Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 12. 1. 2015.

Duvanski raj i Buridanovo mogare

Autor

Košarkaški trener u penziji.

Vido ste li braćo Nišlije, što se napraji od naš si Niš. I k'ko iskoči najposlednji varoš u Srbiju.

Ono, istin je. Ništo neje vekovno. Ubavo zborešeju onija Grčki filosofi, što gi učimo po čkonju: "Niki se neje dva put banjaja u istu vodu".

Ne iskamo mi, da se u Niš pa rodi niki Konstantin, ali da s's zlatni nožovi i ložice pa dočekujemo Fridriha Barbarosu. Nećemo da bidnemo ni ratna prestonica, ni ljuljka na demokratiju. Pomenulo se, ne povrnulo se.

Eve, nećemo ni Monopol. Fala na braću Amerikanci što ne kurtalisaše od tuj bedu i što se s'g, ovaj naša deca, ne zamlaćuju s's nikakvi sportovi i ne maju noćom po Horske svečanosti, Filmski susreti, Nišvili i Nisomnije.

Fala na Beligrađani što sve pare od Monopol odnesoše jer toj su proklete pare i s's nji bi ne s'lte terala prokletinja.

Ni JER-JER nećemo. Što će ni onolka fabrika i onolki radenici. Mi li će prajimo televizori, rengeni i veš-mašine. Fala na ovej naše vlade što toj rasturiše i ispoklanjaše, pa ni za jeftine pare kupiše Korejanci s's sve fabriku. Malečki Korejanci, malečka fabrika, tol'ko smo pare imali, al' od merak da pogledaš k'ko u grad na elktroniku, narod mota žičke oko ekseri.

A bre, što će ni fabrike. Koj iska da raboti u fabriku, nek' ide u Švapsko, a mi će si od Niš naprajimo DUVANSKI RAJ.

Koj u Jevropu iska da čuri tutun a ne iska da lega u apsu, ima u Niš da dođe. Kude nas nema krijenje po kenef, čuriš k'ko čovek, ćef ti u kafanu, ćef ti u mejanu, ćef ti na sokak i toj barabar s's profsorke iz Voždovu školu.

Cigani će sviru po cel d'n, i po kafane i po sokaci, čočeci će se utepaju od igranje i čukanje u dairiki.  Opština će zabrani ovija džezovi, rokovi, Betoveni i Mocarti. Namučeni čovek iz Jevropu iska Ibarsku magistralu. Koj iska da poje a nema veštačko dupe i sise, ima da lega u apsu.

I KOCKARSKI RAJ će napraimo. Nema više rabota za partiski členovi po javna preduzeća, pa da se cel d'n maju po hodnici i sokaci. S'g će gi vrnemo čes i poštenje i će gi davamo onakvu rabotu, za k'kvu gi je Bog daja.

Onija što su na izbori presipuvali pajčiki i krali džakovi s's artiške, će frnjaju tri karte i tri šibice.

Onija popametni, što od Niš napraiše ovoj što su napraili, će držu astali s's munte, anjc, barbut i trange-frange.

Švalerke, ovej s'g'šnje i onej lanjske, će sipuju pijenje, će zakusuju mušterije s's kebapčiki i moravsku salatu, sve dok gi ne zavrtu pamet i osotonju.

Onija pomalko pametni, što su lepili plakati i tepali se pred izbori, će naplaćuju kenef. Ovoj će bidne ubava i slatka parička. Jevropejci su t'kvi, od ovolki merak mora gi se stužni u mešinu i t'g iz kenef ič neće iskačaju.

A jed'n d'n, ako Bog da, pa otvorimo kupleraji po čaršiju, će bidne rabota i za onija što su menjali partije k'ko gaće, pa se s'g zatekli u ovuj partiju što je na vlas'.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • z.c.

    16:29 // 12. 1. 2015.

    Aferim Petko.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: