Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Marko Smiljković

Urednik Gradjanin.rs

  • Palilulsko veče

    Palilusko veče je bilo pucanj u građanski Niš

    Od jedne divne boemske manifestacije koja je od početka imala cilj da zadrži bar malo tog starog "dobroćudnog i šeretskog" duha Niša koji se gotovo izgubio, "Palilulsko veče" je preraslo u vašar svadbarskog karaktera, bez imalo gospodske note. 

    (21) detaljnije
  • Tabla ispred Beogradske kapije

    Tabla sramote

    Kao knedla u grlu mi stoji ta Beogradska kapija na Tvrđavi, na kojoj ne postoji mesto gde nema fekalnih tragova, a od skora je tu i nekakav toalet! 

    (16) detaljnije
  • Večeras moramo da budemo profesionalci

    Nišlije nikom dužne ništa nisu pa se zato večeras u svom vojevanju ne smeju prikazati kao bezdušna sila. Večeras moramo da budemo profesionalci. Igraju rukomet Želja i Vojvodina.

    detaljnije
  • Tužna slika Niša

    Miris mokraće, kese lete na vetru, bačeno đubre oko bandera iz kineskih prodavnica, procurela bačena paprika, potoci crvene vode iz neprodatih lubenica, plastične flaše popijenih piva, bezopasni psi lutalice,..

    (19) detaljnije
  • Sikter ravnodušnost!

    Po drugi put u životu ću početi da pazim da li da se kao građanin Srbije branim od onog što me napada ili onog što me brani. Ne znam odakle veće zlo bije.

    (10) detaljnije
  • Sada se makar ne bojimo rata

    Nisam jedini koji je bio iznenađen jutros kada sam obišao biračka mesta. Gužva, redovi od po 20 metara. Stvarno nisam mogao da verujem.

    (3) detaljnije
  • mali marko ristić

    Potraga za Markom ne sme da stane

    Potraga za Markom se mora izvesti do samog kraja. Niš, Aleksinac i Sokobanja moraju da „stanu“ na dva sata kako bi svi građani posvetili vreme u traženju malog Marka.

    (7) detaljnije
  • Sad je teško, sad’ treba biti Nišlija!

    Oduvek sam želeo da moj grad bude veliki, lep, okrečen, čist, s velikim brojem bogatih Nišlija, ali na žalost moj grad sada ima 300.000 stanovnika među kojima bih izdvojio oko 80.000 građana. Oni čuvaju grad, a ostalima nek’ je bog na pomoć.

    (5) detaljnije
  • Neobavezna priča s Filmskih susreta

    Prijatno je bilo sinoć na teniskim terenima sedeti za istim stolom s glumcima Mikijem Manojlovićem, Tanjom Bošković, Radakovićem, Mensurom, Glogovcem, Feđom.... Ćutao sam i slušao bardove srpskog glumišta!

    (2) detaljnije
  • Radnički se voli kao šuma, kao žena!

    Sakupio sam svu hrabrost danas, mada je nemam mnogo u sebi, da čujem gorku istinu. Fudbalksi klub „Radnički“ seli se u Srpsku ligu. Nismo uspeli. Džabe su me tukli na parkingu Čaira posle utakmice s Vardarom. Džabe Kantrida pamti moje lepe dimne bombe. Džabe me se Karaburma seća po nestašlucima. To bi svako pomislio koga grbina boli od dugih motki zvazdaša, partizanovaca i drugih koji vole uspešne klubove.

    (16) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: