Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:46, 2. 12. 2016.

Kako su ubili Beograd u meni?

Ulazim u zgradu blatnjavih i mokrih nogu - teško je ovih kišnih dana na niškom asfaltu. Na njemu sam rođen, njime hodam, želim da kada dođe trenutak i moj prah bude razasut po njemu...

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • pesnik u ostavci

    13:26 // 2. 12. 2016.

    Kako raditi na regionalizaciji bez para? Kako prevazići poslušnički mentalitet lokalaca? Kako biti pošten prema sebi i ljudima koji biraju i omogućavaju ti/ne Vama g.Živiću/da osetiš potencijal vlasti i iskušenja. Lakše je biti ojađeni erudita, sa nedovoljnom emocionalnom inteligencijom i lamentirati.
    BTW-Beogradska hronika traje pola sata, a i dalje je neki kvazi argument protiv samoživih BG-đana

    • Saša Živić

      23:48 // 2. 12. 2016.

      Nadam se da će Beogradska hronika makar nekada trajati 31 minut da bi i Vas nervirala! Meni emocionalno labilnom smeta već prvi minut! Oprostite na takvom primitivnom senzibilitetu...
      i što ne razumem pesničku figuru "BTW"... Beogradski ili engleski?

  • Oscar Pitagor

    21:17 // 2. 12. 2016.

    Тврдим да су нишки љубитељи туђег зноја многооо гора варијанта од београдских.
    Избегавајте наседање на тезу: Ајде збацимо ове па ће вам бити лакше кад вас само ми јашемо.

  • Blackburn

    04:05 // 3. 12. 2016.

    Najbezocnije zlo Bgd-a prema Nisu je otimanje Popiceve kuce,u kojoj je bio Radio Nis i njegovo gasenje i otvaranje dopisnistva Rts-a!
    Uvek,kad prodjem ulicom Lola Ribara,imam osecaja gadjenja,pa pljunem i ne mogu da verujem,koliko neko treba da te mrzi,da bi ti ovakvu pakost uradio!

  • Slučajni čitalac

    08:47 // 3. 12. 2016.

    Reči koje se pripisuju Kenediju, nisu njegove, on je samo citirao staru misao iz Biblije, a koju su često koristili stari Rimljani.

    • Rimski gradjanin

      12:13 // 3. 12. 2016.

      Zar je to suština priče ovoga čoveka ? Čitavo izlaganje o višedecenijskoj nepravdi koju je Dr. Saša Živić argumetovano morao da spakuje u jedan članak, idiotima je bezvredna ! Bitno je samo da li je Kenedi autor izreke ili nije ! Medalja za glupost i Nemanje osećaja za suštinu, slučajni prolazniče. Ne prolazi više nigde, čak ni slučajno !
      Ostani u stanu i pred ogledalom se divi svojo pameti.

  • milorad

    09:55 // 3. 12. 2016.

    Profesore, pažljivo čitam Vaše pisanije, od reči do reči, od zareza do tačke. Na moju žalost, Vaš tekst , iako mi pomalo deluje i proročanski, niko ne zarezuje, Zašto ? Zato što dolazi iz Niša, s Juga, iz provincije /kamo sreće Rimske, u kojoj je bio nekada/.

    • milorad

      16:11 // 3. 12. 2016.

      Ničeg ličnog u ovome. Zlonamernog. Setih se poslednjh reči Kursule - Drino /Srbijo/, jebem ti ...

  • Ljuba Kostic

    10:39 // 3. 12. 2016.

    Колико ми је драго што делим промишљања са нашим уваженим професором, толико ми је и жао због фокуса његове критике. После увода од ког ти жмарци иду уз нишку кичму, аутор (са потпуно оправданим аргументима) критикује једино наш погубни централизам. Па није нам Београд крив и за гомиле ђубрета и шута које прекривају сва поменута блага?Нишки договор о приоритетима а потом и заједнички став према Бг

  • zoran

    16:53 // 3. 12. 2016.

    Ma ko to tamo peva,za Beograd prorocanski film

  • fidelio

    09:48 // 4. 12. 2016.

    Uz dužno poštovanje profesoru Živiću, koji je nema sumnje stručnjak u svojoj profesiji, ipak je tekst sa nekoliko istorijskih grešaka. U NIšu se nije rodilo 8 rimskih careva već samo Konstantin I Veliki, nego je sa teritorije Srbije poreklo vuklo osam careva, odnosno sa ter. koju zahvata današnja Srbija.

  • Ljzbitelj glasina

    10:59 // 4. 12. 2016.

    Postovani Saša, znamo da niste labilni, ali bih, zbog janosti, posetio sve na jednu misao: kad si besan jedan minut, gubiš šezdeset sekundi sreće. A tu srecu moramo osvajati sami, bio Beograd blizu ili daleko.

  • marijan dakić

    11:56 // 4. 12. 2016.

    Pod hitno na Terazijama posaditi šljivu pod koju treba da se naguramo svi koji mislimo da ćemo jedini preostati

    • Blabla

      15:41 // 4. 12. 2016.

      Marijane, a Vama baš stalo da sešljiva što pre posadi?
      Bolje gajite neke druge šljive.

  • Niški đak

    15:38 // 4. 12. 2016.

    Zabrinjava me količina lenjosti koju imaju moji bivši sugrađani. Neko treba da im donese rešenje, a onda će oni da budu dobri i uspešni, E,cvrc, malo morgen-ta vremena su prošla. Beograd je u krizi...najboljih nema ni tamo ni kod nas.

    A borba za bolje sutra je i naša stvar- Koga nema, bez njega se mora. Šta očekujete da se Beograđani ukinu, da vam se izvine i zamole da se pridružite

  • TT

    13:08 // 5. 12. 2016.

    Dosta je bilo. Buđenje!

  • niša petronijević

    20:10 // 5. 12. 2016.

    ... a šta bi bilo od Francuske da joj neko oduzme Pariz ili od Grčke Atinu a tek od Turske Istmbul itd itd ... to što se Jagodina privredno bolje razvija od Niša nisu krivi Beograđani već Nišlije i njihov Mentalitet ...

    • Saša Živić

      22:25 // 5. 12. 2016.

      A šta bi bilo da Niš od privatizacije dobija 50% a Beograd 5%? I da je sedište Filipa Morisa u Nišu, a ne u Beogradu, gde Filip plaća porez? I da se 75% budžeta kulture daje Nišu? I da Nišvil bude tretiran makar kao Beerfest? Ne branim Nišlije, ali je njihov Mentalitet ipak carski - pa Nišlije su i osnovale IstaNbul, ne Beograđani... Glupost može i bez gordosti, ali gordost ne može bez gluposti...

  • Martin Stufi

    20:24 // 5. 12. 2016.

    Profesore, veliko poštovanje i svaka Vam čast za ovako genijalno napisani članak!!!!!

  • Cartoon Network

    20:40 // 5. 12. 2016.

    "Kad ne možeš da ih pobediš, pridruži im se."
    Odrasli smo uz takve crtane. Beograd nas ne sme iznervirati. Bićemo hrabri i uporni. Samo da se dogovorimo oko vožđa. Ćini mi se da smo tu tanki, a i Zoki nas izneveri

  • Нишки

    00:17 // 6. 12. 2016.

    Шта је порука текста на крају?! Да плачемо и кукамо, мени је од тог кукавног менталитета далеко грђе него од назови теме текста. Такава став није ни мушки није ни српски ни јуначки па самим тим ни нишки а и не служи ничему сем што шири презир и јад. Видело се ко је издао Ниш, управо Нишлија Зоран Живковић, ходајући комплекс, још је човек био градоначелник. Где су Горан Ћирић и Александар Крстић?!

  • JelenaK

    09:21 // 6. 12. 2016.

    Šta je poenta ovog teksta? Glas protiv centralizacije? Epa evo jednog predloga za prof. Živića. Umesto podgrevanja netrpeljivosti, dignite glas protiv korupcije i nepotizma na Medicinskom fakultetu u Nišu i u Kliničkom centru u Nišu, jer onda ljudi neće bežati u Beograd da bi mogli da se leče koliko-toliko pristojno.
    Narod koji mrzi svoj glavni grad ne može da bude ni srećan ni uspešan.

    • Saša Živić

      14:38 // 6. 12. 2016.

      Draga K, kao humanista nikoga ne mrzim, najmanje svoj Beograd. Samo ukazujem na objektivne probleme koji će, siguran sam, definitivno razoriti Srbiju. A ja Srbiju volim mnogo, više od Vas, čak i od Vučića. Moje je rodoljublje nametnulo ovu temu. Za Vašu informaciju pedesetak dijabetičara iz Beograda stalno dolazi u Niš kod mene! Proveri K. Lako je biti ljut. Teško je biti pozitivan!

    • JelenaK

      21:17 // 6. 12. 2016.

      profesiju.
      Šta je pozitivno u Vašem tekstu? Meni izgleda kao da ulazite u kampanju i trudite se da privučete glasove nečim što provereno pali (izvinjavam se ako nisam u pravu).

  • Новобеограђанин

    11:38 // 6. 12. 2016.

    Решење свих наведених проблема је у одузимању статуса града и свођењу Ниша на ниво општине. Као такви можемо се придружити Београду као његова општина.
    Задовољићемо потребе политичара и других грађана да се селе у Београд, пошто ће већ бити грађани истог. Имаћемо више новца у општинском буџету него у оваквом градском. А изградња Београда на води би била Београд на Нишави. Хроника би била наша!

  • Новобеограђанин

    12:03 // 6. 12. 2016.

    Решење свега наведеног је у одустајању од статуса града и тражењу статуса Београдске општине. Имали би смо више новца у буџету, политичари и сви они који би да се селе горе већ би били Београђани. Хроника би била наша. Беогрд на води сишао би на Нишаву. Откопали би и Медиану пошто би сами одлучивали о томе. Добили би Аду Женеву. Вратили би трамвај. ЖТП би постао Београдски метро. Први пут у истори

  • Oscar Pitagor

    19:38 // 6. 12. 2016.

    #Saša Živić: Добро сам разумео: "Волим и ја вас"?

  • podeljena ličnost

    08:23 // 7. 12. 2016.

    Što je više kleveta i laži, Beograd i Niš su mi miliji i draži.
    Doduše, ne znam koga bih sa ovakvim programom pridobio, ali,ne se znae.Neka RTS preuzme Belle Amie u trajanju BG hronike,i obrnuto, tj.neka se ukine BGH?
    Ovde sve vrvi od ljubavi i mržnje, pa nešto će i da nikne. Sviđa mi se JelenaK, novobeograđanin i što Živić spušta loptu i širi kontraverze-pacijenti su zakon i ne treba im politika.

    • Sasa Zivic

      09:08 // 7. 12. 2016.

      Problem naše elite je što principijelni stav teško razlikuje od emocija. Teško se dozvoljava da se misli, svako mišljenje se doživljava kao ljubav ili mržnja! Ako kažem da je za kredit za most na Adi ili kule u Beogradu garant republička Vlada, pa će račun plaćati i Nišlije - da li ja mrzim?!

    • NapoleoN

      07:37 // 8. 12. 2016.

      Podeljena ličnost да питам ја тебе у којој држави у свету има да 75% новца из целе републике иде на главни град, у овом случају Београд ? Јел то и у Немачкој, Швајцарској, Италији ? Јеси ли некад био на западу ? Људи који раде исти посао и у Потензи имају скоро иста примања као и људи који раде тај посао у Риму... А проф. Живић ради свој посао професионално да то не може боље бити, али није слеп

    • Наполеон

      07:51 // 8. 12. 2016.

      глуп, да види шта се дешава у држави. Али што рече Хубард, никад не жали за јуче, живот је данас, а сам ствараш своје сутра! А у овој држави је то не могуће, јер влада аутократија и олигархија. А што се тиче политике, то је лаж без покрића, тако да за то се не обазири. А за проф. Живића могу рећи само да је изванредан и перфекциониста. Један од ретких у држави.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: