Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Milorad Doderović

Novinarstvom se profesionalno bavi od 1978. godine. Nagrađivan, zabranjivan i osuđivan.
Doskora šef dopisništva Glasa javnosti iz Niša. Već 20 godina stalni akreditovani dopisnik programa na srpskom jeziku australijskog državnog SBS radija.

  • P(r)olivanje mozga

    Nisam siguran da je svemir baš toliko beskonačan koliko mudre glave nagađaju, ali u beskonačnost ljudske gluposti debelo se uveravam ovih dana dok na društvenim mrežama i u tabloidnim medijima viđam koje kakve belosvetske i domaće likove kako se polivaju hladnom vodom. 

    detaljnije
  • Radovan Lale Đurić

    Počivaj, Lale, zaboravi budale

    Hoću da verujem da se “laletovski duh” poimanja kulture kao jednog od stubova nacionalnog identiteta i opstajanja već dovoljno “oteo iz flaše” da ga je nemoguće ponovo staviti u neku kontrolisanu teskobu.

    (13) detaljnije
  • "Vrištaljka" ili "Ništaljka"

    Ohrabruje svakako saopštenje niške policije da su identifikovani anonimni “pukovnici” i “službenici BIA” koji su se pridružili direktoru Gradske toplane u pokušaju da ućutkaju “Južne vesti”, koje su pitale i zapitkivale o partijskom zapošljavanju, a onda netačan odgovor dobile tek na intervenciju poverenika Rodoljuba Šabića, o čemu  on i piše na svom blogu .

    (4) detaljnije
  • Izvinjenje prostitutkama

    Jer u njihovom zanatu, kažu jednom od najstarijih na svetu, poslovanje je vrlo čisto i transparentno. Bez tendera zna se cena za svaku vrstu usluge, zna i satnica, isplata je odmah na ruke i po obavljenom poslu svako ide na svoju stranu mirne savesti.

    (4) detaljnije
  • Vučica u jagnjećoj koži

     Da ne bi onog jagnjeta iz Kalne živeo bih u zabludi da je Verica Barać pravi "vuk" koji i radi kao što govori!

    (6) detaljnije
  • Pinki (ni)je video Čedu?!

    Ljudima iz Crne Trave, Trgovišta, Surdulice, Bosilegrada, Vladičinog Hana, Medveđe, Lebana, Bojnika, Žitnog Potoka, Kuršumlije i drugih južnosrbijanskih zabiti, ništa u principu ne znači "belo- šengenska sloboda" za putovanja po Jevropi, ako samo kozjim stazama, sopstvenim nogama, ili na konju i magarcu, mogu stići do lekara i svog opštinskog sedišta makar jednom sedmično u vreme pijačnog dana. 

    (3) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: