Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:30, 30. 3. 2013.

Putuj Evropo

Jedan moj prijatelj zna često da mi kaže "Propustio si fantastičnu priliku da oćutiš", ali gradski oci Niša nisu propustili još jednu priliku da nas sve obrukaju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Zoran Jovanović

    23:24 // 30. 3. 2013.

    Gospodine Blagojevicu, to sto se Vi stidite je Vasa licna stvar i smatram da je to stav koji ne treba iznositi u javnost i na taj nacin manipulisati ljudima zarad necega samo Vama poznatog. A ako se ja dobro secam Francuska je jedan od zagovornika priznavanja nezavisnosti Kosova po svaku cenu,a istoj toj Francuskoj je prekriven spomenik u Beogradu kao savezniku u drugom svetskom ratu zbog bombardovanja '99 godine.

    • Амбасадор братске земље

      23:30 // 30. 3. 2013.

      Так что мой сербский брат!

    • Miroslav Kobac

      23:34 // 30. 3. 2013.

      Gospodine Zorane, nekad je bolje cutati ... Pedja bravo!

    • Dojčin Plavšić

      23:35 // 30. 3. 2013.

      neverovatno kako se lako zamenjuje teza. samo se pozoveš na kosovo i onda je sve dopušteno. prizeman komentar.

      (i radi se o prvom svetskom ratu, ne drugom)

    • Zoran Jovanović

      23:58 // 30. 3. 2013.

      @Dojcin Plavsic
      kada bi ste malo samo pretrazili knjigu iz istorije kao i internet znali bi ste da su medju saveznicima u II Svetskom ratu pored Francuske i Srbije bile i Britanija Austalija Novi Zeland i tako dalje. Meni nije bio cilj pominjanje Kosova nego postavljanje licnog stava koji je meni licno zasmetao. A o Vasoj daljoj kulturi necu da komentarisem jer ako nekoga neznate osnovno je da mu se obracate na Vi.

    • Dojčin Plavšić

      22:38 // 31. 3. 2013.

      mnogopoštovani gospodine jovanoviću: spomenik u beogradu je podignut u znak zahvalnosti francuskoj za pomoć u prvom svetskom ratu. ne drugom. prvom.

    • VR

      00:58 // 1. 4. 2013.

      Zorane,
      "Ne znate" se piše odvojeno. Toliko o pravopisu, kulturi, ...

  • Građanin

    23:32 // 30. 3. 2013.

    Zbog ovoga bi bar neko trebalo da podnese ostavku. Ne da bude smenjen, da podnese ostavku!

  • Vladimir Ilic Lenjin

    23:35 // 30. 3. 2013.

    ja mislim da je ovde lokalna politika u pitanju i da nema mesta drzanja politike koja nije ni zvanicno priznata jer Srbija zvanicno saradjuje sa vecinom zemalja NATO pakta. Nis treba da pokazuje otvorenost, saradja Nisa i Pariza ili Nisa i Liona napr ne treba da ima ikakve veze sa visokom politikom. Ovde se radi o razmeni kulturnih dobara kojih na zalost moze biti samo preko interneta na licnu inicijativu jer grad ne zanima kultura, bez obzira sto je ovde rec o jednoj od zemalja sa najvecom umetnickom tradicijom.

  • Aleksandra

    00:05 // 31. 3. 2013.

    "Francuski kulturni centar" vise ne postoji. Mora da ste mislili na "Francuski institut u Srbiji"?

    • Predrag Blagojevic

      00:33 // 31. 3. 2013.

      Ako ne grešim Francuski kulturni centar je nedavno promenio ime. Ali, da, u pravu ste, danas se to zove Francuski institut.

    • Aleksandra

      00:46 // 31. 3. 2013.

      Tacnije, pre tri godine. Ali to nije ni toliko vazno. Vise Vama zameram da se potpisujete kao "reporter", a pojedinosti ne iznosite. Promasili ste ime same organizacije. Kako se proslavljaju godisnjice u Beogradu i Novom Sadu gde francuski institut takodje ima predstavnista i ko je na tim dogadjajima prisutan od gradskih celnika tih gradova? Da li postoji odgovor nekog od nadleznog za kulturu u Nisu za neodazivanje na poziv? Kada prodjete osnovne stavke prirucnika za profesionalne reportere, onda nam prenesite vest.

    • Predrag Blagojevic

      00:55 // 31. 3. 2013.

      Naziv je promenjen početkom 2011. godine, ali detalj na koji mi ukazujete samo uvećava problem o kome sam pisao - "Institut" je viši rang od "kulturnog centra".
      Možda Vam je promaklo da je tekst objavljen u rubrici "komentar", odnosno da ga nisam ni pisao kao vest, već kao svoje lično zapažanje.
      Inače, ono što mi je rečno u Francuskom institutu je da je npr. gradonačelnik opravdao svoje odsustvo, dok su mnogi javni funkcioneri čak i potvrdili svoj dolazak, ali se prosto nisu pojavili.

  • Mika

    00:07 // 31. 3. 2013.

    Mislim da je Srbiji vreme da potpise peticiju da je ponovo preuzme Turska. Zaboravimo na EU. Ovo je skandalozna sramota za grad!

    • cooler

      08:45 // 31. 3. 2013.

      Pa ni Turci nas vise nece,oni su korak napred.

  • Informer

    00:10 // 31. 3. 2013.

    Pedja, ne treba ni preterivati a ni prebrzo donositi zakljucke. Prvo, prekrsio si osnovno pravilo novinarstva i nisi pitao drugu stranu. Koliko god to tebi zvucalo nemoguce, mozda imaju opravdanje? Necu da ih branim, daleko od toga (niko od predstavnika lokalne vlasti mi nije "prirastao" srcu, bas suprotno), ali mozda poziv nisu ni dobili? A mozda nisu dosli bas zato sto je Francuska za pocasnog konzula u Nisu imenovala naseg sugradjanina koji i nije u nekim odnosima sa gradskim vlastima pa mozda gradska vlastela nije htela da im taj i takav bude domacin? Ili su mozda kao sto ti pretpostaljas "prosti seljani" pa nisu ni smatrali da im je mesto sa tom Europskom gospodom.
    Dok Grad placa plate zaposljenima u Francuskom kulturnom centru (a to vecina citalaca ne zna) i daje im besplatno gradski prostor (jos jedna zanimljivost) mislim da smo se sasvim dovoljno oduzili braci Francuzima i da im nasi neuki politicari i ne trebaju...

    • Predrag Blagojevic

      01:05 // 31. 3. 2013.

      Tekst nisam pisao kao "novinarski", već kao lično zapažanje.

  • Sai Baba

    00:14 // 31. 3. 2013.

    Ocigledno je da nikada nisu culi pesmu "Krece se ladja francuska"...A mozda im Vucic nije rekao da idu...Verovatno su gledali "Farmu" ili "Velikog brata"...Ili spremaju diskusije povodom zakona o Javnom informisanju i potrebe Nisa da dobije "regionalni javni serviZ" bez Ustavne preambule o legalnosti istog,tj.,zakona...Mada,subota je,kupaci dan,jeftina struja,bojler...Ma,u "selo" su otisli,100%

  • Alter Ego2

    00:17 // 31. 3. 2013.

    Ako ih lepo pitaš možda i dobiješ odgovor zašto nisu bili prisutni!!!

  • Slavica

    00:32 // 31. 3. 2013.

    Mi se stidimo sto nije niko KULTURNO predstavljao Nis, ali to je dokaz Niske politicke reprezentativne KULTURE! Sa tim se i dokazalo ko nam vodi i reprezentetira grad, i zbog toga je jos bolje da nisu ni dosli, jer bi se jos vise stideli njihovim nastupima!

    • Pravopis

      01:30 // 1. 4. 2013.

      ški, čki, ski

  • gradjaNIn

    01:39 // 31. 3. 2013.

    koliko mi se cini, ovo nije vest, vec licni utisak Predraga Blagojevica, te iz tog razloga mislim da nema mesta prozivanju da je reporter i zasto nije pitao drugu stranu...
    drugo, kao gradjanin ovog grada saosecam se sa autorom. losa poruka je poslata nedolaskom predstavnika Grada i tu nema opravdanja.... nije ni cudo sto Delegacija EU u Srbiji ne obraca paznju na Nis. zanemarivanje tih stvari, kao sto je i gasenje Evropske kuce, ne idu nam u prilog...

    • Dragutin

      08:55 // 1. 4. 2013.

      Tako je. Ne sam da su ugasili evropsku kucu , vec su u brzini i pocepali postere pa sada stoji ruglo na sred grada i jasno pokazuje nas odnos prema Evropi. Jos crnje je to, sto su to gasenje potpomogle dve organiyacije civilnog drustva od kojih jedna u Nisu radi vec 15 godina. Sramota i za grad i za njih.

  • bla bla

    15:07 // 31. 3. 2013.

    Небитно је да ли је аутор текста писао као коментар или вест,закључак је један:градом управљају људи који не познају културу,а што је још горе,Музеј,Архив,Позориште као репрезенти културе овог града нису дошли.Такође је небитно што је реч о Француском институту,који год да је институт,на позив се треба одазвати.Нисам ни ја прозападно орјентисан,али треба испоштовати оне који вас позивају на свечаност.Још један показатељ ко управља другим градом у Србији-некултура,неписменост,бахатост,надобудност,халапљивост,то су одлике политичара и људи из културе у граду Нишу.Срамота!Па народе,на следећим изборима опет гласај за ове који су сад на власти или за оне "жуте"...све исти...политика им је иста,само град тоне све више и брже.

  • Перица Мали

    00:08 // 1. 4. 2013.

    Е мој Wикиликс,ниси ово истерао до краја. Хтели људи да дођу, него тајминг мало незгодан. Где баш нађоше вечерњи коктел. Прво није у радно време, а друго па ко ће на коктел у част културе а да пропусти дешавања на фарми, велики брат може да се наљути, а Беквалчева у Форуму пева на све у свему луда кућа.
    Немам информације колико је организатор свему овоме кумовао. Незнам ни ко је тамо главни. Ако је неки лик задужен да пропагира француску култури и пољопривреду (као и овај наш већник за исте послове) онда и није чудо што није било прозваних.
    Некада се знало ко, шта и где може да ради. У ова савремена демократска времена доктор не лечи него политичари, професор не учи и не образује, политичари, писац, глумац не раде свој посао. Политиком се баве дилетанти,болесно амбициозни, искомплексирани ликови који се не проналаз у својој струци. Паметан свет,прави интелектуалци се дистанцирају од сваке политике,што ови претходно прозвани користе и девалвирају све могуће. Луда кућа.

  • Doktor Zli

    07:08 // 1. 4. 2013.

    Союз нерушимый республик свободных
    Сплотила навеки Великая Русь.
    Да здравствует созданный волей народов
    Единый, могучий Советский Союз!
    ПРИПЕВ:
    Славься, Отечество наше свободное,
    Дружбы народов надёжный оплот!
    Знамя советское, знамя народное
    Пусть от победы к победе ведёт!
    Сквозь грозы сияло нам солнце свободы,
    И Ленин великий нам путь озарил:
    Нас вырастил Сталин — на верность народу,
    На труд и на подвиги нас вдохновил!
    ПРИПЕВ:
    Славься, Отечество наше свободное,
    Счастья народов надёжный оплот!
    Знамя советское, знамя народное
    Пусть от победы к победе ведёт!
    Perišić veze nema, on je samo Bananina marioneta :p

    • Zoran Jovanović

      20:09 // 1. 4. 2013.

      smorio si.

  • VesticaPersa

    12:33 // 1. 4. 2013.

    Apsolutno se slažem sa komentarom da je neprimereno ovo što se desilo ali istine radi, isto se dogodilo pre 4 godine kada je Abasada Kipra organizovala dane svoje zemlje u Nišu u toj istoj Evropskoj kući..NIKO od zvaničnika grada nije došao da udostoji ambasadora, druge zvaničnike ni skup kao takav..Dakle, nisu na žalost ovakve stvari novina u Nišu, nevolja je što se ponavljaju! Tek da ne bude da su ovi sada mnogo nekulturni i neobzirni a oni prethodni bili primer ''dobre prakse''

  • marija

    19:56 // 1. 4. 2013.

    i ja se stidim
    i gadim

  • Pedjoni

    23:12 // 2. 4. 2013.

    Evo sad cu da se rasplacem sto jedna francuska kulturna ustanova (koja je samo kulturna ustanova i nista vise...jel tako? :D ) nije dobila paznju koju ti mislis da zaslazuje.
    Uzgred budi receno, ovaj tekst je klasican primer palanackog mentaliteta gde sve sto dolazi od nekog velikog i znacajnog mora da bude maksimalno ispostovano i cim oni namignu moramo da senimo kao kerovi...jer zaboga, to je Francuski kulturni centar!

    Nadam se da ces istu kolicinu zuci i ogorcenja da uputis i gradskim ocima Pariza koji nisu prisustvovali ovoj manifestaciji

    http://www.novosti.rs/vesti/planeta.70.html:334715-Dani-srpske-kulture-u-Parizu

    • hogar tuzni

      23:01 // 3. 4. 2013.

      U pravu si, pobro. Kakvi kulturni centri, kakvi bakrači... Bitno je da se posete kafanama ne ispuste. Uostalom, šta će nama neki tamo koji nisu od nas...

  • Vojkan Zivkovic

    19:13 // 3. 4. 2013.

    Po meni, faul je i sada, a i pre 4 godine je bio, za Kiprane. To nema nikakve veze sa volim ili ne EU ili neku njenu članicu, nema veze sa politikom već sa manirima. Čak i ako ne poštuješ nekog, onda pošalješ znato niže po rangu zvaničnike... Ali - pošalješ. Ispoštuješ u onoj meri koliko misliš da treba. Ne iskuliraš.

  • aleksandar

    12:28 // 10. 4. 2013.

    Jos uvek se stidim...tsk..tsk ...tsk

  • Ivan Podgorsky

    13:04 // 6. 6. 2014.

    Predrage,
    Daj brate neka ti tvoji komentari ne budu tako sturi, skrti, jednosmerni...
    Malo vise inventivnosti, slojevitosti, kompleksnosti bi ih ucinilo efektnijim.
    Ovako moze bas skoro svako.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: