Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 20. 10. 2016.

Hvala vam što nam odmažete

Početkom oktobra krenulo je redovno, jesenje zasedanje Skupstine Republike Srbije. Još poslanici nisu ni zagrejali svoje stolice a jedna tema naglo je podigla temperaturu u sali. Naime, Vlada je predložila narodnim predstavnicima na usvajanje “Izmenu Zakona o lokalnoj samoupravi”. 

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dexter

    12:28 // 20. 10. 2016.

    Još jedan odličan tekst mladog Boškovića, sa kojim se neću uvek složiti, ali koji pobuđuje moje sve veće poštovanje. Da bi ovakvi, kvalitetni ljudi u Srbiji mogli da postanu uticajni nužno je da ojačaju klonule građanske stranke: oslabljeni DS i jedva postojeći DJB. Pojedinačno, uskoro će otkriti da su usamljeni i nemoćni i povući će se u svoje profesije. Jake stranke daće im prostor za delovanje.

    • Miloš Bošković

      14:45 // 20. 10. 2016.

      Hvala na lepim rečima :)

      Voleo bih da čujem i vaše kontraargumente, ukoliko mislite da su bitni.

      Što se tiče mog političkog angažmana u budućnosti, ja to doživljavam kao privremenu profesiju u kojoj ne planiram da se zadržavam predugo. Ja sam pre svega programer i to je ono što me čini srećnim i čime želim i nadalje da se bavim. A posao u skupštini je iznuđen zbog jako loše političke scene.

  • Dexter

    15:37 // 20. 10. 2016.

    Nemam kontraargumenata na članak, s njim se slažem 100%. Naše neslaganje odnosi se na funkcionisanje DJB - nedavno smo diskutovali. Mislim da Radulović nema budućnost u politici i da organizuje DJB kao sektu sledbenika, a ne kao stranku. DJB okuplja mnogo sjajnih ljudi, punih energije i volje da društvo menjaju. Bez ozbiljne STRANKE, bez diskusija i udela u organima odlučivanja - razići će se.

    • Miloš Bošković

      16:36 // 20. 10. 2016.

      Mislim da mogu da kažem u ime DJB poslanika, kao i u svoje ime da mi ne sledimo nikakvog vođu, nego ideju. Ne interesuje nas toliko Radulović, koliko nas interesuje program stranke. Dok je taj program zdrav i sledi se, mi ćemo biti tu.

      Inače, među nama ima dosta različitih mišljenja, kao i neslaganja. Ponekad nismo saglasni ni sa Radulovićem, ali to je u redu i tako bi i trebalo da bude.

    • Dexter

      16:58 // 20. 10. 2016.

      Dobar odgovor. :)
      Nadam se da ćete, uz profesionalni angažman, naći načina da i na duže staze bar delimično ostanete u politici. Politika je najvećma veština upravljanja sistemima, za šta ste svojim obrazovanjem i inteligencijom već dobro pripremljeni. Iskustvo ćete steći uz put. A što se tiče našeg (sasvim zdravog i normalnog) neslaganja - pa, verujem da ćete mi jednom reći da sam bio u pravu...

    • Miloš Bošković

      22:01 // 20. 10. 2016.

      Život je suviše kratak da bih se posvetio poslu koji ne volim :) Ja sam programer i to želim da ostanem.

      Što se tiče neslaganja, moj stav je da ključ ličnog napretka to da čovek stavi na stranu ego i sujetu i prizna da greši kada je zaista tako. Ja se trudim da se držim tog principa koliko god je to moguće.

  • blackburn

    20:11 // 20. 10. 2016.

    Milose,bravo!Nije mene iznenadilo sto nam prenosite na kakve je sve apsurde spremna vladajuca vecina jer joj je dostupna glasacka masina,vec oportunost ostalih poslanika iz Nisa koji cuvaju svoje stecene pozicije i privilegije,kao da ne zive i predstavljaju Nis!

  • Dusan Madic

    12:09 // 21. 10. 2016.

    Milose da li ste upuceni kada nasi cenjeni poslanici planiraju usvajanje GUP-a za palilulu 3.Mislim da je to bitnije za dobrobit grada jer zbog toga ne mogu da podnesem zahtev za gradjevinsku dozvolu a time i grad gubi.

    • Miloš Bošković

      21:13 // 21. 10. 2016.

      Dušane, ja koliko znam, lokalni GUP je u nadležnosti Grada Niša, a ne Republike. Drugim rečima, time se ne bavi državni parlament, već gradska skupština. Ja sam poslanik u parlamentu.

  • Vladimir

    13:50 // 21. 10. 2016.

    Znao sam da će skupo da nas košta onaj autobus.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: