Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:38, 10. 9. 2009.

| Društvo

Čiji su autobusi isključeni?

Autor:Izvor:Južne vesti

I dalje se ne zna čiji su autobusi neispravni prevozili putnike u Nišu. Policija ćuti, a četiri od pet gradskih prevoznika tvrdi da su njihovi autobusi, koje je policija poslala na vanredni tehnički pregled, bili ispravni!

Dva dana nakon što je Policijska uprava u Nišu saopštila da je zbog neispravnosti isključila 17 autobusa a stanje u gradskom prevozu ocenila kao "katastrofalno", privatni prevoznici ali i nadležna gradska uprava, traže od policije da kaže o čijim autobusima je reč.

- Vozila prevoznika Ćurdić, Transprodukt, Lekon i JP Aerodrom, koja su upućena na vanredni tehnički pregled, vraćena su istog dana na liniju kao ispravna! To je našoj Upravi i potvrđeno u ovim preduzećima - kaže Vladimir Popović, zamenik načelnika Uprave za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.

U Javnom preduzeću Aerodrom kažu da je policija 22. jula i 14. avgusta na vanredni tehnički pregled uputila tri njihova autobusa, ali da je utvrdjeno da su autobusi ispravni, nakon čega su vraćeni u saobraćaj.

Predstavnici preduzeća Ćurdić, Lekon i Transprodukt ne negiraju da su i njihovi autobusi isključeni iz saobraćaja i poslati na vanredni tehnički pregled, ali tvrde da je kod svih autobusa utvrđeno da su ispravni.

-Veći broj naših autobusa poslat je na vanredni tehnički pregled, ali su istog dana vraćeni u saobraćaj jer je utvrđeno da su potpuno ispravni - kaže Zvonko Leković, vlasnik preduzeća Lekon.

U najvećem niškom transportnom preduzeću, Nišekspres, kažu da nemaju podatke o tome koliko je njihovih autobusa policija poslala na vanrednu kontrolu, niti kod koliko njih je utvrđena neispravnost, ali naglašavaju da je Nišekspres jedini prevoznik u Nišu koji svakodnevno, kontinuirano vrši kontrolu ispravnosti svojih vozila.

- Građani nemaju razloga da brinu za svoju beznednost. Na kraju, pogledajte i statistiku i videćete da li je ikada naš autobus bio uzročnik saobraćajne nesreće u kojoj je bilo povređenih - kaže Dragana Nikolić, menadžer za odnose s javnošću Nišekspresa.

Zamenik načelnika Saobraćajne policije, Dragan Pešić, saopštio je na konfenciji za novinare da je avgusta, tokom kontrole bezbednosti, kod 17 autobusa konstatovana "tehnička neispravnost".

Na pitanje novinara - iz kojih su preduzeća bili neispravni autobusi, Pešić je kratko odgovorio "ima svih".

Ipak, u Policijskoj upravi u Nišu, i pored toga što se novinar Južnih vesti pozvao na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, nisu želeli da oktriju koje preduzeće je vlasnik 17 tehnički neispravnih autobusa.

Vladimir Popović, zamenik načelnika gradske Uprave za saobraćaj, o bezbednosti putnika u gradskom prevozu i isključenju autobusa zbog neispravnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miomir

    16:22 // 5. 10. 2009.

    "...U najvećem niškom transportnom preduzeću, Nišekspres, kažu da nemaju podatke o tome koliko je njihovih autobusa policija poslala na vanrednu kontrolu, niti kod koliko njih je utvrđena neispravnost..." Pa ovakve laži nema ni u bajkama...

  • Igor Ivan

    21:22 // 10. 9. 2009.

    Nisekspres nije ispunjavao uslove za obavljanje prevoza u gradnu ni pre 3 godine kada je odlucivano ko ce da vozi Nislije!

    To sto su im autobusi neispravni a gradjani nebezbedni, samo je posledica onoga sto se desavalo pre 3 godine!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: