Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:53, 18. 4. 2011.

Career Days – Sajam praksi, edukacije i poslova

NIŠ - AIESEC u Nišu i ove godine tradicionalno organizuje Sajam Karijere, koji će se održati 19. aprila 2011. godine u Domu Vojske od 11h. Cilj projekta je obezbeđivanje kvalitetnih kadrova zainteresovanim kompanijama i smanjenje nezaposlenosti mladih.

Projekat se odvija u dva dela: Savetnik za Karijeru i Sajam Karijere

Prvi deo projekta - “Savetnik za Karijeru” (eng. Career Adviser), imao je za ciljnu grupu osnovce i srednjoškolce. Imajući u vidu da razvoj karijere počinje još u osnovnoj školi, bilo je potrebno posvetiti pažnju mladim generacijama koje treba na adekvatan način usmeriti i edukovati na temu pravilnog izbora budućih škola i fakulteta. Radionice su bile koncipirane tako da kroz edukativne programe ukažu na “stranputice”, moguće prednosti i nedostatke budućih zanimanja. Deo projekta je realizovan u saradnji sa školama, profesorima, predavačima i stručnim savetnicima za zapošljavanje i razvoj karijere. Period trajanja radionica bio je od 14. do 25. februara 2011. godine za osnovce, a za srednjoškolce od 28. februara do 11. marta 2011. godine.

Drugi deo projekta - “Sajam Karijere” (eng. Career Days) - sastoji se iz dva dela:
Otvoreni deo sajma gde će svako moći da dođe, prošeta sajmom, informiše se o tome koja se radna mesta nude i ostavi svoj CV budućim poslodavcima.

Drugi deo je zatvoreni deo sajma. Namenjen je izabranim studentima i diplomiranim stručnjacima koji pre održavanja sajma prolaze kroz edukativne radionice na teme izrade kvalitetnog CV-ja, motivacionog pisma, pripreme za poslovni intervju, gde stiču potrebna znanja, veštine neophodne za zaposlenje. Radionice su se održavale u periodu od 4. do 15. aprila 2011. godine. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na zvaničnom sajtu www.careerdays.rs ili na sajtu lokalne kancelarije AIESEC-a u Nišu www.nis.aiesec.org.rs .

Direktan kontakt sa poslodavcima, mogućnost zapošljavanja u nekoj od firmi, praksa, samo su nekoliko razloga zbog kojih treba posetiti sajam.

AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladima da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. Prisustvom na više od 1700 univerziteta u  preko 107 zemalja, AIESEC je najveća studentska organizacija na svetu. 

Podeli sa prijateljima
Pronađite nas na: