Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:12, 2. 3. 2013.

Edikt o nama

Da smo mi Nišlije takvi kakvi smo, postalo je jasno i vrapcima na grani. Uvek na isti način uspemo da izvedemo čudesnu destrukciju pre nego da nešto i iznedrimo.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • lazniprofil

    18:06 // 2. 3. 2013.

    Eee...nazalost...da

    Odlican i tacan naslov...

    A i text...

  • Dejan

    18:21 // 2. 3. 2013.

    Ne razumem poentu teksta, zaista, i ne znam kako je predstava sjajan marketing agent za grad. Sa tolikim novcem(za predstavu, krst, i slično) mogli su da srede arheološka nalazišta (medijanu, tvrđavu), kako bi stranci koji dođu u Niš imali šta da vide, i mislim da bi to bilo i više nego dovoljno.

  • Verica Jocic

    19:24 // 2. 3. 2013.

    Vasa elokventnost Vas imperativno namece kao kadrovsko resenje za diriktora u muzeju. Zasto se toga ne prihvatite ?

    • Nebojsa Ozimic

      12:11 // 3. 3. 2013.

      Zato što Muzej već ima svog direktora a elokventnost i nije preporuka za mesto direktora bilo koje institucije :)

  • Sai Baba

    21:18 // 2. 3. 2013.

    Desrtukcija i besmisao proizlazi iz zelje za dominacijom pothranjenom bolesnom idejom ugrozenosti bez pravilne percepcije i lokacije uzroka nezadovoljstva.Ako se na to doda i hronicna neinformisanost u opstem smislu znacenja,dobijamo sve ovo nabrojano.Ali,mislim da je predstava Konstantin povod za ovu kolumnu.I covek,kako je nazvan "jak pisac koji je u trendu - Dejan Stojiljković".Niti je on "jak pisac", a nije ni "najlogicnije resenje".Mnogo logicnije resenje bi bio,recimo,Ljubomir Simovic.Ili Kovacevic,naravno,Dusan.

    • Svevladovic

      10:51 // 4. 3. 2013.

      Sa svime se slazem, a posebno sa ocenom "jakog pisca".

  • sprinter

    22:31 // 2. 3. 2013.

    Lepo receno. Svaka cast. Bravo kopljash!

  • Milan petrovic

    03:15 // 3. 3. 2013.

    svaka ti je kao Njegoseva!

  • Aca

    08:12 // 3. 3. 2013.

    Ne razumem ovo pod 4.
    Izgleda da svi državni službenici i činovnici zaborave da:
    - kad je nešto DRŽAVNO to je u stvari NAŠE,
    - kad DRŽAVA nešto finansira to znači da to MI GRAĐANI plaćamo,
    - 19 miliona koliko je DRŽAVA dala za predstavu su u stvari NAŠE pare!
    U kom trenutku se svi vi državni službenici zaboravite da vas ne plaća DRŽAVA nego MI GRAĐANI OBVEZNICI PDV-a?!?! Kako Vas nije sramota da opravdavate to što je od 19 miliona bar 15 miliona uzelo 10-tak ljudi? Da neko, čija uloga u predstavi ima 3 rečenice i traje ukupno 2 minuta uzme 1000e odnosno 100.000 dinara!? Naravno da ćemo da se setimo gladnih ljudi!

    • Svevladovic

      10:47 // 4. 3. 2013.

      Bravo na komentaru, Aco.
      Ne zamerite Nebojsi, on je ovim tekstom samo uzeo svog druga u zastitu.

  • Перица Мали

    08:46 // 3. 3. 2013.

    Браво за дијагнозу.Логично је да када човеку ништа у животу не ваља, када се мучи на сваком кораку да састави крај са почетком, када се упиње свим силама да физички и егзистенцијално не одумре, када је стомак празан а рупа у џепу све дубља врло мало снаге остане да се разумеју и прихвате опште друштвене акције од широког значаја за целу заједницу.Без обзира на сферу дешавања увек ће се наћи они којима све смета, којима ништа неваља, и за које ће увек бити неко други крив. Опасно је када неко из друштва злоупотреби овакву широко распрострањену друштвену појаву општег критизерства и деструкције па онда великодушно пружи ,,хлеба и игара,, у виду ситних, безначајних и ситносопственичких задовољстава у остварењу неких својих циљева које касније дебело кеширају (политичари)сви до једног без изузетка.Када би се у граду појавио Костантин и на улици делио по 10 евра, за кратко време би га изгласали за почасног и доживотног председника државе,звали би га на свадбе, крштења и сл.

  • palilulac

    00:07 // 4. 3. 2013.

    Pa dokaz kakvi smo su upravo ovi komentari.Pola hvali pola kudi,a covek napisao samo jednu golu istinu o nama i o prilikama oko proslave.E Ozimicu sto napisa ovo.

  • fabrikant

    15:11 // 4. 3. 2013.

    Drzava da gradi krst? Parama poreskih obveznika? U jednom sekularnom drustvu? Nadam se da se to nece desiti. Da se namece jedan verski simbol ljudima na osnovu bajke o bogu od pre 2000 godina je neumesno.

    • Nebojsa Ozimic

      17:05 // 4. 3. 2013.

      Niste obratili pažnju na tekst. Država je davala novac za infrastukturu, kompleks je imao privatnike za investitore

  • dana

    15:22 // 4. 3. 2013.

    Sta reci? Tekst nastao iz dokolice,mira i dosadne predvidljivosti, svakodnevice drzavnog cinovnika.
    Svi ti, kulturni i javni radnici grada Nisa, kada bi bili zaposleni kod privatnika ili u nekoj fabrici,ne bi imali bas toliku inspiraciju za pisanje reci koje se lako izgovaraju, nikoga ne obavezuju i nista ne znace.

    • Dexa Pantelejski

      18:41 // 4. 3. 2013.

      Magistriraj ti istoriju pa budi drzavni cinovnik. Do tad - izvolte u fabriku ili kod privatnika.

    • Старо куче

      09:12 // 5. 3. 2013.

      За: Dexa Pantelejski
      А диплома је гарант за посао у државној служби? Ми, прости радници, смо мислили да је то припадост политичкој партији

    • Nebojsa Ozimic

      09:55 // 5. 3. 2013.

      @Старо куче,nažalost, uglavnom ste u pravu. Još od SFRJ je posao bez članske karte SKJ bio skoro nemoguć, dalje se samo prepisivalo.

      @Svevladović, svidelo se to nekome ili ne Dejan Stojiljković je već treću godinu najčitaniji pisac na ovim prostorima i svakako najprevođeniji.Dejan i ja jesmo kolege i prijatelji ali ovo jesu činjenice.

      Svi ostali: svojim komentarima ste potvrdili ono što sam napisao u kolumni i na tome vam zahvaljujem

    • Aca

      08:39 // 6. 3. 2013.

      @Nebojsa Ozimic
      "Svi ostali: svojim komentarima ste potvrdili ono što sam napisao u kolumni i na tome vam zahvaljujem"

      Vaša kolumna bi imala smisla da je i bila bi tačna da je predstava o Konstantinu nešto izuzetno, remek delo. A pošto nije ni odlična već samo prosečna i vrapcima je jasno da se radi o budženju troškova i nerealnim honorarima, klasična plajčka. Samo mi nije jasno zbog čega vi branite tu pljačku? Je l zbog partijske knjižice tj po zadatku?

  • Goran

    18:55 // 4. 3. 2013.

    tekst je odlican brate, ali brzo ga zavrsi, ima tu jos materijala...

  • Rogi Inglewood

    10:10 // 5. 3. 2013.

    Ko si ti nabedjeni pisce da nekog saljes u fabriku ili kod privatnika? Da nisi TI otvorio neko radno mesto svojim delom? Mislis da neko od nas nema doktorat, diplomu, magistraturu...? Cuti i pokri se sa 500.000 rsd honorara, ja ti ne zalazim u dzep ali odlicno znas da ti veliki deo grada a posebno tvojih drugara zamera otvoreno prodaju mejnstrimu, zar nisi upravo ti bio taj koji je bio protiv takvih stvari, staari radikal i fasista...a sad si maza gradsko-drzavne fele. Btw, moras da naucis da zivis sa teretom 'medijske zvezde' te da kao i oni ne reagujes i ne odgovaras na svaku prozivku, tako ispadas smesan a onako se pravis da ignorises. I ne, ovo nema veze sa tvojim pisanjem, meni licno se svidja. Pricamo o principima cini mi se.

    • Dexa Pantelejski

      10:48 // 5. 3. 2013.

      Ja samo branim prijatelja i kolegu od prizemnih prozivki. Danas mene bezimeni primitivci nazivaju fasistom, sutra ce njega. Prekosutra ima neko da dodje ispred muzeja i gadja ga kamenjem u glavu. Pricamo o principima, jel tako?

    • Старо куче

      11:12 // 5. 3. 2013.

      За: Декса Пантелејски
      Дакле, кад Ваш пријатељ и колега напише своје МИШЉЕЊЕ, у којем генерализује све Нишлије, онда је то добро. А кад неко други напише своје МИШЉЕЊЕ, онда је то приземна прозивка. Веома интересантно. Али је још више интересантан преображај вас радикала и образоваца. Какво лупетање и подметање.

    • Rogi Inglewood

      11:20 // 5. 3. 2013.

      Ovo je moj alter ego kao i tvoj sto je...e sad to sto si ti medijski poznat a ja ne...my mistake, isn't it? Eto kad/ako odem na RTS i ja nekad mahnucu ti i reci ti Ehej Dexo, evo TO sam ja!

  • SLOBODAN

    12:46 // 5. 3. 2013.

    Najopasnije je kad neko kritikuje predstavu odn. količinu novca izdvojenu za nju, krenu dotični kao autor ovog teksta da brani jer tobože to je grandiozna predstava i treba da se izdvoji toliki novac.
    Ova predstava je bila prava prilika pojedincima da napune svoje džepove i ništa više.
    Grad od toga nema ništa.

    • Nebojsa Ozimic

      15:01 // 5. 3. 2013.

      Po broju angažovanih glumaca,brzini kojom je urađena,kostimografsko-scenskim rešenjima ovo jeste velika predstava.Po buci koju je podigla u medijima, radi se o grandioznoj predstavi. Da li grad ima nešto,posebno je pitanje jer, sudeći prema ministru kulture, nije ništa ni izdvojio za predstavu.

  • Pera Kvržica

    16:18 // 5. 3. 2013.

    Da li je bio raspisan konkurs za tekst predstave? Gde je bio raspisan? Na osnovu čega je grad odlučio da potroši novac baš na Stojiljkovićev tekst? Po čemu je ovaj tekst to zaslužio?

    Prva kritika se već pojavila, u Politici, iz pera renomirane pozorišne kritičarke, Ane Tasić. Kritika je izuzetno negativna, i kao glavni njen nedostatak navodi se užasno loš scenario. Ko će snositi odgovornost za to? Takođe, Tasić primećuje i da je video bim bio poptuno suvišan. Zašto je onda plaćeno 2 miliona dinara?

    • Dexa Pantelejski

      21:11 // 5. 3. 2013.

      Crni Pero, pa ti ne umes ni da lazes ubedljivo... Kao prvo, u pozoristu ne postoji takva stvar kao sto je "scenario", to cak zna i "renomirana" Ana Tasic. Pitanje: ako je Tasicka renomirana sta je onda Jovan Cirilov? A posto se mnogo razumes u pozoriste da ti otkrijem jednu veliku istinu - predstave se rade zbog publike a ne zbog kriticara. I onih sto se kriju iza pseudonima poput tebe i onih sto se potpisuju poput Ane. Inace, cak ni njoj "scenario" nije "glavni nedostatak". To znamo svi mi sto citamo Politiku i povremeno pisemo za nju. A sto nije bilo tendera za tekst? Verovatno zato sto se to nikad nije radilo u 125 godina istorije pozorista. Nije pozorisni tekst svinjska polutka. A sto sam ga piso ja? Pa zato sto sam najbolji, najlepsi i najskromniji :) A i znam ponesto o Konstantinu.

    • Nebojsa Ozimic

      21:29 // 5. 3. 2013.

      @Pera Kvržica, 1.konkurs za dramske tekstove se ne raspisuje-do sada,nikada i nigde.2.Prema saopštenju Ministra kulture grad NIJE finansijski učestvovao u ovom projektu.3. Ana Tasić je dala svoj prikaz,sačekajte i druge - ili unapred verujete u svaku lošu kritiku? 4.Nisam Dejanov advokat ali sami komentari,skoncentrisani više na dramu nego na bilo koji segment kolumne,najviše govore u prilog iznetih tvrdnji.DESTRUKCIJA...

    • Sai Baba

      21:53 // 5. 3. 2013.

      Dexo,znas sta si ti,ti si be Konstantinov rodjak sa sela.

    • Pera Kvržica

      23:01 // 5. 3. 2013.

      Ovo nije obična predstava za redovan repertoar već državni projekat, koji, kao i svaki državni projekat, zahteva tender, ili u ovom slučaju - konkurs, pri biranju izvođača radova. Ovo je ozbiljna zloupotreba javnih sredstava.

      Stojiljkovićevo "poznavanje Konstantina" ne bih komentarisao. Vikipedija je keva.

    • Pera Kvržica

      23:09 // 5. 3. 2013.

      Hahaha, Ćirilov je rekao da je predstava odrađena: "čestito i profesionalno, ali ne kompleksno." Drugim rečima, to vam je kao kad je Dragan Jeremić dao Ivi Anrdiću svoju knjigu i pitao ga za mišljenje, a ovaj odgovorio da su slova krupna. :)

      Pored takvih komplimenata, kritike nisu ni potrebne.

    • Svevladovic

      00:30 // 6. 3. 2013.

      Nebojsa,
      Ne slazem se da je puka destrukcija u pitanju. Pre bih rekao da se radi o strogoj kritici koja je nezaobilazna pogotovu kada se jos pre premijere predstava kompromituje od strane mnogih - od V.D. upravnika pozorista pa do pozorisnih kriticara i opozicionih politicara.
      Finansijerima ovog "cirkusa" ni do danas niko nije podneo racun pa otuda i ovoliki gnev. Reci ministra Petkovica ne treba izvlaciti iz konteksta, nije korektno. Na kraju krajeva, on je samo jedan od politicara kojima sa razlogom niko vise nista ne veruje.
      Dexi bi bilo bolje da se povuce iz javnosti na neko vreme umesto sto salje iritirajuce smajlice onima koji mu finansiraju projekte.
      I, koliko vidim, ovde ste izgleda samo Vi i Dexa protiv ostatka sveta. Nego, jeste li Vi pogledali predstavu?

    • Dexa Pantelejski

      09:19 // 6. 3. 2013.

      E, pa taj film nece da gledas...

    • Nebojsa Ozimic

      09:59 // 6. 3. 2013.

      @Svevladovic,изјава министра Петковића није извучена из контекста.Како постоји целокупан снимак те конференције на Јутјубу,прилажем га као доказ ;)Представу још нисам гледао имајући у виду да је неопходно да се глумци разиграју па сам карте узео за 11.3.
      Помињете строгу критику.Чију,незадовољне јавности која говори о представи? Па задатак опозиционих странака и јесте да буду опозиција постојећој власти! Из искуства знам да писац текста НЕ ОДЛУЧУЈЕ о финансијама представе; његов посао је да непосредном погодбом (која пролази Управни и Надзорни одбор, Скупштину Града па када-ако се одобри враћа се у Позориште које онда склапа уговор са писцем.Достављањем рукописа он даље нема везе са целокупном даљом причом, баш као и кројач који сашије костиме - свако ради свој део посла.Зашто је у Нишу најпрозиванији Дејан, није ми јасно.Коме је требала измишљотина о 15000 евра хонорара? Нишлијама? Зашто? Да би рекли колико су незадовољни сопственим животом.

    • Nebojsa Ozimic

      10:06 // 6. 3. 2013.

      Још нешто,Свевладовић. Не бих рекао да смо Дејан и ја једини у овој преписци другачијег мишљења.Погледајте коментаре с почетка.

      Нисам приметио НИ У ЈЕДНОМ ЧЛАНКУ конструктивну критику и то ми смета као човеку. Зато је натала ова колумна

    • Dexa Pantelejski

      11:19 // 6. 3. 2013.

      E, moj kolega Ozimicu, pa zar stvarno mislis da u dijalogu sa dokonim zavidljcima i pljuvacima svega postojeceg moze da se igra na zdrav razum i cinjenice? Tacno sam znao da ce nakon sto iz grada odu reditelj, glumci, kostimograf na red doclazim ja sa svojim "ogromnim" i neisplacenih honorarom za 4 meseca tvrde rabote. Ali ne, mi koji se ne bavimo fizikalijom ili politikom, svoj dohodak ne zaradjujemo, mi ga "uzimamo". Citanje stotina stranica istorijske gradje, pisanje teskta i mesec i po dana svakodnevnih proba nije rad. Jos mi porucuju da se povucem, kako bi im dao vise prostora da pljuju i klevecu. E, pa ne nece moci gospodo, makar neki od vas precrkli od ljubomore.

    • Pera Kvržica

      12:29 // 6. 3. 2013.

      Ma da, svi u stvari zavidimo Deksi, zato se ljutimo. Paz' da nije.

      Nema ovo nikakve veze sa ljubomorom, nego sa neopravdanim trošenjem javnih sredstava - dakle sredstava svih nas. Neko je lepo rekao da bi Deksa mogao da bude malo pristojniji u razgovoru s ljudima koji ga finansiraju - a to smo svim mi, što kao građani Niša, što ka građani Srbije.

      Konstruktivna kritika? Evo je. Dejan Stojiljković je vrlo slab, ali komercijalan pisac, u rangu Ljiljane Habjanović-Đurović. Sve dok piše i prodaje samo svoje knjige, to je stvar koja se tiče samo njega i njegovih čitalaca. Ali kada mu se, bez konkursa, daju državne i gradske pare, to postaje problem svih nas.

      Predstava je strašno loša i Ana Tasić je našla dobru reč da je opiše - slikovnica. Tekst je prosto ispod svakog nivoa, i njegova ispraznost uzaludno pokušava da se prikrije dvomilionskim video efektima.
      Niko nas, kao građane, nije pitao na šta smatramo da naš novac treba da se troši povodom prosave, a onda smo dobili ovu katastrofu.

    • Pera Kvržica

      13:40 // 6. 3. 2013.

      Samo da dodam da se za novac potrošen na ovu nakićenu školsku priredbu ("Keeevo, kevo!"), mogla srediti Medijana, ili narodno pozrište, ili uraditi bilo šta od trajnog značaja za grad, umesto jednokratne pomoći za Dejana Stojiljkovića, Juga Radivojevića i Dorijana Kolundžiju. Toliko.

    • Svevladovic

      13:46 // 6. 3. 2013.

      Nebojsa,
      Mislio sam da za razigravanje glumaca sluze probe. Nisu imali puno vremena pa ce se valjda razigrati do sledece sezone. Ipak verujem u onu "sto je brzo to je i kuso".
      Mislim da je glavni osnov za ovu "destrukciju" skrivanje troskova. Finansijeri imaju puno pravo da znaju sta i koliko placaju. Razumem da ste se stavili u zastitu svog prijatelja ali razumite i Vi da gradjani zele samo istinu. To im niko do danas nije pruzio pa ni Vi ovim clankom.
      Namerno kazem "prijatelj" jer za razliku od Pantelejkovskog ne smatram da ste kolege. Koliko znam Vi ste skolovani istoricar a sta je on ne znam i ne interesuje me.
      I ne pisu svi citaoci komentare. Po meni su merodavniji glasovi (+ ili -).

    • Svevladovic

      13:46 // 6. 3. 2013.

      Pantelejkovski,
      Zelim ti svaku srecu u pisanju knjiga. Pisi sta hoces i prodaj kome hoces. Ali kad se nakacis na moje pare treba da budes makar malo pristojniji.
      Drzak si u javnim nastupima pa nemoj da se cudis sto te Nislije ne vole. To sto ti nazivas ljubomorom je zapravo reakcija javnosti na tvoje neprimereno ponasanje.
      Dao bih ti jedan besplatan savet ali cu ga zadrzati za manje sujetne sugradjane.

    • Pera Kvržica

      14:06 // 6. 3. 2013.

      U meuvremenu se pojavila još jedna kritika "Konstantina", ovaj put iz pera Nenada Obradovića. Da vidimo šta kaže:

      "Dramska struktura na sceni poprima razmjere karikature, s obzirom da se ne nazire jasna dramaturška linija niti čvršći redateljski koncept. Na sceni se smjenjuju prizori iz Konstantinova života, koji se prikazuje u tri životne dobi, dok ostali likovi zauzimaju tek neznatni tijek radnje. Pokušavajući da lik Konstantina izdigne na pijedestal i njegovu tjeskobu prikaže kao 'put prema nebu' predstava postaje tek skica njegova lika, jer se od prenatrpanih motiva, priča i bezličnih figura koje 'šetaju' scenom gubi bilo kakav dojam studioznijeg skiciranja ličnosti cara Konstantina."

      Dakle, do sada imamo dve kritike, obe izrazito negativne, sa posebno negativnim kvalifikacijama teksta predstave. Dakle, kritika je za sada, 100% negativna.

  • Verica Jocić

    18:16 // 5. 3. 2013.

    @Nebojša
    Mislim da je Vaša bojazan neosnovana. Niš trenutno zahteva kompetentan lik na čelu muzeja. O tome smo dugo razgovarali i postigli prećutnu saglasnost u vrhu stranke. Dajte malo samoinicijative !

  • Nebojsa Ozimic

    12:05 // 6. 3. 2013.

    @Aca, заиста ми је жао што ову преписку сводите на партијску књижицу.Можда Вам је тај аргумент једини разумљив,баш као што мени управо тај није.И хајде да на ту пљачку ставимо тачку:ако је има,Вучић ће некога Мишковићев апартман и мени лично ће бити драго због тога. Али шта ћемо ако од пљачке нема ни П? Иначе,понављам (и овде заиста дижем руке и повлачим се из даље дискусије)НИШЛИЈЕ запитајте се зашто вам је крив писац за оних 11 милиона? Зашто вам је крив најчитанији српски писац на кога сте сви били поносни пре пар година а сада само што га не каменујете иако је његов посао и хонорар најјаснији и најтранспарентнији? Зашто, Нишлије?

    • Dexa Pantelejski

      13:21 // 6. 3. 2013.

      Ozo, nemojmo sad da generalizujemo i zbog sacice internet fantoma i kukavica koji se kriju iza pseudonima mislimo da su Nislije zauzeli neki generalan stav. Ja se, uprkos cinjenici da sam uzeo "ogromne" pare, jos uvek vozim gradskim autobusom, i mene moji Nislije cene i postuju, nigde se ne krijem niti sklanjam, tu sam da primim i pokudu i pohvalu. Jer, setimo se, upravo ono zdravo tkivo Nisa su ti ljudi koji je padaju na propagandu i podmetacine i koje neobjektivni mediji i politicke stranke uprkos svemu jos nisu sludeli, oni koji citaju moje knjige i oni koji su odgledali dve reprize predstave i ispratili je ovacijama. Oni koji mi ovih dana cestitaju na njoj. I oni koji su mi dali pravu, konstruktivnu kritku i primedbe. A ove sazaljenja vredne frustrirane internet individue bez imena, prezimena i karaktera, zaista treba ignorisati.

    • Svevladovic

      16:21 // 6. 3. 2013.

      Pantelejkovski,
      Kada te budu placali samo ti ljubitelji, citaoci i obozavatelji onda ces moci da primas samo pohvale. U medjuvremenu moras da primis i nesto drugo. I jos jedanput ponavljam: nije lepo da vredjas druge pa makar se i potpisivali pseudonimom (mada ga i ti koristis, koliko vidim). Zaista se spustas na veoma nizak nivo pa samim tim i svaku diskusiju u kojoj uzmes ucesce. Sto se mene tice, ja se potpisujem prezimenom i to smatram sasvim dovoljnim. A drugi neka ostavljaju i analizu DNK ako hoce.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: