Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Saša Živić

Redovni profesor Medicinskog fakulteta u Nišu.

Generalni sekretar Udruženja pedijatara Srbije.

Član Gradskog odbora Nove stranke u Nišu.

  • Hibernacija

    Ne stidim se ni toga što sam iz stranke na vlasti prešao u tada opozicionu LDP, a onog trenutka kada je zamirisalo da to baš i nije opozicija, prešao u najdosledniju antivučićevsku Novu stranku. Drugim rečima, sa izuzetkom nepune dve godine Đinđića na vrhu, uvek sam bio protiv vlasti.

    (31) detaljnije
  • Prestali su da se stide

    A ja ću lično da naredne subote, 5. januara u 18 sati, stanem ispred spomenika Oslobodiocima Niša na Trgu kralja Milana – volim svoje studente, ne želim da se zlopate po autobusima do Beograda...

    (62) detaljnije
  • Leoni ili lav bez zuba

    Svi oni sa visokim školama odavno su počeli da napuštaju ovo nesrećno parče Balkana - a to intenzivno čine i dalje. Na ovaj način temeljno se menja kvalifikaciona struktura ove zemlje – Srbija postaje tupava, baš kako njen vladar želi, i bez perspektive.

    (36) detaljnije
  • Konstantin, ne tako veliki

    Bruka sa niškim aerodromom Konstatin Veliki tipičan je primer odnosa Vođe prema narodu, posebno prema provinciji. Kao i svaki dinosaurus sa velikom glavom i malim telom Srbija odumire... Umesto da se najzad počne da bavi suštinski važnim problemom decentralizacije i lokalne autonomije, Vođa vređa svoju provinciju.

    (28) detaljnije
  • U cara Trojana kozje uši

    Dok su se Stefan Prvovenčanin ili kralj Milutin ženili Vizantijom ne bi li sačuvali teritorije, ovaj savremeni NEmanjić predaje teritorije, ne bi li se oženio Evropom.

    (8) detaljnije
  • Ko spava, zlo ne misli

    Nakon mnogo godina moj je grad postao centar sveta jer je uspeo da zapati epidemiju malih boginja 50 godina nakon su ljudi kročili na mesec.

    (15) detaljnije
  • Tito po drugi put među Srbima

    Sprdao sam se sa kovanicom ondašnjih hroničara „nikada umrli“, a ispade da su bili u pravu – Tito u Srbiji nikada ne može da umre!

    (27) detaljnije
  • O uticaju šetnje na zdravlje pojedinca

    Okretanjem glave od ovakvog protesta možete da dobijete malo ali da izgubite sve - svoju slobodu koja vas definiše kao intelektualca.

    (9) detaljnije
  • O 650

    Njih 650 „javnih“ potpisuje podršku „zbog naše dece“, a bolje od mene znaju da desetine hiljada najpametnije dece naše („cvet nacije“ kako je rekao Nikita Mihalkov), nepovratno napušta Srbiju i odlazi put Nemačke!

    (23) detaljnije
  • Vašar taštine

    Nije slučajno najveći lekar XIX veka Rudolf Virhov rekao da je „medicina socijalna nauka, a politika medicina velikih razmera“. Sve će Ministru budućnost oprostiti, i helikopter, i slike... ako učini da nas bude više i da, na primer, u mojoj Klinici u Nišu mogu da prežive i bebe lakše od 1kg na rođenju! To je medicina. Ostalo je kozmetika.

    (22) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: