Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

odbojka

  • OK Niš

    Nišu ostaje još jedan superligaš - OK Niš slavio u Novom Pazaru

    Pobedom od 3:1 (25:16, 14:25, 25:18, 25:20) nad Novim Pazarom u drugom meču baraža odbojkaši Niša obezbedili su mesto u najjačem rangu i sledeće sezone. Jug Srbije će naredne sezone imati dva predstavnika u Superligi pošto je Odbojkaški klub Dubočica iz Leskovca, kao prvak Prve lige, obezbedio plasman u viši rang.

    (2) detaljnije
  • OK Niš

    Odbojkaši Niša na korak do opstanka u Superligi - pobeda nad Novim Pazarom

    U prvom meču baraža za popunu Superlige odbojkaši Niša savladali su Novi Pazar, drugoplasiranu ekipu Prve lige, rezultatom 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) i potrebna im je još jedna pobeda kako bi osigurali mesto u elitnom rangu i naredne sezone. Revanš je u ponedeljak, 15. aprila u Pazaru.

    detaljnije
  • Odbojkaški klub Dubočica

    Odbojka: Leskovčani ispisali istoriju, Nišlije se bore za opstanak

    Zlatnim slovima ispisali su odbojkaši Dubočice iz Leskovca istoriju sporta ovog grada na jugu Srbije - nakon 21 pobede i jednog poraza "protutnjali su" kroz Prvu ligu i kao prvaci drugog ranga takmičenja obezbedili su svoje mesto u Supeligi naredne sezone. Da li će im tu društvo praviti i Odbojkaški klub Niš, koji se ove sezone borio u najvišem rangu, biće poznato nakon baraža sa Novim Pazarom za dopunu Superlige.

    (1) detaljnije
  • ok nis, foto jelena misic

    Tri superligaša iz Niša idu u doigravanja za opstanak u eliti, ostali čekaju svoj red

    Nije sjajna sezona za većinu niških klubova u kolektivnim sportovima - dok je pred Radničkim još mnogo do borbe za opstanak u Superligi, ŽKK Student se drži iznad crte, a Vaterpolo klub Naisa igra dobro u mini-ligi za plasman od 7. do 12. mesta, fudbalerke Mašinca će kao poslednjeplasirane ići u plej-aut, Odbojkaški klub Niš se od lidera našao u situaciji da čeka protivnika u baražu, a Ženski rukometni klub Naisa će igrati još pet mečeva u plej-autu.

    (3) detaljnije
  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Sportski vikend u Nišu - polufinale plej-ofa stonotenisera, brojni porazi niških ekipa

    Težak vikend je iza brojnih sportskih timova iz Niša, retki su zadovoljni učinkom prethodnih dana, a sigurno su najsrećniji stonoteniseri Železničara koji su u jednom danu sa dva pobede obezbedili plasman u polufinale plej-ofa Superlige. Na dobrom putu je da to ostvare i takmičarke Stonoteniskog kluba Josip Kolumbo, a poraze su pretpreli fudbaleri Radničkog, rukometašice Naise, odbojkaši Niša, košarkašice Studenta i fudbalerke Mašinca u najvišim rangovima.

    (4) detaljnije
  • odbojka, nis, foto jelena misic

    Odbojkaši Niša pobedili šampiona i preuzeli lidersku poziciju

    Povratnik u elitu Odbojkaški klub Niš nastavio je pobednički niz pošto je u osmom kolu Superlige ubedljivo savladao šampiona Srbije Partizan rezultatom 3:0 (25:23, 25:19, 25:21). Nišlije su sa sedam pobeda i jednim porazom na čelu tabele Superlige.

    (4) detaljnije
  • OK Niš, odbojka

    Odbojkaši Niša pobedili Zvezdu i zauzeli lidersku poziciju

    Četvrti trijumf u nizu, šesti u sezoni, odbojkaši Niša ostvarili su u 7. kolu Superlige kada su u Beogradu savladali Crvenu zvezdu rezultatom 3:2 (25:18, 23:25, 25:20, 23:25, 13:15). Nišlije su, makar do večeras, na liderskoj poziciji elitnog takmičenja u koje su se vratili nakon jedne sezone u Prvoj ligi.

    detaljnije
  • OK Niš

    Odbojkaši Niša na deobi liderske pozicije

    Pobedom u šestom kolu nad ekipom Takova iz Gornjeg Milanovca rezultatom 3:1 (25:19, 19:25, 25:18; 25:11) odbojkaši Niša zauzeli su drugu poziciju, ali sa istim brojem bodova kao vodeći Partizan kome je odložen derbi sa Vojvodinom u Novom Sadu.

    (3) detaljnije
  • odbojka, nis, foto jelena misic

    Sportski vikend u Nišu: pobede odbojkaša i košarkaša, remi Radničkog i nada Naise

    Iza niških sportskih kolektiva nije mnogo uspešan vikend - jedino su trijufm zabeležili odbojkaši Niša u Superligi, kao i košarkaši Konstantina, Niša, Marinosa i Ratnika u Prvoj muškoj regionalnoj ligi istok. Fudbaleri Radničkog upisali su remi sa Spartakom iz Subotice, a priliku da popravi skor imaju rukometašice Naise koje od 18 sati igraju sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

    (1) detaljnije
  • košarka

    Niški sportski vikend: odbojkaši i košarkašice slavili, Mašinac ubedljivo poražen

    Drugog vikenda oktobra niške ekipe su imale polovičan uspeh - odbojkaši Niša upisali su drugi trijumf u Superligi, odbojkašice Studenta počele su sezonu porazom, Mašinac je pretrpeo još jedan ubedljv poraz, Sinđelić je izgubio od lidera, a fudbaleri Budućnosti su slavili u Popovcu. Košarkašice Studenta, košarkaši Konstantina, Niša, Ratnika i Marinosa su upisali pobede u svojim takmičenjima.

    (3) detaljnije
  • košarka ilustracija lopta

    Niški sportski vikend - prilika za navijanje, ali ne iz fotelje

    Drugi vikend oktobra ljubiteljima sporta iz Niša donosi veliku ponudu u muškoj košarci i meč Srpske lige istok u Popovcu. Dok fudbaleri Radničkog i rukometašice Naise odmaraju, fudbalerke Mašinca, fudbaleri Sinđelića, odbojkaši Niša i odbojkašice Studenta odlaze u goste, u Nišu će moći da se pogledaju brojni mečevi u Prvoj muškoj regionalnoj ligi istok u košarci i duel Studenta i Topolčanke u Prvoj ligi za košarkašice.

    (1) detaljnije
  • Ženski odbojkaški klub Student

    Posle 7 godina u nižim ligama odbojkašice iz Niša počele pripreme za Prvu ligu

    Pripreme za novu sezonu, u kojoj će nakon 7 godina igranja u nižim ligama nastupiti u drugom rangu takmičenja, počelo je 16 igračica Ženskog odbojkaškog kluba Student iz Niša. Ekipu sa klupe predvodi Mario Majcan, a predsednik kluba Vojkan Zdravković kaže da je cilj plasman na mesto na sredini tabele Prve lige.

    detaljnije
  • ok nis, juniori

    Mladi odbojkaši Niša treći u Srbiji

    Juniori Odbojkaškog kluba Niš osvojili su treće mesto na finalnom turniru Prvenstva Srbije. Oni su u meču za treće mesto savladali Crvenu zvezdu rezultatom 3:0 (25:23, 30:28, 25:21).

    (1) detaljnije
  • Ženski sport

    Žene u sportu obeležile vikend, niški klubovi još čekaju novac iz budžeta

    Prvi vikend aprila doneo je dosta radosti Nišu na različitim sportskim terenima - košarkašice Studenta su se vratile u najviši rang, njihove imenjakinje iz odbojke su obezbedile mesto koje vodi u Prvu ligu, streljačka ekipa kluba Niš 1881 najbolja je u Srbiji u disciplini vazdušna puška, dve kik-bokserke Niša, zajedno sa saborcem, osvojile su zlatne medalje na Evropskom kupu, a Naisa je produžila nadu u borbi za opstanak u eliti. Sezone su u nekim sportovima završene, negde u finišu, a koji klub će koliko dobiti novca iz budžeta Niša, nezvanično niži nego planiran, još nije određeno.

    (1) detaljnije
  • ok nis, foto jelena misic

    Odbojkaši Niša se vraćaju u elitu

    Posle jedne sezone u drugom rangu takmičenja odbojkaši Niša su pobedom (3:1) u Mladenovcu, dva kola pre kraja sezone, obezbedili povratak u Superligu. Nišlije trenutno imaju 16 pobeda i četiri poraza, a očekuju ih još dueli sa Novim Pazarom u gostima i Borcem u Pančevu.

    (3) detaljnije
  • Vaterpolo klub Nais

    Sportski vikend: Nais završio sezonu na Jadranu, OK Niš i Student grabe ka vrhu

    Sa četiri trijumfa i sedam poraza Vaterpolo klub Nais iz Niša završio je kao osmi u Jadranskoj A1 ligi, sada se okreće borbi za opstanak u Superligi. Odbojkaši Niša su se pobedom nad poslednjeplasiranim Borcem popeli na drugu poziciju Prve lige, a trijumfovale su i košarkašice Studenta koje su bile bolje od drugoplasiranog Proletera i time načinile korak ka mestu koje vodi u elitni rang. Rukometaši Železničara poraženi su u Vlasotincu u Super B ligi.

    detaljnije
  • OK niš

    Niški sportski vikend: Radnički u derbiju juga, Nais u Beogradu, OK Niš igra kod kuće

    Pored Kupa Radvioja Koraća, koji se do subote, 18. februara igra u hali "Čair", u Nišu će se u subotu igrati derbi juga u fudbalskoj Superligi pošto Radnički dočekuje Radnik iz Surdulice. Vaterpolisti Naisa ovog vikenda igraju Regionalnu ligu, Odbojkaši Niša dočekuju Borac u 15. kolu Prve lige, a košarkašice Studenta igraju u Boru sa Rudarom u 17. kolu Prve lige.

    detaljnije
  • OK Niš

    Posle zimske pauze odbojkaši iz Niša, Leskovca i Prokuplja nastavljaju sezonu

    Od poslednje utakmice u Prvoj ligi prošlo je malo više od mesec dana, a zimsku pauzu prekinuće mečevi 12. kola drugog ranga takmičenja. U Leskovcu se igra derbi juga gde Dubočica dočekuje Topličanin iz Prokuplja, a odbojkaši Niša u subotu, 28. januara igraju u Velikom Gradištu.

    (3) detaljnije
  • Ok Niš

    Pazarci posle pet setova do pobede u ”Čairu”, bez bodova ostali Dubočica i Topličanin

    Posle velike drame i pet odigranih setova odbojkaši Niša poraženi su u hali ”Čair” od ekipe Novog Pazara sa 3:2 (29:27, 22:25, 28:26, 18:25, 18:16). Poraze u 10. kolu Prve lige su doživeli i presotala dva tima sa juga, pošto je u Leskovcu sa 3:1 slavio Borac iz Paraćina, dok je istim rezultatom Vojvodina 2bila uspešnije od Topličanina 97.

    (1) detaljnije
  • Ok Niš

    Odbojka: Nišlije pobedile drugi tim Vojvodine, Dubočica i Topličanin 97 poraženi

    U trećem kolu Prve lige za odbojkaši Niša pobedili su rezultatom 3:1 na svom terenu Vojvodinu 2, drugi tim našeg odbojkaškog najtrofejnijeg kluba. Odbojkaši Dubočice iz Leskovca i prokupačkog Topličanina 97 pretrpeli maksimalne poraze u ovom kolu.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: