Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:29, 14. 8. 2014.

Kurte i Murte

Autor

Košarkaški trener u penziji.

Svaki čovek na ovaj beli svet nosi si krs' na grbinu. I takoj, s's taj krs' ide kroz život, kači se, pada, diza se, pa pada, a stara kurva sudbina, č's po č's, pa ga ošine s's kamdžiju i š'pne mu na uvo: "Ne zabrai i ti si s'lte smrtan stvor".

E, toj da su naučili ovija naši političari, ne bi s'g bilo ovolko kukanje, runzanje, karanje, dvajanje i taze partije pravenje.

Ono istin je, mlogo gi je pogan zanat. Taman se nauču na đuveči, na klanjanje, na celivanje, na limuzine, na parade, na sekretarke i švalerke, k'd  ete ti gi izbori. E s'g, niki narod iska s's glasanje da gi ispudi na sokak. Ono mož' i s's duvanje u svirajke, čukanje u tendženere, a ne daj bože, mož' i s's ćutek.

A, što će ni tija izbori, mislu si onija što su na vlas', s'lte si praimo trošak i arčimo pare. Na narod će si bidne isto, a vladaja Murta, a vladaja Kurta.

"Ako nas Kurte, što smo bili na vlas', pobedu Murte, pa oni dođu na vlas', pa će si ostane k'ko je bilo. Mi Kurte će se pisujemo u Murte, more, veru će promenimo, do podne će celivamo Angelu u ruku, od podne, da prostiš, Putina u dupe, u čije se čeze ukačimo tome će pesnu da pojemo, a ubavo znajemo i Danke Dojčland i Kaljinku. A narod, što će ni rekne narod, što ga četiri godine majamo, l'gamo, s's lajna mazamo?"

Kolaj rabota! Će iskočimo pred narod, i onakoj s's žalan glas i malko naplakuvanje, će počnemo:

"Braćo, od k'd smo se rodili, od malečko, imali smo s'lte jednu želju, da se pisujemo u Murte. Al' t'g ne beoše Murte, oni su se t'g utepuvali s's Karlobag, Viroviticu i Ogulin, pa se pisuvamo u Kurte. Morali smo, zanat nesmo izučili, čkolja ni ne ideše od ruke a od ništo je moralo da se živi. More, bolje da ni se ruka osušila, pa da nesmo mogli plajvaz da držimo, nego što se pisuvamo u tuj lopovsku i izdajničku partiju. Nego, fala na gospoda, od k'd batalimo Kurte pa se pisuvamo u Murte, s'mnu ni pred oči, s'g se u sve razbiramo i sve znajemo i kunemo vi se na ikonu da cel život neće iskačamo iz vlas', s'lte braćo, da na vas bidne poubavo".

A narod, k'ko narod, dobra duša, kratak pamet, pa k'd još čuje ovoj našo zborenje, sve će zabraji, sve će ni oprosti i pa će glasa za nas. Oprostija je na Turci, na Švabe, na Englezi, na Amerikanci, na Oznu, na NATO pa će oprosti i na nas. 

A bre, što su fuzbaleri pobolji od nas? Pa i oni za pare, č's po č's, menjaju farbe i aljinke. A bre vi tam, što ste se zabuljili u taj televizor, nemoj se usmivkate, nemoj se pogleđujete, nemoj se nakašljujete, vi ste ne birali, vi ste si tuj poparu sami nadrobili i s'g gu kusajte.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    08:55 // 26. 8. 2014.

    gosn.petko,nadam se da ce tvoja kolumna biti redovna u j.v.

  • Моша Миткетов

    15:41 // 14. 8. 2014.

    A narod, k'ko narod, dobra duša, kratak pamet...
    Pogodak u centar. Bravo

  • Перица Мали

    13:13 // 14. 8. 2014.

    Браво.Вала попару што су нам надробили и још је забиберили има да кусамо па да нам очи испадну као петокраке.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: