Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Andrija Petković

  • Andrija Petković plivanje za časni krst 2020 Bogojavljenje

    Titulu najboljeg mladog sportiste Niša upotpunio osvajanjem Časnog krsta

    Plivač Andrija Petković, prošlog meseca proglašen za najboljeg mladog sportistu Niša, okušao se i u plivanju u ledenoj vodi, na tradicionalnoj manifestaciji koja se održava na Bogojavljenje, i prvi stigao do Časnog krsta. Petković je pre nekoliko meseci stekao pravo da učestvuje u ovom nadmetanju, pošto je tek napunio 18 godina, ali je, iako najmlađi među takmičarima, prvi stigao do cilja.

    (12) detaljnije
  • Filip Nurkić

    Džudista Kinezisa Filip Nurkić najbolji sportista Niša za 2019. godinu

    U godini na izmaku za najboljeg sportistu Niša izabran je Filip Nurkić, džudista Kinezisa koji je drugi put u karijeri postao seniorski prvak države i objedinio tri titule u kategoriji do 60 kilograma. Najbolji mladi sportista je plivač Naisusa Andrija Petković, dok je za najbolji kolektiv izabran Fudbalski klub Radnički.

    (2) detaljnije
  • Nina Stanisavljević Andrija Petkovi

    Svetsko prvenstvo u plivanju: Stanisavljevićeva oborila rekord Nađe Higl

    Budimpešta je prethodnih dana okupila najbolje svetske juniore, među njima Leskovčanku Ninu Stanisavljević i Nišliju Andriju Petkovića. Iako se tim Srbije vratio kući bez ijedne medalje, Stanisavljevićeva je tokom ovog takmičenja oborila tri nacionalna rekorda, a najznačajniji je bio onaj na 50 m prsno, disciplini u kojoj je prestigla svetsku prvakinju Nađu Higl.

    (2) detaljnije
  • Nina Stanisavljević Andrija Petkovi

    Leskovčanka i Nišlija nadmeću se na Svetskom juniorskom prvenstvu u plivanju

    Polovinu reprezentacije Srbije na Svetskom juniorskom prvenstvu čine južnjaci - Nišlija Andrija Petković i Leskovčanka Nina Stanisavljević, koji su sa još dvoje najboljih domaćih plivača doputovali u Budimpeštu gde sutra počinje ovo takmičenje. Leskovčanka će se nadmetati od prvog do poslednjeg dana, s obzirom na to da se takmiči u 6 disciplina, dok će Nišlija u bazen 22. avgusta, pošto će nastupiti u dve discipline.

    detaljnije
  • plivanje,-nis,-decembar-2018,-foto-jv-vanja-keser

    Uz državni rekord Nišlija doplivao do Evropskog i Svetskog prvenstva

    Uz oboren državni rekord u kategoriji do 18 godina u disciplini 50 metara leđno (26:40), na susretu reprezentacija u Zagrebu, jedan od najboljih niških plivača Andrija Petković obezbedio je plasman na Svetsko i Evropsko prvenstvo za juniore.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: