубрета, заштићен неком надстрешицом или поред постављена инфо табла...

  • Далибор М

    23:04 // 29. 1. 2015.

    Све што је наведено најбоље описује стање свести "српског друштва" најбоље осликано у актуелној "власти" и "институцијама" које сви ми плаћамо.
    Ништа не дирајте, закопати опет, није то за нас!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: