Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 16. 11. 2018.

| BalkanPres

Konkurs za medije koji bi da unaprede poslovanje u “digitalnom svetu”

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
laptop
"Ovim programom ne želimo da vam kažemo šta da radite, već kako da radite"; foto: JV

Lokalni i nacionalni mediji koji su registrovani u Srbiji, poštuju profesionalne i etičke standarde i bave se informisanjem građana o bitnim temama u javnom interesu, a potrebna im je stručna podrška da unaprede svoj rad u “digitalnom svetu” i postanu samoodrživi, mogu do 30. novembra da se prijave na program Media Digitizer, u okviru USAID projekta.

Program je namenjen digitalnim medijima i medijskim organizacijama, ali i tradicionalnim koji bi da kreiraju svoj sadržaj i na ovim platformama, a mogu da se prijave postojeći mediji, kao i oni koji tek počinju svoj rad i imaju dobre ideje.

Kako su objasnili predstavnici organizacije koja organizuje program, glavni cilj je da se unapredi poslovanje medija i da se razviju novi poslovni modeli.

U prijavi je potrebno navesti što konkretnije stvari i ideje koje planirate da realizujete, napisati što jasnije i bez “projektnog jezika” - dati jasnu viziju i jasan cilj, a oni koji konkurišu treba da budu spremni i da menjaju neke stvari u svom poslovanju i da menjaju navike - naveli su na info-sesiji.

Biće izabrano do 6 medija sa kojima će raditi predstavnici IREX-a i drugi eksperti, a pojedinačno i detaljno će se raditi sa svima koji budu imali najbolje ideje za unapređenje poslovanja.

Učesnici projekta mogu da očekuju i finansijsku podršku, ali organizatori napominju da novac ne treba da bude cilj prijave, već konkretne ideje koje žele da realizuju uz njihovu pomoć. Program ne podrazumeva finansiranje redovne produkcije i novac za plate, već je namenjen unapređenju sadržaja i daljem razvoju medija.

Ovim programom ne želimo da vam kažemo šta da radite, već kako da radite. Ovaj program nije čaroban štapić već je svrha da se osmisle specifične ideje koje će medije dovesti do sledećeg koraka - ističu.

Do 30. novembra u ponoć je otvoren konkurs i zainteresovani mogu da se prijave ovde.

Potom će se razmatrati prijave, a postoji mogućnost da one koji budu ušli u uži izbor kontaktiraju za dubinske intervjue i preciznije definisanje ciljeva i planiranih aktivnosti. Mediji koji će učestvovati u programu biće izabrani do 15. decembra, a sa njima će se raditi od februara do aprila 2019. godine.

Za sva dodatna pitanja i informacije, možete se obratiti na mejl: [email protected] ili na broj telefona: 060 080 58 70 - dodaju.

Detalje o konkursu, programu Media Digitizer i potrebnim uslovima za prijavu zainteresovani mogu da pročitaju na ovom linku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: