Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:25, 1. 4. 2013.

Milivoje i tender

Sedi Milivoje na svom radnom mestu vatrogasca, zavalio se udobno u stolicu, pljucka u prste, okreće listove dnevnih novina i nekako ih lista bez nešto mnogo interesovanja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Перица Мали

    09:52 // 1. 4. 2013.

    Небих баш до те мере избанализовао институцију тендера. Када би само имали података колико је пара, наших, заједничких пара, да кажем народних пара, проћердано и потрошено узалуд и на ствари које немају благе везе са оним чему су намењене, другачије би судили о тендеру. И неће на такав начин функционисати ни култура ни неки други сегменти друштва. А с друге стране, сетите се прашине која се дигла око хонорара глумцима око представе Константин у Нишком позоришту. И још увек нема података о висини хонорарар. Када би директор позоришта давао паре из свог џепа за хонораре, верујте да би знали за сваки динарчић, и сваку пару, па и за оне гратис кафе које глумци пију. Заједнички новац се лако троши а обзиром да данашњи функционери, директори, управници и политичари, немилице троше, наше паре, тендер је богом дат. И јавно пред свима да се положе рачуни. Директор позоришта, управник или шта веје већ, има да открије државну тајну и да каже колико је платио ,,глумце,,.

  • JG

    10:44 // 1. 4. 2013.

    Tema i ideja su odlične ali razrada nikakva. Šteta!

  • JUG

    11:08 // 1. 4. 2013.

    Čini mi se da ovde ima autobiografskih momenata.

    • G

      08:05 // 2. 4. 2013.

      Pa ovo je cista autobiografija... Neradni muzej i tenderi, virtuelne izlozbe i paneli, nepoznati dobavljaci i G17...Ko o cemu...

  • hedonist

    16:53 // 1. 4. 2013.

    ako je ideja bila da se ponize ljudi koji nemaju fakultete,pa su ,kao,oni nepismeniji od ovih sa VSS ,onda ste nepotrebno navukli gnev vecine nislija!pisite o onim kvazi intelektualcima i malogradjanima koji imaju diplome{drzavnih i privatnih fakulteta} koji ne znaju ni pravopis ,a kamoli da sastave pricicu detetu za domaci zadatak.takvi su mnogo opasniji i pogubniji za kulturu i umetnost ovog naroda.

    • Nebojsa Ozimic

      07:28 // 3. 4. 2013.

      To što neko nema fakultet ne degradira ga u umetničkom smislu.Fakultet nije imao ni Duško Radović, mnogi jaki i poznati umetnici nemaju tu hartiju.Problem je drugi i više je kvalitativne prirode: imate jednog Dušana Kovačevića, proverenog dramskog pisca, kome ćete se zahvaliti zato što je neko dao nižu ponudu za tekst drame.E,sad, niža ponuda ne podrazumeva i određeni umetnički nivo, svidelo se to nekome ili ne. Da je živ ni Branislav Nušić ne bi prošao, o tome se radi.
      @G i ostale koji su ovde pronašli delove autobiografije pozivam da konkretno napišu o čemu se radi.U suprotnom,pridružiće se beskrajnom nizu onih koji sakriveni iza nadimaka pametuju i vređaju bez veze.A takvi imaju rok trajanja

  • Lozni kalem

    18:44 // 2. 4. 2013.

    @G,kakve veze sa svim tim ima autor kolumne?baš nešto nisam upoznat a Lozni kalem sve zna

  • hedonist

    18:21 // 3. 4. 2013.

    @ ozimic-niste me bas ubedili ,ali ja nisam bitan.ja imam VSS.objasnite milivoju i njegovim kolegama vatrogascima sto sta njih uzeli za primer.priznacete,vrlo nespretno!

    • Nebojsa Ozimic

      07:38 // 4. 4. 2013.

      Iskreno, ne nameravam nikoga da ubedjujem.Stvari stoje kako stoje

  • Meda

    10:58 // 4. 4. 2013.

    nadmetanje ponuda (Tender) je normalna faza transformacije kroz koju Milorad Bekrija (setimo se pesme) mora da prodje od rasipnika do efektivnog potrosaca.
    Ako to ostane samo faza... dobro je.

  • Aca

    17:13 // 4. 4. 2013.

    "Sedi Ivča na svom neradnom mestu u kafiću, zavalio se udobno u fotelju, pijucka espreso, prelazi prstom preko svog touchscreen-a ("mobilni na pipanje") nekako bez nešto mnogo interesovanja.
    Ali...nešto mu pade napamet. Pritisnu on svoj touchscreen mobilni "na pipanje":
    - Gde si kume? Imaš li neku šemu za neko pozorište.
    (zaćuta)
    E super! 'Ajde ubaci me na neko direktorsko mesto, 'leba ti.
    (sluša i ćuti)
    - E, vrh si brate kume! Sredi mi to ako možeš, pa ćemo na večerinku posle.
    (pažljivije sluša i ćuti)
    - Znači, ja da odem tamo, da se sredim, raspakujem i tako to. Pa da nađem tog Dešu i da ga pitam da napiše nešto dramatično.
    (opet sluša)

    NASTAVAK SLEDI

  • Aca

    17:40 // 4. 4. 2013.

    (Nastavak priče o Ivči u jednom paralelnom svetu)

    - Da, razumem…(sluša)
    - Koga?.... Neleta? Ko ti je taj? Šušti nešto, ne čujem te dobro… Šta? Tvoj dečko?!
    (sluša sa grimasom)
    - Aha, razumem, on je dobar dečko i hoće da pomogne. A taj Deša, je l’ poznaje posao? Ima li iskustva?
    (sluša)
    -Kao ja?Pa dobro. Onda, sve smo se dogovorili. Delimo sve što preskoči, daćemo I Neletu ako se dobro pokaže. Hvala Bogu tender ne moramo da radimo pa možemo da radimo šta nam je volja. Budi pozdravljen i vidimo se kad dođeš na premijeru.
    (sluša)
    -Ma, biće ekstra, onako kako ti voliš, light show i tako to. Nego, ponesi neko koferče da može da stane sve što preskoči, od 19 milki biće višak bar 15. Pozdrav, ćao.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: